۳۵۰ هزار اصفهانی مبتلا به دیابت هستند

مسئول پیشگیری و کنترل دیابت مرکز بهداشت اصفهان گفت: تاکنون ۲۸۰ فرد مبتلا به دیابت در اصفهان شناسایی شده اند اما پیش بینی می شود تا ۳۵۰ هزار نفر در استان به این بیماری مبتلا باشند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، رامش حسین‌خانی مسئول پیشگیری و کنترل دیابت مرکز بهداشت استان اصفهان در آستانه هفته دیابت با بیان اینکه شعار امسال روز جهانی دیابت «پرستاران و مراقبین سلامت دنیای دیابت را تغییر می‌دهند»، است، اظهار داشت: باید توجه داشت که در حال حاضر ۴۸۳ میلیون نفر در دنیا و ۵.۵ میلیون نفر در کشور ایران به بیماری دیابت مبتلا هستند.

او با بیان اینکه در حال حاضر از هر ۱۰ نفر در دنیا یک نفر به بیماری خاموش دیابت مبتلاست، ابراز داشت: در حال حاضر متأسفانه مرگ بیماران مبتلا به دیابت کمتر از ۷۰ سال به ۴۳ درصد رسیده که کاهش ۲۵ درصدی این مرگ و میر را در دستور کار داریم.

۲۵ درصد از مبتلایان به دیابت از بیماری خود ناآگاه هستند

مسئول پیشگیری و کنترل دیابت مرکز بهداشت استان اصفهان با بیان اینکه ۲۵ درصد از مبتلایان به دیابت از بیماری خود اطلاعی ندارند، گفت: به این دلیل غربالگری افراد بالای ۳۰ سال را استان اصفهان در دستور کار داریم.

او با بیان اینکه شیوع دیابت در کشور ۱۱.۵ و در استان اصفهان بالاتر از میانگین کشوری و ۱۱.۷ درصد است، اضافه کرد: پیش‌بینی می‌کنیم ۳۵۰ هزار نفر از افراد بالای ۳۰ سال در استان اصفهان به بیماری دیابت مبتلا باشند.

حسین‌خانی با اشاره به اجرای طرح خطر سنجی قلبی عروقی در اصفهان از سال ۹۵ گفت: در کنار اجرای این طرح علاوه بر بیماری قلبی عروقی غربالگری دیابت و فشار خون و اختلالات لیپیدی را برای یک میلیون و ۱۸۰ هزار نفر از شهروندان استان اصفهان انجام دادیم.

ثبت ۲۸۰ هزار بیمار مبتلا به دیابت در اصفهان

او ادامه داد: از این تعداد ۱۴۲ هزار نفر بیمار دیابتی را شناسایی و ثبت کردیم، ضمن اینکه در مراکز درمانی تأمین اجتماعی و مطب‌های خصوصی نیز تاکنون ۱۳۸ هزار بیمار دیابتی شناسایی شده است و هنوز ۷۰ هزار اصفهانی از بیماری دیابت خود اطلاع ندارند.

مسئول پیشگیری و کنترل دیابت مرکز بهداشت استان اصفهان با بیان اینکه شهرستان‌های اردستان، نطنز و برخوار از نظر شیوع دیابت در استان اصفهان بالاتر از میانگین استانی و حتی کشوری هستند، ابراز داشت: همچنین باید توجه داشت که شیوع این بیماری در بین خانم‌های اصفهانی بیش از آقایان است و ۱۲.۲ درصد خانم‌ها و ۱۱.۵ درصد آقایان به دیابت مبتلا هستند.

او با بیان اینکه ۱۰ درصد از شهروندان استان اصفهان دارای دیابت نوع یک و ۹۰ درصد دارای دیابت نوع دو هستند، افزود: دیابت نوع دو قابل پیشگیری و درمان است و این در حالی است که هنوز راهکار درمانی برای پیشگیری و درمان دیابت نوع یک شناسایی نشده است.

حسین‌خانی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود در سال ۲۰۴۵ حدود ۷۰۰ میلیون نفر در جهان به دیابت مبتلا می‌شوند، اضافه کرد: این در حالی است که در بسیاری از موارد پیش‌بینی‌ها کمتر از آنچه در واقعیت اتفاق می‌افتد برآورد می‌شود.

۷۰ درصد اصفهانی‌ها اضافه وزن دارند

او چاقی و اضافه وزن را بیشترین دلیل ابتلای افراد به دیابت نوع دو دانست و گفت: ۷۰ درصد از مردم استان اصفهان و ۲۱ درصد دانش آموزان اضافه وزن دارند که تغذیه نامناسب و کم تحرکی مهم‌ترین علت این امر است.

مسئول پیشگیری و کنترل دیابت مرکز بهداشت استان اصفهان با بیان اینکه از مهم‌ترین عوارض ابتلاء به کرونا سکته‌های قلبی و مغزی، نارسایی کلیه و زخم پا است، افزود: ۷۰ درصد بیماران دیابتی دچار سکته می‌شود و قطع پا در بسیاری از افراد مبتلا به زخم پا اتفاق می‌افتد، دیالیز نیز نتیجه نارسایی کلیه در بیماران دیابتی است.

او با بیان اینکه بیماری دیابت علائم خاصی ندارد، ادامه داد: افراد بالای ۳۰ سال و افراد کمتر از ۳۰ سال دارای اضافه وزن حتماً باید هر سه ماه یک بار فشار خون خود را چک کنند و سالانه خون خود را آزمایش کنند.

همه افراد دیابتی بالای ۴۰ سال باید قرص چربی استفاده کنند

حسین‌خانی با تاکید بر اینکه همه افراد دیابتی بالای ۴۰ سال باید قرص چربی را استفاده کنند، اضافه کرد: این افراد مستعد ابتلاء به سکته قلبی و مغزی هستند و باید فشار خون را هر سه ماه یک بار چک کنند.

او به وجود ۸۰۰ هزار بیمار دارای بیماری زمینه‌ای در استان اصفهان اشاره کرد و گفت: در بحران شیوع کرونا برای رسیدگی به مشکلات این بیماران دچار چالش هستیم.

مسئول پیشگیری و کنترل دیابت مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: برای بهبود شرایط این بیماران مشاوره‌های تلفنی را در دستور کار قرار داده‌ایم و با رعایت همه شیوه نامه های بهداشتی و نوبت دهی منظم رسیدگی به این بیماران در صورت نیاز در مراکز درمانی را نیز پیگیری می‌کنیم.

منبع:مهر

انتهای پیام/م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.