تلفن هراسی (Phone Phobia) به ترس از برقراری تماس تلفنی یا پاسخ دادن به تماس گفته می‌شود که اضطراب شدیدی در فرد ایجاد می‌کند و با روش‌های شناخت درمانی و مواجهه قابل درمان است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آیا تلفن کردن یا پاسخ دادن به تلفن شما را مضطرب می‌کند؟ آیا ترجیح می‌دهید سوالی را رو در رو پرسیده یا مشکلی را حضوری حل کنید تا اینکه مجبور باشید تماس تلفنی برقرار کنید؟ اضطراب تلفن یک ترس رایج در بین مبتلایان به اختلال اضطراب اجتماعی (SAD) است، اما ممکن است فردی که مشکلی در موقعیت‌های اجتماعی ندارد، باز هم ترس از تلفن داشته باشد. در این مقاله تلفن هراسی، علائم و راه‌های مواجهه با آن را بررسی می‌کنیم.

علت و علائم تلفن هراسی چیست و چگونه می‌توان بر آن غلبه کرد؟

تلفن هراسی یا فوبیای تلفن چیست؟
ممکن است بسیاری از افراد از صحبت کردن با تلفن خوششان نیاید، یا حتی ممکن است ترس از تلفن داشته باشند. اما این ترس از صحبت کردن با تلفن زمانی واقعا یک هراس یا فوبیا به حساب می‌آید که شما هنگام برقراری یا دریافت تماس تلفنی علائم اضطراب شدید مانند تنگی نفس یا بالا رفتن ضربان قلب را تجربه کنید.

علت و علائم تلفن هراسی چیست و چگونه می‌توان بر آن غلبه کرد؟

تلفن هراسی
همان‌طور که اشاره شد ترس از تلفن می‌تواند یکی از زیرمجموعه‌های اضطراب اجتماعی باشد، اما کسانی که اختلال اضطراب اجتماعی ندارند نیز ممکن است ترس از استفاده از تلفن داشته باشند؛ چنین فردی احتمالا در تعاملات مستقیم اجتماعی خیلی راحت‌تر است تا هنگام صحبت کردن با تلفن، شاید به این دلیل که در موقعیت‌های چهره به چهره قادر خواهد بود نشانه‌های غیر کلامی مانند زبان بدن طرف مقابل را خوانده و ارتباط خود را بر مبنای آن‌ها پیش ببرد. با این حال چنین مشکلی معمولا انعکاسی از مسائل پنهان در برقراری ارتباط و تعامل با دیگران است.

علائم تلفن هراسی
اگر پاسختان به هر یک از موارد زیر "بله" است، ممکن است ترس از تلفن در شما یک فوبیا باشد.
قبل و بعد از تماس با شما:
احساس اضطراب شدید می‌کنید؟
برقراری تماس تلفنی را به دلیل اضطراب به تاخیر می‌اندازید؟
نگران هستید با تماس تلفنی مزاحم طرف مقابل بشوید؟
در مورد آنچه خواهید گفت نگران هستید؟
نگران هستید که خجالت زده و شرمنده شوید؟
از برقراری تماس یا دریافت تماس دیگران اجتناب می‌کنید؟
در مورد آنچه پس از تماس با شما، گفته خواهد شد وسواس فکری دارید؟

در حین صحبت با تلفن:
لرزش دارید؟
مشکل تمرکز دارید؟
حالت تهوع دارید؟
ضربان قلب خود را احساس می‌کنید؟

علت و علائم تلفن هراسی چیست و چگونه می‌توان بر آن غلبه کرد؟

درمان تلفن هراسی
درمان فوبیای تلفن یا تلفن هراسی اغلب شامل تکنیک‌های رفتار درمانی شناختی (CBT)، از جمله تغییر افکار غیر منطقی و آموزش مواجهه است. علاوه بر این، تعدادی راهکار‌های خودیاری وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند تا هنگام استفاده از تلفن با ترس و اضطراب خود مقابله کنید.

۱- تغییر فکر
تغییر افکار شامل تغییر باور‌های چالش برانگیز و جایگزین کردن افکار منفی با موارد سازنده‌تر است. به عنوان مثال، اگر دائماً نگران هستید که هنگام برقراری تماس تلفنی مزاحم شخص مقابل می‌شوید، برای اصلاح فکر غیر منطقی شما شواهدی ارائه می‌شود که صحیح بودن باورتان را دوباره ارزیابی کنید:

اگر سر فرد خیلی شلوغ باشد، چرا به تلفن شما پاسخ می‌دهد؟ اگر نمی‌خواهد با شما صحبت کند، چرا با شما تماس گرفت؟ و... نهایتا به این نتیجه خواهید رسید که بعید است هنگام صحبت با تلفن برای طرف مقابل مزاحمت ایجاد کرده یا اینکه او نخواهد با شما صحبت کند.

۲- مواجهه
آموزش مواجهه شامل تمرین تدریجی رفتار‌های مضطرب کننده از آسان به سخت است. در مورد ترس از تلفن، سلسله مراتب ترس ممکن است چیزی شبیه به آنچه باشد که در زیر آمده است (از ساده‌ترین تا سخت‎ترین). هر رفتار را باید تا زمانی که احساس راحتی کرده و دیگر شما را مضطرب نمی‌کند تمرین کرده و سپس به مرحله بعد بروید.
سلسله مراتب مواجهه با تلفن هراسی:
۱. با یک بخش خدمات مشتری که تلفن گویا دارد تماس بگیرید.
۲. با یکی از اعضای خانواده یا دوستانی که خوب می‌شناسید تماس بگیرید.
۳. با یک فروشگاه، مغازه، آموزشگاه یا ... تماس گرفته و یک سؤال مشخص مانند «تا چه ساعتی باز هستید؟»، بپرسید.
۴- یک سوال ساده و مشخص آماده کرده و با کسی که چندان با او آشنایی ندارید تماس بگیرید.
۵. با کسی تماس بگیرید که خوب او را نمی‌شناسید و در مورد یک موضوع (چیزی پیچیده‌تر از یک سوال ساده) صحبت کنید.
۶. هر یک از انواع تماس‌های قبلی را در مقابل یک نفر برقرار کنید.
۷. هر یک از انواع تماس‌های قبلی را در مقابل گروهی از افراد برقرار کنید.

سلسله مراتب هر فردی بسته به اینکه صحبت تلفنی با دوستان و آشنایان برایش ساده‌تر باشد یا صحبت با غریبه‌ها و یا اینکه تلفن کردن در مقابل جمع برایش دشوارتر است یا نه، می‌تواند متفاوت باشد.

تلفن از پاسخ به تلفن

آنچه که در بالا مطرح شد در مورد سلسله مراتب مواجهه با ترس از تلفن کردن است، اما چیدن یک چنین سلسله مراتبی برای رودررویی با ترس از پاسخ دادن به تلفن به این سادگی نیست، چون شما نمی‌توانید تماس گرفتن دیگران را کنترل کنید. با این حال اگر به طور معمول از پاسخگویی به تلفن خودداری می‌کنید، یکی از راهکار‌ها استفاده از تلفنی است که شماره افراد را نشان داده و همچنین مجهز به پیامگیر باشد. بعد از آن در ابتدا به تماس افرادی که با آن‌ها راحت‌تر هستید پاسخ داده و اجازه دهید سایر تماس‌ها به پیامگیر تلفن منتقل شود. سپس به مرور شروع کنید به تماس‌های دشوارتر نیز پاسخ دهید.

