کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه حکام عربستان اخیراً یارانه مردم این کشور را قطع کرده‌اند، گفت: کاهش قیمت نفت، شیوع کرونا و لغو سفر‌های زیارتی، عربستان را با بحران‌های اقتصادی و داخلی مواجه کرده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  عماد نجار  با بیان اینکه بودجه دولتی عربستان بر روی نفت بشکه‌ای ۷۵ دلار بسته شده است، اظهارداشت: بهای نفت هم اکنون به ۱۵ دلار رسیده است و این قیمت بحران بودجه‌ای را برای عربستان سعودی رقم زده است.

وی ادامه داد: پایین آمدن قیمت نفت، فشار‌های اقتصادی در عربستان را به حدی رسانده که حکام این کشور، مالیات بر ارزش افزوده را سه برابر افزایش داده‌اند و این افزایش، فشار زیادی روی مردم این کشور وارد می‌کند.


بیشتربخوانید: بحران عربستان - قطر از کجا نشات می‌گیرد؟


کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه حکام عربستان اخیراً یارانه مردم این کشور را نیز قطع کرده‌اند، افزود: مردم در جامعه عربستان، بحران‌زده و بسیار فقیر هستند و تنها بخش اندکی از مردم این کشور که از وابستگان به شاهزاده‌ها هستند، رفاه بالایی دارند لذا با قطع شدن این یارانه بحران‌های درونی و اجتماعی علیه حاکمیت هم به راه خواهد افتاد.

وی گفت: حکام عربستان در پی بحران مالی اخیر خود، هزینه‌های عملیاتی در برخی مؤسسه‌ها و سازمان‌های دولتی را هم حذف کرده‌اند و وقتی چنین اتفاق رخ می‌دهد، این موسسات دچار مشکلاتی شده و عملکردشان ضعیف می‌شود، حتما این امر به درگیری‌های احزاب، گروه‌ها و جبهه‌های سیاسی در این کشور نیز دامن می‌زند.

نجار بیان داشت: بن‌سلمان یک چشم انداز ۲۰۳۰ را برای آینده اقتصاد این کشور متصور شده بود که بحران‌های اقتصادی اخیر، منجر به کاهش اعتبارات این سند نیز شده است.

کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه با شیوع کرونا، سفر‌های زیارتی به عربستان نیز لغو شده است، تصریح کرد: حکام عربستان در آمد‌های خود از طریق زائران دیگر کشور‌ها را نیز از دست داده‌اند و این موضوع چنان برایشان بحران آفرینی کرده که وزیر دارایی این کشور در رسانه‌ها اعلام کرده است، باید منتظر شرایط بحرانی‌تر از این موارد نیز باشیم.

منبع: میزان

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار