دلیل نامگذاری مرجو خورش چیست؟+دستور پخت

مرجو خورش یکی از غذاهای مجلسی، محلی و پرطرفدار البرزی ‌ها است.

بهناز علیمحمدی، البرز پژوه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، با بیان این که مرجو خورش یکی از غذاهای مجلسی، محلی و پرطرفدار البرزیان به ویژه طالقانی ها است، گفت: معادل فارسی عدس، مرجومک است که با توجه به استعمال بیشتر از زبان محاوره، این گیاه در گویش طالقانی به مرجو مشهور شده.

مواد لازم برای تهیه مرجو خورش

او افزود: مرجو یا همان عدس؛ گوشت؛ سیب زمینی؛ پیاز؛ آلو؛ روغن؛ ادویه جات مانند نمک، فلفل، زردچوبه، زعفران و رب گوجه فرنگی از جمله مواد لازم برای طبخ مرجو خورش است.

طرز تهیه مرجو خورش

علیمحمدی گفت: مرجو ها یا همان عدس را شسته و برای چند ساعت در آب خیس می کنیم پس از آن آلو ها را هم در ظرفی جداگانه خیس می دهیم.

او افزود: پیاز را خرد کرده و با کمی زردچوبه تفت می دهیم تا طلایی رنگ شود.

او در ادامه گفت: سپس گوشت، رب گوجه فرنگی و کمی زعفران را به آن اضافه می کنیم و گوشت را هم تفت می دهیم.

علیمحدی گفت: مقداری آب در قابلمه گوشت می ریزیم و با حرارت ملایم صبر می کنیم که گوشت پخته شود.

او افزود: هنگامی که گوشت تقریبا پخته شد عدس ها را به آن اضافه می کنیم.

علیمحمدی گفت: سیب زمینی را نگینی خرد کرده و به ظرف غذا اضافه می کنیم و در آخر آلوها را هم داخل خورش ریخته و با ادویه های دلخواه به خورش طعم داده و اجازه می دهیم خورش با شعله کم، کاملا پخته شود.

انتهای پیام/د.خ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.