٨٠نفر قربانی شرکت جعلی فروش خودرو

پلیس پنج نفر از اعضای یک شرکت جعلی را دستگیر کرد که این افراد به بهانه فروش اقساطی خودرو، از ۸۰نفر از شهروندان ۳۰میلیارد ریال ‏کلاهبرداری کرده بودند.

٨٠نفر قربانی شرکت جعلی فروش خودروبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دوم شهریور ماه سال جاری، شکایتی با عنوان کلاهبرداری از طریق فروش اقساطی خودرو از مرجع قضائی به منظور ‏رسیدگی تخصصی به اداره چهاردهم پلیس آگاهی تحویل داده شد و در همین مدت زمان نیز پرونده‌های مشابه دیگری به این ‏معاونت ارجاع شد‎.

رسیدگی به این موضوع در دستور کار قرار گرفت و در بررسی‌های انجام شده از سوی پلیس مشخص ‏شد که اعضای سه شرکت به بهانه فروش خودرو‌های اقساطی، مبالغی را از تعدادی مالباخته دریافت کرده‌اند، اما زمانی که تاریخ ‏تحویل خودرو فرا رسیده، خودرو‌ها را تحویل نداده‌اند و پس از تعطیل کردن دفتر شرکت متواری شده‌اند‎.

تحقیقات پلیس در این زمینه ادامه داشت تا اینکه مشخص شد اعضای این سه شرکت یکسان هستند و فقط با انتخاب عنوان‌های ‏مختلف و ثبت آن‌ها در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور از شهروندان کلاهبرداری می‌کرده‌اند. پس از اثبات این موضوع که مجرمان در این زمینه کلاهبرداری انجام داده‌اند، کارآگاهان مخفیگاه آن‌ها را شناسایی کردند و طی ‏چند عملیات هماهنگ هر پنج نفر از اعضای این شرکت‌ها را با مشخصات بیتا و ناهید که بیست‌وهشت ساله بودند و حسام سی‌ساله، حمید ‏‏چهل‌ساله و حامد سی‌وشش‌ساله دستگیر و به اداره چهاردهم پلیس آگاهی تهران منتقل کردند. پس از انتقال متهمان به پلیس آگاهی، حسام که مدیرعامل شرکت بود، در تشریح شیوه و شگرد کلاهبرداری خود به ‏پلیس گفت که ایده این اقدام را از یکی از دوستانش گرفته که خود او درحال حاضر به جرم کلاهبرداری در زندان است.

او ‏درباره شیوه کارشان گفت که از طریق درج آگهی در سایت‌های اینترنتی با ارایه وعده فروش فوری خودرو اقساطی ‏شهروندان را فریب می‌دادند. همچنین آن‌ها با اعلام اینکه شهروندان می‌توانند ثبت شدن شرکت‌ها را استعلام کنند، اعتماد مشتریان ‏را جلب می‌کردند‎. متهم در ادامه گفت که پس از اخذ مبالغی از ۱۸‌میلیون تا ۶۰میلیون تومان زمانی را برای تحویل خودرو اعلام می‌کردند، ‏اما زمانی که موعد تحویل فرا می‌رسید به بهانه‌های مختلف کار را به تعویق می‌انداختند تا جایی که مشتری به دلیل سرگردانی، ‏از خرید خودرو منصرف می‌شد و آن‌ها با کسر‌درصدی از مبلغ، چک‌های مدت‌داری را به مشتریان خود می‌دادند.

در ‏ادامه نیز با مبلغ به دست آمده، بدهی مشتری‌های قبلی را پرداخت می‌کردیم. این افراد به همین صورت با مبالغ دریافتی از شهروندان دیگر نیز کلاهبرداری می‌کردند، اما پس از اینکه شهروندان متوجه ‏می‌شدند از آن‌ها کلاهبرداری شده، دفتر خود را تخلیه می‌کردند و متواری می‌شدند. معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی پایتخت با اعلام این خبر گفت: «متهمان تاکنون تحت پوشش نام سه شرکت از ‏‏۸۰نفر از شهروندان بالغ بر ۳۰میلیارد ریال کلاهبرداری کردند. هم اکنون نیز هر پنج‌متهم برای انجام تحقیقات تکمیلی با دستور ‏بازپرس شعبه ۳دادسرای ناحیه ۱۸ تهران در اختیار اداره ۱۴پلیس آگاهی پایتخت قرار دارند.»

پایان کلاهبرداری‌های اعضای یک شرکت هرمی

شهروند| یازده عضو شرکت هرمی به بهانه استخدام، از جوانان تحصیلکرده کلاهبرداری کردند‎. در ابتدای آذرماه امسال ‏تعدادی از خانواده‌های ساکن در سایر استان‌ها با مراجعه به مراجع قضائی در تهران شکایت‌هایی را با عنوان فقدانی یا ربایش ‏فرزندان‌شان مطرح کردند. پرونده‌های طرح شده به اداره یازدهم پلیس آگاهی ارجاع داده شد که در تحقیقات پلیسی مشخص شد شاکیان می‌توانند با فرزندان‌شان ‏ارتباط تلفنی در هر چند وقت یک بار برقرار کنند‎.

کارآگاهان با ظن اینکه این افراد در دام شرکت‌های هرمی افتاده‌اند، پرونده مرتبط با جرایم شرکت‌های هرمی را بررسی و برای ‏ادامه تحقیقات در اختیار کارآگاهان اداره چهاردهم قرار دادند‎. یکی از شاکیان درخصوص نحوه فقدانی فرزندش اظهار داشت: «چند ماه قبل فرزندم به تشویق یکی از دوستانش برای استخدام در ‏یک شرکت بزرگ دولتی راهی تهران شد و چند روز بعد درخواست مبلغ ۴۰میلیون تومان بابت رهن خانه خواست و بعد از ‏دریافت پول ارتباطش با ما قطع شد و فقط هر چند ماه یک بار تماس تلفنی داشتیم و به هیچ عنوان حاضر به بازگشت نیست‎.»

کارآگاهان با انجام یک رشته اقدامات پلیسی و میدانی موفق به شناسایی مخفیگاه این متهمان در محدوده خلیج و کوهسار شدند و با ‏اخذ دستور قضائی در دو عملیات همزمان، اعضای این دو شرکت شناسایی و دستگیر شدند‎. یکی از جوانان جذب شده این شرکت‌ها در تشریح شرایط زندگی و نحوه اغفال خود گفت: «یکی از دوستانم مرا تشویق ‏کرد برای استخدام در یکی از سازمان‌های دولتی راهی تهران شوم، وقتی به تهران رسیدم شب‌های اول در پارک‌ها و مسافرخانه‌‏ها بودم تا اینکه مرا در یکی از خانه‌های مجردی به همراه چند نفر دیگر اسکان دادند و دوستم گفت فعلا کار استخدام عقب افتاده، ‏ولی من خودم در کار بازاریابی هستم و تو هم می‌توانی در این کار فعالیت کنی و به بهانه رهن خانه از والدینت ۴۰میلیون ‏تومان پول بگیر. بعد از دو‌سال با بازاریابی تور مسافرتی و اشیای زینتی هفته‌ای ۱۰۰‌میلیون تومان درآمد خواهی داشت. من ‏حرف‌های او را باور کردم و مشغول به کار شدم و، اما بعد از گذشت مدت زمان زیادی هیچ اتفاقی نیفتاد و من روی برگشت به ‏خانه را هم نداشتم و در شرایط بسیار بدی زندگی می‌کردم‎.» ‏

یازده تن از اعضای این باند تاکنون درباره فعالیت این شرکت‌ها دستگیر شده‌اند. کارشناسان ارزش ریالی این کلاهبرداری‌ها ‏را ۲۰‌میلیارد ریال برآورد کرده‌اند. با توجه به نتیجه رسیدن همزمان دو پرونده، متهمان با دستور بازپرس شعبه ۷ دادسرای ‏ناحیه ۳۱ و بازپرس شعبه ۲دادسرای ناحیه ۳۱روانه زندان شدند‎.

منبع: شهروند

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار