استاندار فارس:

فارس به جمع صادرکنندگان آلومینیوم پیوست

استاندار فارس با اشاره به قرار گرفتن نام فارس در لیست صادرکنندگان آلومینیوم، بر لزوم تلاش برای امیدبخشی به جامعه با هدف کاستن از مشکلات تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، عنایت‌الله رحیمی در جلسه کارگروه توسعه اقتصاد غیرنفتی استان فارس با بیان اینکه جامعه‌ای که دچار یاس و ناامیدی شوند قطعا مشکلاتشان فزونی خواهد یافت، گفت: خوشبختانه در فارس علی رغم همه درگیری‌ها و مشکلات اقتصادی که در کشور وجود دارد توفیقاتی خوبی به دست آمده که از جمله آنها صادرات آلومینیوم استان برای نخستین بار است.

استاندار فارس همچنین بیان کرد: در شرایط جنگ اقتصادی مشکلات تحمیلی مختلفی برای کشور ایجاد شده و باید بپذیریم این هزینه‌ها بر دوش ملت است.

او با بیان اینکه باید بپذیریم که ما نیز در شمار مردم قرار داریم و تلاش دولتمردان بر کاهش این هزینه‌هاست، افزود: درخواست از بخش خصوصی این است که مشکلات را در کنار موفقیت‌ها در گفتار و عمل با هم ببینند.

استاندار فارس ادامه داد: می‌دانیم که مشکلات مختلفی در استان و کشور وجود دارد که بر گرده این بخش هم فشار می‌آورد اما موفقیت‌هایی بوده که بخشی از ناکامی‌ها را پوشش داده لذا نباید تنها ناکارامدی‌ها را دید و در جامعه یاس ایجاد کرد.

رحیمی با بیان اینکه باید در کنار مشکلات، موفقیت‌ها را هم دید، تلاش برای نهایی شدن ساخت آزادراه شیراز اصفهان بعد از ۱۰ سال انتظار، افزایش ضریب سطح نفوذ بهداشت در فارس و ... را جزو موفقیت‌هایی برشمرد که باید به آنها پرداخته شود.

استاندار فارس به موضوع برگشت ارز حاصل از صادرات هم اشاره و در این رابطه بیان کرد: امروز کرونا نه تنها در صادرات که در کل اقتصاد سکته ایجاد کرده است.

رحیمی با تاکید بر اینکه صادرکنندگان از افزایش نرخ ارز باید به خوبی استفاده کنند، عنوان کرد: صادرکنندگان در زمان افزایش ارز به افزایش صادرات تشویق می‌شوند.

استاندار فارس با بیان اینکه مشکلات محتلفی در حوزه اقتصاد پیش روی صادرکنندگان قرار دارد که در این زمان تشدید شده است، گفت: البته ناکارامدی ساختار و برخی قوانین را نیز باید اصلاح کرد و جایی که در ید اختیار دولت نیست نیز باید مشکلات را احصاء و به مراجع ذی ربط انتقال داد.

ایزدی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و دبیر کارگروه توسعه صادرات ضمن ارائه گزارش پیش ‌دستور دومین جلسه با موضوع انجام صادرات هوایی صنایع صادراتی استان فارس به کشور کویت، به بحث و بررسی موضوعاتی، چون برنامه‌ریزی جهت صادرات بزرگی به میزان ۱۲۰۰۰ تُن شمش آلومینیوم از استان فارس، اقدامات و پیگیری‌های انجام شده مصوبات جلسات قبل کارگروه، گزارشات بسته حمایت از صادرات در سال جاری، مراودات اقتصادی استان فارس با کشور‌های همسایه، مشکلات ناشی از عملکرد برگشت ارز حاصل از صادرات در سال‌های ۹۷ و... پرداخت.

او افزود: به منظور بررسی موانع و چالش‌های پیش‌رو توسعه صادرات غیرنفتی استان فارس، ارتقای کیفیت کالا‌های صادراتی،  و هم‌چنین پایش و ارزیابی مستمر فضای کسب و کار صادراتی و اتخاذ تدابیر به منظور حل و فصل مشکلات این حوزه، تدوین نقش راه توسعه صادرات به منظور بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های صنعتی، معدنی، کشاورزی و خدماتی کشور برای تقویت بخش تولید و تجارت، جلوگیری از خام فروشی و صادرات کالا‌های با ارزش افزوده بیشتر، توسعه بازار‌های صادراتی و نیز تنوع بخشی به کالا‌های صادراتی و بررسی میزان قابلیت ها، ظرفیت ها، توانمندی‌ها و پتانسیل موجود صادراتی استان، مسائل و مشکلات موجود مطرح و راهکار‌های اجرایی و عملیاتی اتخاذ شد. 

ایزدی اظهار داشت: در راستای معرفی کالای ایرانی به مصرف کننده خارجی و ورود به بازار‌های جهانی ضرورت دارد؛ تلاش کنیم تولیدات استان بیشترین سهم را در تحقق هدف گذاری صادرات در سالجاری داشته باشند.

او گفت: روند صادرات کالا از استان فارس به بازار‌های هدفاز سال ۱۳۹۲ تا پایان سال گذشته از میزان ۵۹۸ میلیون دلار  به ۱۵۸۴ میلیون دلار، حاکی از رشد ۳ برابری میزان ارزش صادرات غیر نفتی استان فارس در ۷ سال گذشته میباشد، لذا دراین راستا ضرورت دارد؛ با توجه به شرایط  فعلی کشور بخش خصوصی  اهتمام  لازم به  برگشت ارز حاصل از صادرات در چارچوب نیاز‌های وارداتی را به عمل آورند. 

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان  فارس یکی از عوامل جهش تولید را هموار کردن مسیر صادرات دانست و تصریح کرد: تولید باکیفیت، پشتیبان صادرات است، لذا تقویت تولید برای افزایش توان صادراتی  بعنوان نقطه اتکای درآمد‌های ارزی کشور موثر است.

ایزدی، عمده دلایل  افزایش صادرات استان فارس در سال‌های گذشته را برشمرد: اجرای طرح‌های توسعه‌ای فولاد، سرب و روی، کربنات سدیم پتروشیمی شیراز، واحد‌های سیمانی  و کاشی و سرامیک – ارتقاء بسته بندی  و استاندارد  محصولات  و ارزش افزوده بالاتر – تنوع بیشتر اقلام صادراتی (در حجم و ارزش صادراتی) و...است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس هم از طراحی تفاهم نامه صادراتی بین بازرگانان این استان و فعالان اقتصادی عراق خبر داد.

جمال رازقی بیان کرد: با توجه به شرایط اقتصادی پیش رو و مشکلات ارزی، انجام صادرات توجیه اقتصادی ندارد.

او با بیان اینکه امروز شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که تولید کننده راغب به صادرات محصولات خود نبوده و علاقه‌ای به صادرات محصولات داخلی با توجه به موانع پیش رو ندارد، گفت: برگشت ارز حاصل از صادرات یکی از دغدغه‌های دولت است از این رو تولیدکنندگان نیز در تلاش هستند تا با فعالیت‌های صادراتی خود نسبت به بازگشت ارز اقدام کنند.

رئیس اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: بیش از ۵٠ درصد از صادرات ایران به کشور‌های عراق، افغانستان و کشور‌های حوزه خلیج‌فارس است که صادرات به کشور‌های عراق و افغانستان به صورت ریالی انجام می‌شود. در کشور‌های حوزه خلیج‌فارس پول از طریق صرافی‌ها به کشور وارد می‌شود و صادرکننده نیز از طریق صرافی‌ها میزان ریالی صادرات را در کشور دریافت می‌کند.

رازقی بیان کرد: بالغ بر ٢٢ میلیارد تومان ارز حاصل از صادرات توسط صادرکنندگان به کشور بازگشته است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار