میزبانی چند رویداد خرمایی، کام نخل‌داران بوشهری را شیرین می‌کند؟

بوشهر از امروز تا پنجشنبه میزبان سه رویداد در حوزه خرما است؛ از آغاز به کار نمایشگاه خرما و صنایع وابسته تا برگزاری میز ملی و همایش ملی خرما.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، سومین نمایشگاه تخصصی خرما و صنایع وابسته عصر امروز در بوشهر آغاز به کار می‌کند. فردا نیز میز ملی خرما در فرمانداری دشتستان، و پنجشنبه همایش ملی خرما در بوشهر برگزار خواهد شد.

فعالان عرصه خرما امیدوارند برگزاری این سه رویداد باعث شود بازار خرمای استان بهبود یابد.

استان بوشهر با تولید ۱۶۵ هزار تن محصول از نخلستان‌های خود در فهرست استان‌های خرماخیز کشور به شمار می‌رود. اما این استان با مشکلاتی در زمینه تولید و عرضه خرما رو به روست از کمبود آب گرفته تا دسترسی به بازار.

خرمای بوشهر

پیش از این قول‌ها و برنامه‌هایی برای حل این دو مشکل ارائه شده است. یکی از برنامه‌ها طرح نخلستان برای بهبود روش آبیاری نخل‌ها که در شهرستان دشتستان به عنوان قطب تولید خرما در استان در حال اجرا است.

در مورد فروش این محصول نیز قول داده شده تا دسترسی به بازار‌های خارجی بهبود یابد.

محور پنجاهمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان بوشهر نیز خرما بود.

برگزاری نمایشگاه خرما؛ گامی برای بهبود وضعیت بازار اولین محصول باغی بوشهر

خورشیدگزدرازی رئیس اتاق بازرگانی بوشهر، ترمیم بازار و اقتصاد خرما پس از شیوع کرونا، ارتقای شاخص بهره‌وری در نخلستان، ارزش افزوده محصولات و تولید محصولات جدید را از اهداف سومین نمایشگاه تخصصی خرما و صنایع وابسته در این استان اعلام کرد.

به گفته او، این نمایشگاه عصر امروز در وسعت۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع و با شرکت ۶۶ غرفه دار از استان‌های فارس، خراسان رضوی، کرمان، سمنان، تهران، اصفهان، یزد، هرمزگان، آذربایجان شرقی، خوزستان و بوشهر در محل نمایشگاه‌های بین المللی بوشهر آغاز به کار خواهد کرد.


بیشتر بخوانید


رئیس اتاق بازرگانی بندر بوشهر، مهمانان و بازدیدکنندگان از نمایشگاه‌ها و شرکت کنندگان در همایش را فعالان اقتصادی، کشاورزان، صنعتگران و سفیران خارجی و مقام‌های دولتی در سطوح مختلف برشمرد.

به گفته گزدرازی، در استان بوشهر ۱۴ هزار بهره‎بردار نخل وجود دارد و ۸۵ هزار فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم به خرما مربوط است. همچنین ۷۵ واحد بسته بندی و فرآوری خرما وجود دارد و حدود ۲۵ هزار تن از صادرات استان بوشهر را این محصول تشکیل می‌دهد.

مهم‌ترین رقم تجاری خرما در استان بوشهر کبکاب است؛ گونه‌ای که گزدارزی معتقد است باید هموار ساختن صادرات آن نقشی مهم در اقتصاد استان دارد، اما با این وجود در سال‌های گذشته به علت پاره‌ای از مشکلات از جمله مسائل ژنتیکی خرمای کبکاب، محدودیت در بسته‌بندی و مرطوب بودن باعث از دست رفتن برخی از بازار‌های هدف این خرما و کاهش صادرات آن شده است.

نخل‌داران بوشهری

معاون هماهنگی و امور اقتصادی استاندار بوشهر هم یکی از شاخص‌های مهم تبلور عینی رابطه دولت و بخش خصوصی را فضای کسب و کار دانست که رتبه استان بوشهر در این شاخص ۲۰ است.

باستین با اشاره به اجرای طرح تحول نخلستان و اختصاص اعتبار ملی، حمایت از بخش خصوصی را از اولویت‌های استان بوشهر دانست.

او همچنین رتبه استان را در فضای کسب و کار نسبت به شاخص‌های ارزش افزوده نامناسب دانست، زیرا در کسب وکار رتبه بوشهر ۲۰، اما در ارزش افزوده ۳ است.

انتهای پیام/ک

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.