کد خبر: ۷۴۵۵۰۹۵
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۴:۲۶
۲۲ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۴:۲۶
کد خبر : ۷۴۵۵۰۹۵

در گزارش زیر طرز تهیه آش گوجه فرنگی را به شما آموزش می دهیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خوردن آش در فصل تابستان چندان مرسوم نیست، اما آش گوجه فرنگی از آن دسته آش‌هایی است که زمستان و تابستان نمی‌شناسد. یک آش خوشمزه و ملس که به خاطر مواد تشکیل دهنده آن سرشار از آنتی‌اکسیدان است و سیستم ایمنی بدن را در برابر انواع ویروس سرماخوردگی، آنفولانزا و البته ویروس بیماری کرونا کووید ۱۹ حسابی تقویت می‌کند.

 

مواد لازم

سبزی آش شامل تره و جعفری: ۱ کیلوگرم پاک شده (مقدار تره باید ۲ برابر جعفری باشد)

برنج نیم دانه: ۱ و ¼ لیوان فرانسوی دسته‌دار

لوبیا چیتی: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار

نخود گرد: ½ لیوان فرانسوی دسته‌دار

گوجه فرنگی پوره شده: ۱ کیلوگرم

آبغوره: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار (اگر آبغوره ندارید ا ز آب لیموترش به مقدار دلخواه استفاده کنید)

پیاز بزرگ: ۱ عدد

آب یا آب مرغ: به مقدار کافی


طرز تهیه

برای درست کردن آش گوجه فرنگی به جای برنج از جو یا بلغور گندم و همچنین از رشته سوپی هم می‌توانید استفاده کنید. از شب قبل لوبیا چیتی و نخود را خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید. لوبیا چیتی و نخود را جداگانه بپزید.

 

اگر قصد دارید آش گوجه فرنگی را با برنج نیم دانه امتحان کنید ابتدا برنج را بشورید و در آب و کمی نمک خیس کنید. پیاز را درشت خرد کنید و در کمی روغن تفت دهید تا سبک شود. برنج خیس خورده را آب بکشید و سپس همراه با پیاز تفت خورده و مقداری آب یا آب مرغ (می‌توانید از ترکیب آب و آب مرغ استفاده کنید) بپزید تا خوب به لعاب بیفتد.

سپس لوبیا چیتی و نخود پخته شده و گوجه فرنگی پوره شده را اضافه کنید و صبر کنید تا آش خوب بپزد و به غلظت برسد. سپس سبزی آش خرد شده را اضافه کنید و نمک و ادویه آش را اندازه کنید و آبغوره را هم اضافه کنید. وقتی آش گوجه به غلظت دلخواه شما رسید آماده است. آش را با نعنا داغ و در صورت تمایل پیازداغ تزیین و میل کنید.

 

آش گوجه فرنگی را در شهر‌های مختلف ایران درست می‌کنند.

 

*در طرز تهیه آش گوجه فرنگی همدان از لپه هم استفاده می‌کنند.

*در آذربایجان شرقی برای درست کردن آش گوجه فرنگی از بلغور گندم به جای برنج استفاده می‌کنند.

*در طرز تهیه آش گوجه فرنگی شمالی (گیلان و مازندران) گاهی از گوشت گوسفند هم استفاده می‌شود. در این صوت باید گوشت را با پیاز تفت دهید و سایر مراحل شبیه همین دستور پخت گفته شده است.

*در ارومیه به آش گوجه فرنگی آبغورا آشی (بامادور آشی) هم می‌گویند. در آش ترکی گوجه فرنگی ارومیه‌ای از آب گوشت یا مرغ و لوبیا چشم بلبلی در ترکیب آش استفاده می‌کنند.

*در صورت تمایل می‌توانید قبل از اضافه کردن حبوبات و سبزی ترکیب آش را در غذاساز یا میکسر پوره کنید.

منبع: مجله کوروش

انتهای پیام/

پیام رسان های باشگاه خبرنگاران - پایین شرح خبر
پیام رسان های باشگاه خبرنگاران - پایین شرح خبر
پیام رسان های باشگاه خبرنگاران - پایین شرح خبر
مطالب پیشنهادی وب
اخبار پیشنهادی
پیام رسان های باشگاه خبرنگاران - پایین شرح خبر
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
پیام رسان های باشگاه خبرنگاران - پایین شرح خبر
زیارت عاشورا-صفحه خبر دسکتاپ