مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: در سال های اخیر ۱۲۱ اصله خرما با حمله آفت سوسک سرخرطومی حنایی نابود شدند.

مجید فرخی، مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی جنوب کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، گفت: با حمله آفت سوسک سرخرطومی حنایی در سال های ۹۶ تا ۹۸، ۱۲۱ اصله درخت خرما در جنوب کرمان، به شکل کامل از بین رفت.

او با بیان اینکه این آفت سال ۶۸ از طریق پاجوش‌های آلوده‌ از پاکستان و سراوان وارد ایران شد، بیان کرد: این آفت از سال ۹۶ در نخلستان‌های جنوب کرمان در شهرستان‌های مختلفی؛ چون: منوجان، جیرفت و قلعه گنج گزارش و سبب خسارت شده است.  

فرخی تصریح کرد: ۲۹ هزار هکتار از نخل‌های جنوب کرمان، پارسال در جریان حمله این آفت سوسکی خطرناک آسیب دید و ۷۳۶ درخت آلوده شناسایی شد.

او با اشاره به اینکه پارسال از مجموع ۷۳۶ درخت آلوده موفق شدیم، ۶۱۴ درخت را تیمار کرده و به روند عادی برگردانیم، تصریح کرد: این آفت بسیار خطرناک عمدتا به محصول خرما و درختانی که تغذیه خوب و آب خوبی مصرف کرده اند، حمله می‌کند.

مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی جنوب کرمان بیان کرد: در حال حاضر همکاران ما در بخش مبارزه با آفات، کار‌هایی از جمله تله گذاری و ردیابی در نخلستان‌ها را انجام می‌دهند تا از ورود این آفت به نخلستان‌ها جلوگیری شود.

او اظهار کرد: مبارزه با آفت سرخرطومی حنایی از نوع مبارزه شیمیایی است و فعلا هیچ دستورالعملی برای مبارزه بیولوژیک با این آفت به ما اعلام نشده است.

فرخی از استقرار پست‌های قرنطینه و توزیع بروشور برای اطلاع رسانی و معرفی آفت به نخلداران خبر داد و گفت: علاوه بر این از ورود هر گونه پاجوش، بدون قرنطینه و بررسی کارشناسان کشاورزی به استان ممانعت به عمل می‌آید.

آفت سوسک چوبخوار سرخرطومی حنایی با تخریب آوند‌های درخت خرما، امکان ادامه حیات برای درخت را ناممکن می‌کند. در صورتی که این آفت، سریع شناسایی شود، امکان اصلاح و بازگشت درخت به چرخه زندگی وجود دارد.

انتهای پیام/ م 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.