دولتمردان لبنان بدنبال پاسخ دهی به اکتشافات غیرقانونی اسرائیل

رئیس جمهور، نخست وزیر و وزیر خارجه لبنان در نشستی اقدام رژیم صهیونیستی برای اکتشاف نفت و گاز در منطقه مورد مناقشه با این کشور را مورد بررسی قرار دادند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، میشل عون، رئیس جمهور لبنان در جلسه‌ای با حضور نجیب میقاتی نخست وزیر و عبدالله بوحبیب وزیر خارجه این کشور به بررسی پیامد‌های مربوط به اقدام رژیم صهیونیستی در انعقاد توافقنامه اکتشاف نفت و گاز در منطقه مورد مناقشه و راهکار‌های مقابله با آن پرداخت.

توافقنامه اکتشاف نفت و گاز در منطقه مورد مناقشه در حقیقت قردادی در خصوص اجرای عملیات اکتشاف نفت و گاز در منطقه مورد مناقشه با لبنان است که رژیم صهیونیستی آن را با شرکت «Halliburton» امضا کرده است.

براین اساس، جلسه دولتمردان لبنان بمنظور بررسی مامور شدن یک شرکت آمریکایی برای ارزیابی در موضوع اکتشاف از چاه‌های نفت و گاز در منطقه مورد مناقشه رژیم صهیونیستی با لبنان تشکیل شد و در آن درباره بر نامه‌ای که بیروت در این خصوص به سازمان ملل ارسال کرده است بحث شد.

عبدالله بوحبیب، وزیر خارجه لبنان در این راستا اظهار کرد: این اقدام رژیم صهیونیستی در عقد قرارداد حفاری بمنظور اکتشاف نفت و گاز در منطقه مورد مناقشه و آب‌های لبنان، در حقیقت تهدیدی علیه امنیت منطقه‌ای است.

وی پیش از این با نماینده لبنان در سازمان ملل و سفارت آمریکا تماس‌هایی داشته و در آن خواستار مداخله برای مقابله با اجرای عملیات اکتشاف در منطقه مورد مناقشه شده است.

عبدالله بوحبیب به دیپلمات‌های آمریکایی این موضوع را ابلاغ کرده است که اقدامات رژیم صهیونیستی در حقیقت تجاوز علیه ثروت ملی لبنان محسوب می‌شود.

پیش از این نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان در واکنش به آغاز عملیات اکتشاف گاز از سوی رژیم صهیونیستی در آب‌های مورد مناقشه با این کشور در بیانیه‌ای گفت: انعقاد قرارداد حفاری از سوی رژیم اسرائیلی در منطقه مورد مناقشه در دریا چارچوب توافق «اطار» را نقض می‌کند و تداوم اقدامات ضد صلح از طرف رژیم اسرائیلی امنیت بین‌المللی را تهدید می‌کند و اجازه رژیم اسرائیل به شرکت «هالیبرتون» در خصوص آغاز اکتشاف توافقی را که تحت حمایت آمریکاست را نیز نقض می‌کند.

وی افزود: ما از وزارت امور خارجه می‌خواهیم فورا به شورای امنیت برود تا احتمال نقض مجدد حقوقمان توسط رژیم اسرائیل را بررسی کند.

پیش از این رژیم اشغالگر صهیونیستی برای نخستین بار نقشه‌ای از آب‌های مورد مناقشه با لبنان منتشر کرده و آن‌ها را جزئی از رژیم جعلی خود نامید و در همین حین لبنان مذاکرات غیرمستقیم با رژیم صهیونیستی پیرامون ترسیم مرز‌های دریایی را پس از گذشت ۳۰ سال، ماه اکتبر گذشته با میانجیگری آمریکا آغاز کرد به امید اینکه حل و فصل مرز‌ها موجب اکتشاف گاز توسط لبنان در منطقه شود، زیرا رژیم صهیونیستی در حال حاضر مقادیری گاز استخراج می‌کند، اما لبنان هنوز این کار را آغاز نکرده است.

علیرغم اینکه آمریکایی‌ها نقش خود در مسأله ترسیم مرز‌های دریایی میان لبنان و رژیم صهیونیستی را میانجی گرایانه توصیف می‌کنند، اما جانبداری آن‌ها از تل آویو کاملاً آشکار است.

انتهای پیام/

 

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار