احتمال فوت مردان بر اثر کرونا بیشتر از زنان است

رئیس انجمن اورولوژی ایران گفت: مردان و زنان تقریباً به نسبت برابری به کووید ۱۹ مبتلا می‌شوند، اما احتمال بدحال شدن و فوت مردان بر اثر کرونا بیش از زنان است.

عباس بصیری، رئیس انجمن اورولوژی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: انسان بین ۲۰ تا ۲۵ هزار ژن دارد؛ این ۲۵ هزار ژن مسئولیت تعیین ویژگی افراد را بر عهده دارند؛ تفاوت در برخی بیماری‌ها به دلیل تفاوت در ژنتیک مردان و زنان است. برخی دیگر از بیماری‌ها به دلیل تفاوت در هورمون‌هاست، مردان تستوسترون بیشتری دارند بنابراین برخی ساختار‌های مردان باعث می‌شود بیشتر در معرض برخی آسیب‌ها باشند.

او  افزود: امید به زندگی در مردان ۷۴ سال و در زنان ۷۶ سال است؛ از این نظر بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی ایران در رتبه ۶۴ جهان قرار دارد. البته امید به زندگی به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ بر اساس تحقیقات صورت گرفته، مرگ ‌و میر بین ۳۰ تا ۶۰ سالگی در زنان ۱۱.۳ در هزار نفر و در مردان ۲۱.۳ در هر هزار نفر است.

بصیری با بیان اینکه شیوع برخی بیماری‌ها در مردان بیشتر است، گفت: سرطان کولون در مردان ۳۵ درصد بیش از زنان است همچنین چاقی در مردان ۲۱ درصد و در زنان ۲۴ درصد است، ولی سرعت رشد آن در مردان ۵۰ درصد بیشتر است؛ بیماری‌های غیرواگیر در مردان ایرانی ۲۶ درصد و در زنان ۲۳ درصد است. آقایان به دلیل مشکلات شغلی و حضور در محیط‌های آلوده‌تر بیشتر دچار مشکلاتی نظر آسم می‌شوند.

او گفت: مردان و زنان تقریباً به نسبت برابری به کووید ۱۹ مبتلا می‌شوند، اما احتمال بدحال شدن و فوت مردان بر اثر کرونا بیش از زنان است. بر اساس تحقیقات انجام شده در بیمارستان بقیه‌الله (عج) حدوداً دو برابر بیش از زنان در معرض فوت بر اثر کرونا هستند؛ دفاع ایمنی زنان بیش از مردان است به همین دلیل بیش از مردان در برابر کرونا مقاوم هستند.

مردان بیش از زنان در معرض سنگ کلیه قرار دارند

رئیس انجمن اورولوژی ایران با بیان این‌که سنگ کلیه در مردان بیش از زنان است، تصریح کرد: سرطان کلیه در مردان حدوداً دو برابر زنان و سرطان مثانه در مردان حدود ۴ برابر زنان است.

بصیری با بیان اینکه بیشترین اختلالات مادرزادی در دستگاه ادراری به وجود می‌آید، تصریح کرد: کیست مادرزادی کلیه، مشکلات مثانه و حالب، بیضه‌ پایین نیامده، از جمله مشکلات هستند، اگر کودک بیضه‌اش پایین نیامده باشد احتمال ابتلا به سرطان وجود دارد و باید در ابتدای زندگی به پزشک مراجعه شود.


بیشتر بخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار