کاهش خطر وقوع سیلاب در خوزستان با افزایش تاب آوری رودخانه‌ها

مدیرکل دفتر فنی و امور عمرانی استانداری خوزستان گفت: افزایش تاب آوری رودخانه‌ها در خوزستان راهکاری اساسی برای جلوگیری از تکرار حادثه تلخ سیلاب ۹۸ است.

محمد حری مدیرکل دفتر فنی و امور عمرانی استانداری خوزستان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، درخصوص اقدامات در دست اقدام برای مقابله با سیلاب و افزایش تاب آوری رودخانه‌ها گفت: پس از سیل ویرانگر پارسال، راهکار‌هایی از سوی مشاوران و متخصصان در زمینه پیشگیری و مقابله با این بلای طبیعی و کاهش خسارت‌های ناشی از آن ارائه شد.

او به لایروبی رودخانه‌ها و جداره سازی بازه‌های فرسایشی رودخانه‌ها به طول ۱۷۵ کیلومتر در استان به عنوان راهکاری موثر اشاره کرد و افزود: به عبارتی دیگر در برخی نقاط جداره رودخانه‌ها به مرور زمان فرسوده شده اند و سبب شده بعضی از روستا‌ها و مناطق در معرض رودخانه‌ها قرار بگیرند.

حری استفاده از کانال‌های سیلاب بر و تقویت سیل بند‌ها را از دیگر راهکار‌های پیشنهادی برای مقابله با سیلاب‌ و خسارت‌های ناشی از آن عنوان و بیان کرد: این روش‌ها پس از سیل ویرانگر سال ۹۸ تدوین شدند و سبب شد که اقدامات متفاوت تری نسبت به گذشته‌ها در دستورکار قرار بگیرد تا خسارت‌های ناشی از افزایش دبی رودخانه تکرار نشود.

لایروبی و جداره سازی در رودخانه‌های خوزستان

مدیرکل دفتر فنی، امور عمرانی و حمل و نقل و ترافیک استانداری خوزستان در ادامه تقویت سیل بند‌هایی که در سال‌های گذشته در نقاط مختلف رودخانه‌ها احداث شده اند را از دیگر برنامه‌های در دستورکار عنوان کرد و اظهار داشت: با انجام شدن مطالعات و راهکار‌های مذکور، سازمان آب و برق استان و وزارت نیرو به عنوان متولی لایروبی رودخانه کارون و جداره سازی آن تعیین و عملیات جداره سازی در نقاط بحرانی و خطرساز آغاز شد.

این مقام مسئول با بیان اینکه احداث و ترمیم ۱۷۵ کیلومتر فرسودگی جداره‌ها را مسافتی زیاد و کاری پرحجم و دشوار است، تصریح کرد: نکته قابل توجه این است که در بازه‌های فرسایشی امکان احداث سیل بند وجود ندارد، چون دیواره رودخانه دچار فرسودگی شده است، ضمن اینکه برای جداره سازی باید هزینه‌های بسیاری صرف شود و به همین سبب سازمان آب و برق خوزستان در حد اعتباراتی که در اختیار دارد اقداماتی را آغاز کرد و به پایان رساند و در برخی نقاط نیز عملیات همچنان ادامه دارد.

او در ادامه به انجام اقداماتی در حوزه لایروبی از سوی سازمان آب و برق استان اشاره کرد و گفت:، اما از نظر ما اقدامات اساسی که باید انجام شود، بالابردن تاب آوری رودخانه‌ها است که این مهم با افزایش حجم آبگذری و دبی که از یک نقطه عبور می‌کند امکانپذیر می‌شود، ضمن اینکه این امر نیز با لایروبی رودخانه و استحکام بخشی جداره‌ها میسر خواهد شد و در زمان بحران به هدایت آب به سایر قسمت‌ها کمک کنند.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.