استفاده از جاذب نانو برای تصفیه آلودگی نفتی از محیط

شرکت دایرکتا پلاس با انعقاد قراردادی به تصفیه آلودگی نفتی از محیط با استفاده از جاذب حاوی گرافن کمک می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  نفت منبع بسیار باارزشی برای تولید انرژی و بسیاری از مواد شیمیایی است، اما بی‌توجهی در استخراج و انتقال آن آلودگی‌های زیست محیطی فراوان و غیرقابل جبرانی را به دنبال دارد. بیشترین آلودگی‌های نفتی نیز ناشی از نفت خام و یا فرآورده‌های آن از طریق فعالیت‌های انسانی است.

راه یافتن نفت و فرآورده‌های نفتی به محیط زیست می‌تواند مشکلات بسیاری به بار بیاورد. مشکلات بسیاری همچون آلودگی هوای منطقه و همچنین باقی ماندن قسمت‌های سنگین‌تر ترکیبات نفتی برای مدت طولانی در محیط زیست و آلوده ساختن خاک و منابع آبی مثل دریا‌ها و اقیانوس‌ها و سواحل آن‌ها، از بین رفتن جانداران دریایی، ورود ترکیبات مختلف نفتی به دستگاه گوارش این موجودات که باعث صدمات شدید و در نهایت نابودی آن‌ها می‌شود و تاثیرات مخرب بر خاک، آب، هوا، پوشش گیاهی و حیوانی و سایر بخش‌های محیط زیست که بعضا غیرقابل جبران است.

وقوع آلودگی‌های نفتی همواره یکی از معضلات محیط زیست بوده و رفع آن آلودگی‌ها برای جلوگیری از آسیب رسیدن به آکوسیستم این مناطق مشکل بزرگ تری بوده است.

به تازگی شرکت دایرکتا پلاس با انعقاد قراردادی به تصفیه آلودگی نفتی از محیط با استفاده از جاذب حاوی گرافن اقدام کرده است شرکت دایرکتا پلاس (Directa Plus) قرارداد دوم خود را برای محصول تمیزکننده روغن مبتنی بر گرافن دریافت کرد. این قرارداد با شرکت جی‌اس‌پی آفشور به ارزش ۵ میلیون یورو و مدت زمان هفت سال تدارک دیده شده است.

استفاده از جاذب نانو برای زدایش نفت از محیط‌زیست

سکتار که از شرکت‌های تابعه دایرکتا پلاس است، روی تولید محصولاتی برای تصفیه مایعات حفاری باقی‌مانده و مخازن، خاک و آب آلوده به نفت و همچنین تمیزکاری مخازن نفت کار می‌کند.

این قرارداد با شرکت جی‌اس‌پی آفشور دومین قرارداد برای تصفیه مواد آلوده به نفت است که شرکت دایرکتا پلاس با این شرکت امضا می‌کند.

جی اس‌پی پیش از این توافق‌نامه‌ای هشت ساله با گروه نفت و گاز رومانی یعنی OMV پتروم امضا کرده بود، شرکتی که از شرکا دایرکتا پلاس است.

جولیو سزارو، مدیرعامل شرکت دایرکتا پلاس می‌گوید: «راهبرد ما، مشارکت با کسب وکار‌های نوآورنه است تا از گرافن برای بهبود عملکرد محصولات و خدمات استفاده کنند و بتوانند خدمات بهتری به بازار ارائه کنند. این سرمایه‌گذاری و پیروزی در این قرارداد نمونه‌ای عالی از چگونگی این کار است.


بیشتر بخوانید: تجزیه گاز‌های گلخانه‌ای با نانوکاتالیست


فناوری Grayfysorber از گرافن برای تصفیه آب‌های آلوده به مواد هیدروکربنی استفاده می‌کند. دایرکتا پلاس اعلام کرده که این فناوری می‌تواند موثرتر از فناوری‌های رایج باشد و ۱۰۰ برابر قدرت جذب بیشتری از وزن خود را برای جذب آلاینده‌های نفتی دارد. این یک محصول تجدیدپذیر، غیراشتعال و با قابلیت استفاده مجدد است.

در طول چند سال گذشته، دایرکتا پلاس روی ساخت جاذب‌های محیط زیست کار کرده تا بتواند آلاینده‌های روغنی را از آن بزداید. همچنین این شرکت به دنبال حذف مواد سمی و قابل اشتعال از محیط زیست بوده و قصد دارد تا روغن جذب شده را دوباره بازیافت کند که ماحصل آن فناوری Grafysorber بوده که حاوی نانوساختار‌های کربنی است که با استفاده از آن، مواد نفتی از آب زدوده می‌شود. Grafysorber اولین بار توسط یک شرکت رومانیایی مورداستفاده قرار گرفت که با آن ۳۰ هزار مترمکعب آب آلوده به هیدروکربن‌های نفتی جمع‌آوری شد.

انتهای پیام/

مواد نفتی از آب زدوده می‌شود

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار