نفس های آخر تبلیغات کاندیدهای مجلس برای جلب آراء مردم

بیشتر شهرستان های خراسان رضوی در آخرین ساعات تبلیغات ، در حال تلاش برای جلب آراء مردم هستند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،  نامزدهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی از نخستین ساعات شروع تبلیغات در ۱۲ حوزه انتخابیه خراسان رضوی همزمان با دیگر نقاط کشور به دنبال جلب نظر مردم در کسب رای هستند.

آنان با حضور در نشست‌های خانگی، تبلیغات میدانی و در مساجد و محافل به تشریح نظر و برنامه‌های خود پرداخته و اغلب مناطق کمتر برخوردار و روستایی را برای تبلیغات انتخاباتی خود در نظر گرفته‌اند.

علاوه بر آن تبلیغات نامزدها و طرفداران آنان در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی نیز پر رنگ شده است.

بیشتر شعارهای تبلیغاتی نامزدهای نمایندگی این دوره از مجلس شورای اسلامی در خراسان رضوی، شعارهای مردمی، توجه به جوانگرایی و خدمت به محرومان و مستضعفان است.

در این دوره از انتخابات تخریب چهره های حاضر در رقابت های انتخاباتی این استان به کمترین حد خود رسیده که این امر نشان می‌دهد نامزدها و طرفداران آن درچارجوب قانون فعالیت می‌کنند.

نامزدهای انتخاباتی در این دوره فعالیت خود را بیشتر به سوی فضای مجازی سوق داده‌اند که این امر سبب کاهش هزینه های غیر ضروری آنان شده است.

مسئولان نیز برای آرامش فضای انتخابات و حضور گسترده مردم در انتخابات در تلاش هستند.

در این میان استادان دانشگاه گرمابخش رقابت‌های انتخاباتی در خراسان رضوی هستند و برخی احزاب سیاسی نیز در این دوره پای کار آمده و برخی نیز به دلایل مختلف از جمله رد صلاحیت‌ها، کمرنگ ظاهر شده‌اند.

کاهش چشمگیر تخلفات انتخاباتی در خراسان رضوی

 
حسن جعفری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: تخلفات انتخاباتی در این استان نسبت به دوره قبل انتخابات کاهش بسیار داشته است.

او تصریح کرد: تاکنون ۱۷ پرونده تخلف انتخاباتی مربوط به نامزدهای نمایندگی یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در این استان تشکیل شده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: اتهام زنی و تخریب نامزدها در این دوره به شدت کاهش یافته که نشان می‌دهد نامزدها و هواداران آنها به قانون توجه ویژه دارند.

جعفری افزود: هر روز بر مشارکت کنندگان و تبلیغات انتخابات در این استان افزوده می‌شود که نشان می‌دهد مردم به خوبی حساسیت‌ها را درک می‌کنند.

او تصریح کرد: تمام زیرساخت‌های لازم برای برگزاری انتخابات دوم اسفند ماه در این استان آماده شده است.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی گفت: هماهنگی‌های خوبی در حوزه امنیتی انجام شده و در این حوزه هیچ دغدغه‌ای نداریم و احکام دست‌اندرکاران حوزه امنیتی ، نیز صادر شده است.

جعفری با اشاره به ظرفیت‌های خوب فضای مجازی افزود: تبلیفات نامزدها در این دوره به سوی فضای مجازی سوق پیدا کرده که این امر سبب کاهش هزینه‌ها می‌شود.  

محدود نبودن فعالیت احزاب سیاسی به روزهای خاص

علی یوسفی عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: احزاب سیاسی در روشنگری جامعه تاثیرگذار هستندو فعالیت‌های آنها نباید محدود به ایام خاص از جمله انتخابات باشد.

او تصریح کرد: نگاه احزاب در کشور کوتاه مدت است که باید برای سرنوشت جامعه ، فعالیت آنها تداوم یابد.

عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: در جامعه ما به دلیل کمرنگ بودن احزاب، مردم در چارچوب سیاسی افراد را انتخاب نمی‌کنند.

یوسفی افزود: فعالیت سیاسی احزاب در کشور به ۳۰ درصد نمی‌رسد بنابراین جامعه ما نمی‌تواند به درستی با نامزدهای انتخاباتی آشنا باشد.

او تصریح کرد: فعالیت احزاب و گروه‌ها اغلب در کلان شهرها بیشتر مشاهده می‌شود و این نگاه در شهرستان‌ها وجود ندارد وفردی که در انتخابات حضور پیدا می‌کند نمی‌تواند مسائل کلان کشور را حل کند زیرا نگاه محلی بر فرد حاکم است.

عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به مشارکت مردم در این دوره انتخابات گفت: مشارکت مردم در این دوره به احتمال زیاد نسبت به دوره قبل آن به دلیل کمرنگ بودن فعالیت احزاب و افزایش رد صلاحیت‌ها کمتر خواهد بود.

یوسفی افزود: گروهی در جامعه هستند که رای خاکستری دارند و در شرایط خاص پای صندوق رای می‌روند که به دلیل رد صلاحیت‌ها احتمال دارد در این دوره شرکت نکنند.

او تصریح کرد: این افراد چارچوب نظام را قبول دارند اما به مسئولان و متصدیان جامعه اعتماد ندارند.

این استاد دانشگاه گفت: در شرایط کنونی گرایش نامزدها بر محله گرایی است و تنها به فکر منطقه خود هستند که این نگاه، آنان را از اهداف ملی باز می دارد.


اهمیت انتخابات در کشور


 وحید سینایی عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فرودسی مشهد گفت: اهمیت انتخابات در کشور بسیار است و نباید آن را مورد تردید قرار دهیم.

او تصریح کرد: برخی رد صلاحیت ها برای ما مخاطرات جدی دارد زیرا مشارکت مردم را کاهش می‌دهد.

عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فرودسی مشهد گفت: در راستای اعتماد مردم باید بین حاکمیت با انتخابات پیوند ایجاد کنیم تا مردم از آن فاصله نگیرند.

سینایی افزود: برخی نهادها به دنبال بی اعتبار کردن انتخابات هستند به طوری که هر روز حاکمیت ملی را تضعیف می‌کنند.

اوتصریح کرد: برخی اقدام‌ها سبب شده است مجلس شورای اسلامی در موقعیت ضعیف قرار بگیرد و از جایگاه قانونگذاری ملی به قانونگذاری محلی عدول کند.

عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فرودسی مشهد گفت: مجلس شورای اسلامی در قانون اساسی از جایگاه والایی برخوردار است اما برخی نهادها نمی‌گذارند مجلس در مکان واقعی خود باشد.

سینایی افزود: در این دوره از انتخابات بیشتر مشارکت مردم در حوزه‌های کوچکتر است و در کلانشهرها با کاهش مشارکت روبرو هستیم.

نقش مهم مردم در مجلس کارآمد

 روح الله اسلامی عضو  هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهدگفت: یکی از منابع قدرت مردم هستند که می‌توانند مجلسی کارآمد تشکیل دهند.

اوتصریح کرد: اگر مردم نمایندگانی دارای تخصص و متعهد انتخاب کنند می‌توانیم مجلسی کارآمد و قوی داشته باشیم.

عضو  هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: اگر برای مجلس ما افراد کارآمد و دارای تخصص انتخاب شوند نگاه محلی به ملی تبدیل می‌شود.

اسلامی  افزود: مهمترین عاملی که می‌تواند نگاه نمایندگان مجلس شورای اسلامی را از محلی به ملی تبدیل کند، احزاب قوی هستند.

او تصریح کرد: در این دوره از انتخابات با تعداد بسیاری از نامزدها روبرو هستیم که نیاز است مردم در انتخاب خود دقت کافی داشته باشند.

عضو  هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: بین احزاب شکاف وجود دارد که این امر سبب می‌شود با تصمیم اشتباه آنان، افرادی وارد مجلس شوند که نگاه محلی داشته باشند.
 
منبع: ایرنا
 
انتهای پیام//ف.غ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.