شیطان خزنده؛ کاکتوسی که در بیابان راه می‌رود + تصاویر

شیطان خزنده یکی از جالب‌ترین گیاهان جهان، اما رو به انقراض است. به دلیل نادر بودن آن، دوستداران کاکتوس مبالغ هنگفتی برای خرید این گیاه هزینه می‌کنند و در بازار سیاه به قیمت ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ دلار فروخته می‌شود.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، «شیطان خزنده» نام گونه جالب و نادری از کاکتوس است که نه تنها قادر به شبیه سازی خود برای زنده ماندن است بلکه از شاخه اصلی خود جدا می‌شود تا به مرور زمان در بیابان حرکت کند. این گونه عجیب از کاکتوس بومی شمال غرب ایالت مکزیکی باخا کالیفرنیا سور (Baja California Sur) و تنها کاکتوس رونده در جهان است.

برخلاف بیشتر کاکتوس‌ها که عمودی به سمت آسمان رشد می‌کنند، شیطان خزنده روی زمین رشد می‌کند و تنها نوک آن کمی به سمت بالاست. این نقش بزرگی در بقای گیاه و همچنین مهاجرتش در بیابان در بلند مدت دارد.

کاکتوس شیطان خزنده در آب و هوای سرد دریایی این منطقه با سرعت ۶۰ سانتیمتر در سال رشد می‌کند و کلونی‌های بزرگ و غیرقابل نفوذی از ساقه‌های خاردار تشکیل می‌دهد، اما در آب و هوای خشک، سرعت رشد آن به ۶۰ سانتیمتر در ده سال کاهش می‌یابد. اما این کاکتوس‌ها حتی در محیط بومی خود هم از گرده افشان‌ها دورند، بنابراین برای بقا به شبیه سازی وابسته هستند.

کاکتوسی که در بیابان راه می‌رود + تصاویر

کاکتوسی که در بیابان راه می‌رود + تصاویر

از آنجا که این کاکتوس موازی زمین رشد می‌کند، ریشه آن به سمت نوکش می‌رود و هنگامی که در خاک ماسه‌ای ثابت شد، ریشه قدیمی می‌میرد، می‌پوسد و به موادمغذی برای رشد ساقه جدید تبدیل می‌شود. این فرآیند به کاکتوس اجازه می‌دهد به مرور زمان در بیابان حرکت کند.

شیطان خزنده یکی از جالب‌ترین گیاهان جهان، اما رو به انقراض است. به دلیل نادر بودن آن، دوستداران کاکتوس مبالغ هنگفتی برای خرید این گیاه هزینه می‌کنند و در بازار سیاه به قیمت ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ دلار فروخته می‌شود. اما قاچاق غیرقانونی تنها یکی از تهدید‌های این کاکتوس است. چون این گیاه افقی رشد می‌کند مزاحم چریدن دام هاست، بنابراین دامداران آن‌ها را از بین می‌برند.

برخی از آن‌ها هم برای آماده سازی زمین کشاورزی از بین می‌روند. اگر از بین بردن این گیاه به همین ترتیب ادامه یابد تا چند سال آینده اثری از آن نخواهد بود. این گیاه تا ۱۰۰ سال عمر می‌کند.

منبع: برترین‌ها

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۴ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
چقدر جالبه دوس داشتم میتونستم برم‌ تو محیط طبیعیش ببینمش. تبارک الله احسن الخالقین
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۰:۴۵ ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۹
واقعا زیباست
Iran (Islamic Republic of)
عرفان
۱۹:۴۵ ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹
واقعا حیفه