ضرورت توسعه گلخانه‌های مدرن در استان کرمان

رییس اتاق بازرگانی کرمان گفت: سعی داریم توسعه را به سمت محصولات با ارزش افزوده بالا سوق داده و در این راستا توسعه گلخانه‌های مدرن در دستور کار است.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، سیدمهدی طبیب زاده رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان صبح امروز ۱۸ شهریورماه در گردهمایی روسای کمیسیون‌های کشاورزی اتاق بازرگانی سراسر کشور در کرمان گفت: کرمان قطب مهمی از کشاورزی کشور است و در سال گذشته بیشترین صادرات محصولات کشاورزی بیش از یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار مربوط به پسته بوده و تنوع اقلیم فرصت‌های خوبی در اختیار استان گذاشته و روند بهبود کشاورزی در کرمان به خوبی طی شده است.

او با اشاره به اینکه شاید بیشترین سطح گلخانه‌های مدرن کشور در استان کرمان وجود دارد، افزود: محدودیت منابع آب ایجاب می‌کند به سمت کشاورزی مدرن برویم؛ ۹۴ درصد آب استان کرمان در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و از نظر ما تناسبی با تولید و سهم این بخش در تولید ناخالص داخلی استان ندارد و در مجموع ۲۸ تا ۳۰ درصد، سهم کشاورزی در جی دی پی استان است.

طبیب زاده با تاکید بر لزوم حرکت به سمت کشاورزی مدرن و با بهره وری بالا و تولید محصولات با ارزش بالا در شرایط فعلی، تصریح کرد: اگر بخش کشاورزی سهم موثری در اشتغال و تامین نسبی امنیت غذایی کشور نداشت، شاید بخش غیراقتصادی کشور باشد و اتاق بازرگانی این رویکرد را دارد که کشاورزی، بخش غیرقابل انکار در این حوزه هاست (اشتغال و امنیت غذایی) و وقتی بهره وری مطرح می‌شود، بحث ما کشاورزی مدرن است و اینکه براساس الگوی کشت و آمایش سرزمینی صورت بگیرد تا با انباشت برخی محصولات در فصل‌هایی از سال مواجه نشویم و تمرکز اتاق بر این است که چگونه می‌شود کشاورزی استان کرمان و کشور را به بخش اقتصادی بزرگی تبدیل کرد که داده با ستانده تناسب داشته باشد؟

رییس اتاق بازرگانی استان کرمان بیان کرد: سعی داریم توسعه را به سمت محصولات با ارزش افزوده بالا سوق داده و آب گران را صادر نکنیم و در این راستا توسعه گلخانه‌های مدرن را در دستور کار قرار داده ایم.

او افزود: دنبال کشاورزی هستیم که به ازای هر مترمکعب آب بازدهی بیشتری داشته باشد. در حال حاضر هر مترمکعب آب از محل طرح انتقال آب از خلیج فارس ۷۰ هزار تومان است و ما به دنبال توسعه و ترویج بهره وری در کشاورزی و آموزش مهارت در این بخش هستیم.

طبیب زاده در پایان با اشاره به اینکه در تولید بذور هیبریدی کشور ما کاملا وابسته است، گفت: برنامه ریزی شده سال آینده ۱۰ درصد بذور هیبریدی در استان کرمان تولید شود.

انتهای پیام/س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار