فروغان عنوان کرد:

برای تسهیل تجارت خارجی اقدام قاطعی نشده است

عضو هیئت نمایندگان اتاق فارس گفت: متاسفانه تاکنون هیچ اقدام قاطع و راهگشایی برای تسهیل در فرآیند تجارت خارجی در کشور انجام نشده است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، خسرو فروغان در جلسه کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس بیان کرد: تاکنون اتاق بازرگانی فارس به عنوان پارلمان بخش خصوصی نامه نگاری‌های متعددی را در حوزه مشکلات ارزی صادرکنندگان به همراه ارائه راهکار‌های عملیاتی و کاربردی به اتاق ایران و مسئولان ارشد دولتی کشور انجام داده است.

او با بیان اینکه متاسفانه تاکنون هیچ اقدام قاطع و راهگشایی برای تسهیل در فرآیند تجارت خارجی در کشور انجام نشده است، افزود: انتظار بخش خصوصی استان پیگیری مشکلات ارزی صادرکنندگان استان توسط استاندار فارس در سطح کشور و طرح با مسئولان ارشد کشور از جمله وزیر صمت است.

فروغان اظهارداشت: شاید رئیس بانک مرکزی نخواهند صدای فعالان اقتصادی و بخش خصوصی را بشنود، اما وزیر صنعت، معدن و تجارت شنونده صدای بخش خصوصی است.

رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: همچنین نیاز است جلسه کارگروه توسعه صادرات استان با فوریت در خصوص مشکلات ارزی صادرکنندگان و تولید کنندگان استان برگزار شد تا بتوان مسائل این بخش استان را احصا و شناسایی کنیم.

او ادامه داد: مسئولان ادعا می‌کنند که با تصمیمات حوزه صادرات کشور را بهبود بخشیده اند، اما واقعیت این طور نیست و نه تنها مشکلی از بخش خصوصی حل نشده بلکه روز به روز بر مشکلات افزوده می‌شود و در حال حاضر تفاوت قیمت ارز بازار آزاد و نیمایی ضربه بزرگی را به تولید و صادرکنندگان ما وارد کرده است.

فروغان عنوان داشت: در شرایط فعلی بسیاری از صادرکنندگان و تولیدکنندگان بزرگ و یاسابقه ضرر‌های فراوانی کرده اند درحالی که فعالان اقتصادی و بخش خصوصی با علاقه و عشق به کشور در میدان حضور دارند و علی‌رغم تمام سختی‌ها به وظائف خود به عنوان سربازان اقتصادی این مرز و بوم تلاش می‌کنند، اما حمایت نمی‌شوند.

او با بیان اینکه حتی ارائه کوتاژ صادراتی توسط صادرکنندگان به واردکنندگان نیز نتوانسته از مشکلات ارزی کشور را تسهیل کند تصریح کرد: متاسفانه فرصت‌های بسیاری از دست رفته و ضرر‌های بخش خصوصی و تجار را کسی نمیبیند و پاسخگو نیست.

فروغان افزود: سربازان اقتصادی بخش خصوصی به دنبال نفوذ در بازار‌های بین المللی و ارائه کالا‌های باکیفیت ایرانی هستند، اما با تصمیم‌های غیر کارشناسی و صدور بخشنامه‌های متعدد داخلی گره‌هایی بر سر کار این‌ها قرار داده می‌شود و فعالیت‌های آن‌ها قفل می‌شود.

حنایی عضو هیات نمایندگان و نائب رئیس کمیسیون صادرات، واردات و گمرک اتاق بازرگانی فارس نیز گفت: کشور ما چهل سال است که تحریم است بنابراین تحریم‌ها در مشکلات اقتصادی کشور دخالت ندارد بلکه تصمیم‌های غیر کارشناسی و آنی داخلی بزرگترین آفت برای اقتصاد ما بوده است.

او بیان کرد: این درحالی است که رویه ارز آوری صادرکنندگان ما در بیش از ۳۰ سال اخیر هیچ تغییری نکرده است، اما فعالان بخش خصوصی در گذشته جهادگر بوده اند، اما در دو سال اخیر بدترین رفتار‌ها با آن‌ها انجام شده است.

حنایی اظهارداشت: بدون بازگشت ارز تولیدی امکان پذیر نیست و امکان ندارد صادرکننده‌ای ارز خود را به کشور بازنگرداند، اما بانک مرکزی و مسئولان بخش دولتی تصوری غیر از این دارند و با همین افکار هر روز مشکل تازه‌ای را برای بخش صادرات کشور ایجاد می‌کنند.

او با بیان اینکه عملکرد بخش خصوصی واقعی و صادرکنندگان بجز گروه گتروشیمی‌ها تاثیر چندانی در اختلال‌های ارز کشور ندارد اضافه کرد: سیستم فقط یک بخشنامه صادر می‌کند، اما ایرادات را رفع نکرده و مسایلی مانند روش بازگشت ارز، نحوه مراودات مالی بین کشورها، شرایط تحریم و بیماری کرونا رادر نظر نگرفته است.

حنایی ادامه داد: صادرات شاهراه حیات کشور است و روند صادرات درک شور باید آزاد و تسهیل شود.

سکینه سیاحی مدیر عامل صندوق توسعه صادرات استان فارس هم گفت: بخش دولتی راهکاری برای بازگشت ارز به بخش خصوصی، تجار و بازرگانان نداده و انتظار دارد این فرآیند در کوتاه‌ ترین زمان انجام شود و این درحالی است که راه‌هایی از جمله صادرات در مقابل واردات نیز با مشکل روبرو شده است.

او اظهارداشت: عدم وجود استراتژی مشخص در حوزه صادرات کشور موجب شده تلاش فعالان اقتصادی برای حضور در بازار‌های صادراتی که به سختی به دست آمده است، از دست برود و رقبا جایگزین کالا‌های ما در این بازار‌ها شوند.

محمد دانش نیا رئیس اداره تجارت خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان فارس نیز گفت: یک سری اقدامات را سازمان صمت استان در خصوص کاش مشکلات ارزی صادرکنندگان استان انجام داده و همچنان پیگیر مسائل این بخش هستیم.

اوعنوان داشت: حمایت از بخش خصوصی و فعالان اقتصادی راوظیفه خود می‌دانیم.

در این جلسه صادرکنندگان و تولیدکنندگان استان به بیان موارد و مشکلات پیرامون مشکلات ارزی صادرکنندگان و صادرات پرداختند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار