۳۵ درصد افراد بعد از سکته قلبی افسرده می‌شوند

دکتر محمدعلی سپهوندی گفت: گزارش‌ها نشان می‌دهد که افسردگی حین بستری در بیش از ۴۵ درصد بیماران پس از MI بروز می‌کند.

یک روانشناس: ۳۵ درصد افراد بعد از سکته قلبی افسرده می‌شوندبه گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر محمدعلی سپهوندی اظهار کرد: ورود علائم افسردگی بعد از سکته قلبی (MI) یک مشکل روان‌شناختی بسیار شایع است که اثرات منفی بر پیش‌آگاهی بیماری قلبی دارد.

وی ادامه داد: شواهد روزافزون نشان می‌دهد که افسردگی نیز به‌عنوان یک عامل خطرساز مستقل برای سکته قلبی، مرگ‌ومیر و عوارض بعدی ناشی از آن و نیز کاهش کیفیت زندگی در بیماران بعد از MI است.

سپهوند خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد در صورت توجه به وضعیت روان‌شناختی بیماران مبتلابه MI و پیشگیری از بروز افسردگی می‌تواند از آثار منفی آن بر سیر بیماری بعد از MI پیشگیری کند.

این عضو هیات علمی دانشگاه لرستان یادآور شد: این پیشگیری مستلزم شناخت کافی از عوامل مستعد کننده و آشکار سازنده بروز افسردگی در این بیماران است.

این دکترای روانشناسی گفت: گزارش‌ها نشان می‌دهد که افسردگی حین بستری در بیش از ۴۵ درصد بیماران پس از MI بروز می‌کند.

وی یادآور شد: افسردگی اساسی در ۱۵ تا ۳۰ درصد موارد و افسردگی خفیف با علائم افسردگی در حدود ۲۰ درصد موارد بیماران پس از MI بروز می‌کند.

سپهوندی گفت: بنابراین می‌توان گفت افسردگی در ۳۵ درصد تا ۵۰ درصد موارد مبتلایان به MI گزارش شده است.

این روانشناس یادآور شد: افسردگی در چهار گروه شامل علائم خلقی نظیر غمگینی، دلتنگی و گرفتگی، علائم شناختی نظیر بدبینی شدید و ناامیدی نسبت به آینده، علائم انگیزشی نظیر کندی روانی_حرکتی و ناتوانی در تصمیم‌گیری و علائم جسمی نظیر کاهش اشتها، میل جنسی، فقدان انرژی و درد‌های بدنی وجود دارد که برای تشخیص افسردگی حضور همه این علائم به‌صورت یکجا در بیمار الزامی نیست، اما هرچقدر تعداد و شدت علائم بیشتر باشد با اطمینان بیشتری می‌توان قضاوت کرد که فرد افسردگی مبتلا است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام

برچسب ها: افسردگی ، سکته قلبی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار