طرز تهیه دلال ماست شمالی

دلال ماست جدا از طعم جذاب آن به علت دارا بودن سبزی‌های تازه و متنوع بسیار پر خاصیت می‌باشد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، ماست یکی از انواع لبنیات است که از تخمیر شیر توسط نوعی باکتری به نام لاکتوباسیلوس حاصل می‌شود. از هر نوع شیری برای تهیه ماست می‌توان استفاده نمود، اما ماست‌های امروزی را اغلب از شیر گاو تهیه می‌کنند.

طرز تهیه دلال ماست شمالی

دِلال یا دَلال (با نام‌های دیگری همچون دَرار یا دَلار نیز شناخته می‌شود) به مخلوطی از سبزی‌های محلی در شمال کشور و بیشتر مازندران گفته می‌شود که در گذشته آن‌ها را با هم مخلوط می‌کرده و بوسیله سنگ روی تخته چوبی می‌ساییدند (تخته نمک سو). دلال عمدتا به عنوان یک مکمل یا چاشنی در برخی از خوراک‌های شمالی مصرف می‌شود، که دلال ماست یا ماست دلال به عنوان یکی از معروف‌ترین خوراک‌های تهیه شده با سبزی‌های دلال شناخته می‌شود. دلال ماست جدا از طعم جذاب آن به علت دارا بودن سبزی‌های تازه و متنوع بسیار پر خاصیت می‌باشد. دلال ماست همچنین با نام سیر نعناع ماست نیز شناخته می‌شود.

مواد لازم:

اوجی (پونه وحشی) ۱۰۰ گرم
سرسم (سوسنبر) ۵۰۰ گرم
سیر تازه ۲۵۰ گرم
نعناع ۱۰۰ گرم
جعفری ۲۵۰ گرم
گشنیز ۲۵۰ گرم
نمک یک قاشق غذاخوری

دستور تهیه:

در ابتدا باید توجه داشته باشید که مقدار اولیه دلال کاملا بستگی به میزان مصرف شما دارد. اگر از دلال کم استفاده می‌کنید، میزان مواد اولیه را کمتر بگیرید. سبزی‌های دلال را خرد کنید و کاملا بشویید. بعد از ضدعفونی کردن و آبکشی، سبزی‌ها را درون میکسر بریزید تا کاملا خرد شود. سپس نمک را اضافه کنید و دلال را به میزان دلخواه درون ماست بریزید و مصرف کنید.

نکات:

دلال ماست با بورانی کاملا متفاوت است، زیرا بورانی بیشتر با سبزی یا صیفی‌جات پخته تهیه می‌شود.

جایگزین اوجی سبزی ریحان و جاگزین سرسم نعناع می‌باشد.

اضافه کردن نمک به دلال باعث جلوگیری از فساد و کپک زدگی آن می‌شود.

منبع: فرهنگ غذا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سحر
۲۰:۰۱ ۰۵ دی ۱۴۰۲
دلال مازندران ۱۰ هیچ از نمک سبز گیلال جلوتر هست.مال گیلان خیییلی شور هست و به همیل دلیل نمیشه زیاد تو ماست ریخت که طعم سبزیش زیاد بشه،ولی دلال مازندران نمک کمتر داره و به همین دلیل میشه مقدار بیشتر تو ماست ریخت و از طعم سبزی لذت برد
Iran (Islamic Republic of)
مجتبی
۱۳:۵۰ ۲۳ فروردين ۱۴۰۲
انواع غذا حرفه ای و سبزیجات شمالی از مازندران گیلانی فقط هرچی به هرچی دستشون بیاد در ست کنن ماهی سفیدی که مازندرانی درست میکنن و میرزا قاسمی یا خورشت اسفناج بهتر از مازندران ندیدم
Iran (Islamic Republic of)
مینوش ش
۰۷:۱۵ ۱۰ فروردين ۱۴۰۲
باسلام درجواب شما باید گفت سبزی اوجی همون پونه وحشی و سرسم که سوسنبر میگن و انارجه و انواع سبزی های معطر در حاشیه جنگل های ما فراوان است با دوستان پیاده روی رفتیم و چیدیم وما اصلا غذاهای گیلانی رو نمیتونیم زیاد مصرف کنیم چون غذاهای ما خیلی پختش زمان برو مرتب تر است حتما طمعش رو بچشید بعد بگید این سبزی ها در شمال نیست اینجا از کوکو سبزی گرفتا تا انواع خورشت وپرکردنی ها همش اصول خاص خودرو داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۴ ۲۴ اسفند ۱۴۰۰
مازندرانیا به دلال ی چیز دیگه میگن،کسی میدونه اسم دیگه ش چیه؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۴ ۱۳ بهمن ۱۴۰۰
بسیار عالی بود،دوست عزیزی که غذاهای شمال رو فقط مختص گیلان میدونی،اصلا با حرف شما موافق نیستم،هر خطه از سرزمین امون شاید یک نوع غذا رو به شیوه های مختلف درست کنند،مازندران گیاهانی داره که شاید هیچ جایی پیدا نشه،مثل خیلی نقاط کشور که سبزی های کوهی خاص خودشون رو دارن،هنر مازنی ها ایجاد طعم جدید،و میبالیم از این بابت به خودمون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۸ ۲۴ آبان ۱۳۹۹
بسیار خوب..ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۶ ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
من مازندرانی نیستم ولی شما از رو چه سندی به همچین نتیجه کارشناسی محکم و متقنی رسیدی که مازندران کپی کرده اونم ناقص ...اونقدر دیگه دنیا بهم تنیده شده که این حرفا دیگه معنی نمیده و بیشتر بخاطر تعصبات فکری یه جماعت خاصه که همچین نظران کارشناسی بی پایه ایی میدن
Iran (Islamic Republic of)
Overlord
۲۱:۰۱ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
تقریبا همه غذای های معروف و خوشمزه شمال برای گیلان هستند و مازندران یا الگو برداری کرده و یا ناقص ، دلار نیز مختص گیلان و با سبزی های محلی خاص خودش هست که در مازندران پیدا نمیشه و همچنین به هیچ وجه در اون سیر نمیریزند

پ.ن: علت خاص بودن غذا ها در خاص و منحصر بودن مواد اولیه هست که مربوط به جغرافیای منطقه میشود ، مانند چای گیلان ، برنج گیلان ، سبزی های خاص و بهترین قسمت دریا خزر برای صید ماهی های مختلف از جمله ماهی خاویار، ...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۳ ۱۰ بهمن ۱۴۰۰
شما اول اسمشو درست بنویس دوست عزیز