علت و علائم تلفن هراسی چیست و چگونه می‌توان بر آن غلبه کرد؟

روش‌های خودیاری برای غلبه بر ترس از تلفن
در حالت ایده‌آل، شما باید تحت نظارت یک درمانگر آموزش‌دیده، تکنیک‌های شناختی-رفتاری را تمرین کنید. اگر ملاقات با مشاور برایتان امکان پذیر نیست، یا اگر قبلاً در جلسات شناخت درمانی شرکت کرده‌اید و اکنون به دنبال راه‌های کمکی بیشتر هستید یا اگر فکر می‌کنید ترس از تلفن در شما چندان شدید نیست، استراتژی‌های زیر ممکن است برایتان مفید باشد.

راهبرد‌های مقابله با ترس از تلفن

قبل از برقراری تماس یا دریافت تماس، لبخند بزنید. شاید احمقانه به نظر برسد، اما لبخند زدن به شما کمک می‌کند تا آرامش خود را حفظ کرده و به شخصی که با او صحبت می‌کنید نیز حس خوشایندی منتقل می‌کند.
به خود پاداش دهید. پس از اینکه با موفقیت یک تماس از نظر خودتان دشوار را برقرار کردید، مدتی از وقت خود را به کاری اختصاص دهید که از انجام آن لذت می‌برید و به این ترتیب به خود پاداش دهید.
تلفن زدن یا پاسخ دادن به تلفن همراه با یک گفتگوی مثبت و احساس خوب بعد از آن را تجسم کنید.
اگر نگران هستید کسی تلفن را به رویتان قطع کند، هنگام تماس از او بپرسید که آیا در زمان مناسبی با او تماس گرفته‌اید یا نه؟ اگر آن شخص در موقعیت مناسبی برای پاسخگویی نباشد، از سوال شما خوشحال شده و پیشنهاد می‌کند که در وقت دیگری با شما تماس بگیرد.
اگر کسی به شما "نه" گفت یا درخواست شما را رد کرد، متوجه باشید که این امر می‌تواند دلایل زیادی داشته باشد که هیچ کدام ارتباطی به شما ندارد. سعی کنید زیاد در مورد رفتار‌های دیگران فکر نکنید.
قبل از برقراری تماس مقدمه چینی کنید، اما زیاده روی نکنید. به طور کلی خوب است بدانید چه می‌خواهید بگویید، اما این را در نظر داشته باشید که ممکن است گفتگو مطابق پیش‌بینی و برنامه‌ریزی شما پیش نرود. اگر نکات مهمی وجود دارد که باید مطرح کنید، حتماً آن‌ها را نوشته و در دسترس‌تان بگذارید.
همیشه نیازی نیست به همه تماس‌ها پاسخ دهید. اگر شخصی در وقت بدی با شما تماس می‌گیرد، یا اگر خیلی مایل به صحبت کردن نیستید، اشکالی ندارد هر از گاهی به تماس تلفنی پاسخ نداده و اجازه دهید برایتان پیام بگذارند.
تلفن همیشه بهترین روش ارتباطی نیست. اگر می‌خواهید صحبت‌های خود را ثبت کرده یا می‌خواهید قبل از پاسخ دادن به شخص، زمانی برای فکر کردن داشته باشید، شاید ایمیل یا پیام انتخاب بهتری باشد. با این حال، اگر موضوعی که باید در مورد آن بحث کنید پیچیده یا عاطفی است و نیاز به گفتگو و بحث دو طرفه دارد، قطعا ارتباط تلفنی یا ملاقات حضوری گزینه‌های بهتری هستند.

ایمیل بزنید

شاید در ظاهر پاسخ دادن به تلفن و برقراری تماس کار ساده‌ای به نظر برسد که هر کسی می‌تواند آن را انجام دهد، اما کسی که از فوبیای تلفن رنج می‌برد، در این مواقع اضطراب شدیدی را تجربه می‌کند. در واقع تلفن هراسی می‌تواند در زندگی شخصی و حرفه‌ای شما اختلال ایجاد کند؛ بنابراین مهم است که آن را جدی بگیرید. اگر ترس شما از برقراری تماس و دریافت تماس تلفنی به سایر جنبه‌های زندگی شما گسترش یافته و به طور کلی احساس می‌کنید که از تعاملات اجتماعی هراس دارید بهتر است به یک روانشناس مراجعه کنید.

سخن آخر
اگر چه تکنولوژی در خیلی از موارد برایمان راحتی و آسایش ایجاد کرده است، اما اضطراب‌های جدیدی را نیز با خود می‌آورد. خبر خوب این است که همان تکنیک‌های اساسی که سایر شرایط اضطرابی را درمان می‌کند، در این موارد نیز مؤثر هستند. پس در صورت لزوم از درخواست کمک دریغ نکنید. اگر تشخیص داده شود که مبتلا به اختلال اضطراب اجتماعی هستید روش‌های درمانی مختلفی از روان درمانی تا دارو درمانی و تمرینات ریلکسیشن وجود دارد که مشکل شما را بر طرف خواهد کرد.

اگر شما نیز تلفن هراسی را تجربه کرده‌اید، نظرات و تجربیات خود را ارسال کنید تا با ما و سایر کاربران ستاره به اشتراک گذاشته شود.

منبع: ستاره

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
نیلوفر
۱۶:۴۳ ۳۰ تير ۱۴۰۳
کنترل والدین بر طرز صحبت کردن هنگام جواب دهی و یا تماس با تلفن،عاملش می‌تونه باشه
الان در محیط کارم به جر تلفن های کاری رو نمیتونم پاسخگو باشم،آن هم باید در اطرافم افراد کمی قرار گرفته باشند و اگر نه موذب هستم
Iran (Islamic Republic of)
نیلوفر
۱۶:۳۸ ۳۰ تير ۱۴۰۳
کنترل والدین بر طرز صحبت کردن هنگام جواب دهی و یا تماس با تلفن،عاملش می‌تونه باشه الان در محیط کارم به جز تلفن های کاری رو نمیتونم پاسخگو باشم،آن هم باید در اطرافم افراد کمی قرار گرفته باشند و اگر نه موذب هستم
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
نیما
۲۳:۲۲ ۰۸ مهر ۱۴۰۱
افرادی که بیش از اندازه روی دیگران متمرکز میشن دچار این مشکل میشن که خودمم همینطورم
. از ارزیابی منفی و یا ایجاد ناخوشی در دیگران .... به شدت حراس دارن و این اعتماد به خودشون پایین تر از سطح نرمال هس و باعث بروز این مشکل میشه

مثلا اگر به شما بگن یک فرد فقیر و بی سواد و تابعه میخواد با شما صحبت کنه . شما استرسی ندارید به دلیل بالاتر بودن سطح اجتماعی و در نتیجه خیلی ریلکس و با اعتماد به نفس تر صحبت میکنین
اما اگر به شما بگن یک فرد تحصیل کرده و دارای سطح اجتماعی بالا با شما صحبت داره . دچار استرس میشید که ایا میتونین با وی تعامل خوبی برقرار کنین ؟

یه نظرم نیازه که گاهی یکمی ذهنیت خودتون به دیگران رو منفی تر کنین و نکات منفی شخص مقابل رو حدس و یا فرض کنین . جوابگو هس تا حدی .
Iran (Islamic Republic of)
fati
۱۵:۵۶ ۰۹ مرداد ۱۴۰۱
سلام
Iran (Islamic Republic of)
Zahra
۲۲:۳۵ ۲۰ تير ۱۴۰۱
واقعا واسه کسی که آخرین نظر رو نوشته متاسفم،فقط تو سالم و قابل اعتمادی،کسی که اومده این مطلب رو خونده قطعا خودش رنج میکشه و دنبال درمان هست اما وقتی با نظر بی رحمانه و بیخود و غیر کارشناسی این آدم مواجه میشه بهش ضربه می‌خوره،انشالله زمین هم از وجود همچین آدم های بدبینی پاک بشه تا همه به آرامش برسن.
United States of America
ناشناس
۱۳:۵۵ ۱۶ تير ۱۴۰۱
این تجربه شخصی خود من در مواجهه با فرد یا افرادی است که بی دلیل در طی ساعات روز و شب به تلفن جواب نمی دهند.
بعضاً برای ما موقعیت های پیش اومده که نمی‌تونیم به گوشی جواب بدیم ، رانندگی ، حمام ، سرویس بهداشتی ، خواب و......
اما میبینم افرادی به تلفن جواب نمیدن که این بهانه ها رو هم ندارن ، نه از جنس مونث هستند ، از ازشون طلب دارم و نه کینه و درگیری با اون افراد داشتم
نه یک بار ، بلکه همیشه زمانی که تماس میگیرم ، جواب تلفن نمیدن
این یک اختلال روانی و تقریبا میتونم بگم یک بیماری روانی نوظهور در عصر نوین اطلاعات و ارتباطات هست , که کمتر مورد توجه روانشناسان و روانکاوان قرار گرفته .
تنها میتونم اینو بگم که به چنین افرادی ، حتی نمیشه یک درصد هم اعتماد کرد . این افراد در اوهام و توهمات خودشون غوطه ورند .
من اسمشو نوعی اختلال روانی و بیماری روانی میزارم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۶ ۲۵ خرداد ۱۴۰۱
منم چون دختر بودم اجازه جواب دادن به تلفن خونه رونداشتم و احیاانا اگه کسی مزاحم تلفنی میشد چون بقیه پسربودن همه به من نگاه میکردن بدون هیج توجیهی متاسفانه کنترل بیش از حد والدین وگوش وایسادنشون باعث شد الان نه میتونم به کسی زنگ بزنم و وقتی کسی زنگ میزنه تپش قلب میگیرم و فشارم بالا میره حتی الان که بخاطر ازدواج ازشون دور شدم نمیتونم با خانواده ام تماس بگیرم به شدت مضطرب میشم و حال اون روزم خراب میشه چوب رفتارشون رو نه من تنها بلکه خودشونم میخورن متاسفانه
Iran (Islamic Republic of)
الهام
۰۸:۴۱ ۱۲ بهمن ۱۴۰۰
مرسی از ارائه این مبحث به ظاهر ساده اما عمیقا پیچیده و موثر در ارتقای اعتماد به نفس.من از همین لحظه به خودم قول میدم خودم رو به چالش بکشم و با ذهنیت مثبت تماس بگیرم و از قبل یه مرور کوچک از مکالمه خودم داشته باشم.میدونم موفقم.بازم ممنون
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۳:۱۲ ۲۰ دی ۱۴۰۰
سلام و درود خدمت دوستان عزیزم .
بنظر من این مشکل و این اضطراب به این دلیل هست که ما دائم به فکر طرف مقابلمان هستیم که در مورد ما چه فکری میکنه .... من یک راهکار دارم که خیلی سادس .
من بخودم تلیقین میکنم همیشه که طرز فکر دیگران و ناراحت شدن دیگران از من اصلا برای من مهم نیست . به بیان ساده تر بگم .. میگم هرکی هرچی دوست داره فکر کنه .
این باعث آرامشم میشه و راحت سخنرانی میکنم و پشت تلفن صحبت میکنم .
حرف آخر از هیچکس نترسید و طرز فکر هیچکس براتون مهم نباشه .
کارتون رو انجام بدین . تماس بگیرین . تمام .
Iran (Islamic Republic of)
سانا راوند
۱۴:۰۱ ۱۲ دی ۱۴۰۰
منم همین مشکل و دارم و بخاطر این مسئله خیلی موقعیت های کاری را از دست دادم...
Iran (Islamic Republic of)
فهیمه
۰۲:۵۹ ۲۱ آبان ۱۴۰۰
منم این مشکل رو دارم
وقتی تماسی دریافت میکنم ، اصلا نمیتونم جواب بدم
حتی اگر طرف ۲۰ بار زنگ بزنه
نمیتونم با کسی تماس بگیرم و تا جاییکه بشه به تاخیر میوفته .
Iran (Islamic Republic of)
Najmeh
۱۰:۵۲ ۲۰ مهر ۱۴۰۰
من فکر میکردم تنها کسی هستم که این مشکل رو دارم، چون وقتی مشکلمو با بقیه درمیون میذاشتم، فکر میکردم من آدم متکبری هستم که نمی‌خوام به دیگران زنگ بزنم، اما الان که بقیه دوستان و راهکاراشونو دیدم، حتما تلاشمو میکنم که به این ترس غلبه کنم، دقیق این ترس ریشه در کودکی داره، وقتی بچه بودم، اولویت برداشتن تلفن با خواهرام و مامانم بود و من همیشه اگر کسی خونه نبود تلفن رو برمیداشتم ، الان خواهرام از ارتباط اجتماعی خوبی برخوردار هستن ومن به خاطر این تلفن نزدن به دیگران همیشه سرزنش میشم
Iran (Islamic Republic of)
niloofartaji
۰۹:۲۰ ۱۳ بهمن ۱۴۰۰
دقیقن من هم همین مشکل رو دارم وقتی بچه بودم همیشه تلفن رو مادر یا برادرم جواب میدادن تا من . من هم با شما هم درد هستم حتی الان هم میخوام به جایی زنگ بزنم اضطراب یک لحظه هم ولم نمیکنه .
Iran (Islamic Republic of)
Tabasom
۱۳:۵۲ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۰
من واقعا ازین مشکل رنج میکشم،من ۱۵ سالمه و زیاد با تلفن کاری ندارم از بچگی مامانم نزاشت تلفن و بردارم چون میگفت باتو کار ندارن. الان بزرگ شدم و خیلی سختمه پشت تلفن حرف بزنم بخصوص جلو بقیه چندین بار خودم رو تو این موقعیت قرار دادم ولی متاسفانه نتیجه نگرفتم و باز هول شدم در اینجور مواقع انقد ضربان قلبم تند میشه که به راحتی صدای قلبمو می شنوم، قرمز میشم دستام سرد میشه و گوشام داغ و وااقعا حالم بد میشه و میخوام بزنم زیر گریه و یکی از ترس هام با تلفن حرف زدن .کاش ی درمان قطعی داشت
Iran (Islamic Republic of)
Maede
۰۹:۲۲ ۱۰ اسفند ۱۳۹۹
سلام منم دقیقا همین مشکل رو داشتم یعنی مخصوصا وقتی طرف مقابلم مرد بود و میخواستم حرف بزنم به شدت مضطرب میشدم و دلیلش هم این بود که خیلی کم صحبت میکردم با تلفن تا اینکه تصمیم گرفتم به اضطرابی که دارم غلبه کنم دوستانی که این مشکل رو دارن یه برنامه ی کال ریکوردر نصب کنید و بعد از تموم شدن تلفن به اون تماس ضبط شده گوش بدید..وقتی صدای خودتون رو بشنوید می فهمید که صدای شما هیچ مشکلی ندارد و فقط الکی بزرگش کردید..کال ریکوردر رو حتما امتحان کنید چون من خودم همین مشکل رو داشتم و جواب گرفتم موفق باشید ❤️
Iran (Islamic Republic of)
شهبازی
۱۲:۰۴ ۰۸ اسفند ۱۳۹۹
سلام من هم کسی هستم که نزدیک دو ساله حتی از شنیدن صدای تلفن احساس نفس تنگی و تپش قلب می کنم و به نظر خودم دلیلش اینه که در سال های گذشته به دلیل اینکه هنگام تماس تلفنی نمی دونستم چی بگم یا حرف کم می آوردم خانوادم بهم می گفتن که باید اینجوری بگی و یا تمسخر و تحقیر افراد دیگه در زمینه صحبت کردنم باعث شده که من نگران بشم و با خودم بگم که نکنه دوباره خراب کنم و دوست ندارم که در شرایطی قرار بگیرم که بخوام در معرض قضاوت و تحلیل و تفسیر دیگران به خصوص فامیل های خودمون بشم و اینکه اضطراب اجتماعی هم دارم ولی تنها راهش اینه که تا جایی که توان دارید خودتون رو توی اون موقعیت قرار بدین تا زمانی که احساس کردین که دیگه هیچ علائمی مثل قبل ندارین از خدای بزرگ کمک بخواین و توسل به پیامبران و امامان هم فراموشتون نشه من هر روز دارم خودمو در معرض ترس ها و نگرانی های بیشتری قرار میدم و حتی با وجود اینکه از شنیدن صدای تلفن هم استرس می گیرم ولی دوباره شروع کردم و دارم با دوستانم تماس می گیرم و قبل از زنگ زدن تا زمانی که فرد مقابل تلفن رو برداره با خودم این جملات رو تکرار می کنم : یا مهدی ادرکنی /یا جواد الائمه ادرکنی/حسبنا الله و نعم الوکیل و اینکه ماها هرچی عزت نفسمون رو بالاتر ببریم دیگه کمتر نگران این میشیم که بقیه در مورد ما و صحبت کردنمون چه فکری می کنن شما هم مثل من فایل های صوتی تقویت عزت نفس رو که مقداری از اونا به صورت رایگان در سایت ها قرار گرفته دانلود کنید و راهکارهاش رو عملی کنید به امید موفقیت همگی مون تو می توانی اگر بخواهی
Iran (Islamic Republic of)
تاکسی تنسیدو
۲۲:۴۴ ۱۹ بهمن ۱۳۹۹
من هم این هراس رو دارم و تپش قلب می گیرم، و تماس هایم را به تعویق می اندازم. دلیلش هم داشتن لهجه و ترس از قضاوت شدن در مورد روان حرف نزدن فارسی می تونه باشه.
دوستانی که این مشکل رو دارید کامنت بذارید، از تجربیات هم استفاده کنیم.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۱:۳۸ ۰۲ آذر ۱۳۹۹
سلام منم با این مشکل مواجه هستم و کارم هم وابسته به تلفن هست و باعث خیلی مشکلات تو زندگیم شده . ایا برنامه ای هم هستش که با اون بتونم تمرین کنم . مثلا یه اپلیکیشن که یه تماس واقعی را با یه ربات طبیعی بتونم داشته باشم .
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۵:۰۸ ۰۹ مهر ۱۳۹۹
با این که این نظر رو تایپ میکنم باز استرس اینو دارم که نکنه مزاحم کسی شده باشم
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۱۳:۲۸ ۲۰ فروردين ۱۳۹۹
در حدود سن ۱۰-۱۸ سالگی زمانی که دوستانم به منزل ما زنگ می‌زدند مادرم تلفن را از طرف دیگر برمیداشت و بعد از تمام شدن تلفن با درآوردن ادای من و حرف زدن دوستانم و یا موضوع حرفمان مرا مسخره میکرد یا پدرم تلفن را برمیداشت و با مسخره کردن من می‌گفت دوستت زنگ زده به طوری که مخاطب آن طرف تلفن کاملا متوجه میشد. الان در سن حدود ۴۰ سالگی با شغلی که دائما باید تعاملات اجتماعی داشته باشم هنوز از صدای زنگ تلفن به اضطراب می افتم و دست و پایم می لرزد. بسیاری از اختلالات هراس ناشی از رفتارهای غلط والدین است که گاه تا پایان عمر با فرد باقی میماند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۶ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸
خیلی ممنون بابت متن جالبتون . خیلی کمک کرد
آخرین اخبار