عطوان:

ایران در مذاکرات تسلیم فشار‌ها نخواهد شد

تحلیلگر مشهور جهان عرب معتقد است در دور جدید مذاکرات وین، مسأله این است که ایران تسلیم فشار‌ها نخواهد شد و بر مواضع خود پافشاری خواهد کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان ، «عبدالباری عطوان» تحلیلگر مشهور جهان عرب با انتشار مطلبی درباره دور جدید مذاکرات وین در روزنامه «رأی الیوم» نوشت: اکنون مسأله، شکست یا موفقیت مذاکرات وین نیست. مسأله این است که ایران در مذاکرات تسلیم فشار‌ها نخواهد شد و بر مواضع پیشین خود پافشاری خواهد کرد.

مذاکرات وین میان طرف‌های ایرانی و غربی روز دوشنبه آغاز شد و مذاکرات مذکور در حالی کلید خورد که به نظر می‌رسد رژیم صهیونیستی به شدت احساس نگرانی می‌کند. مقامات ایرانی پیش از ورود به مذاکرات وین موضع خود را به طور شفاف اعلام کرده‌اند. همانطور که «علی باقری» معاون سیاسی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران و رئیس هیأت مذاکره کننده ایرانی اعلام کرده است، هدف اصلی و اساسی تهران از مشارکت در مذاکرات هسته‌ای وین لغو کامل تحریم‌های ضد ایرانی است.

جمهوری اسلامی ایران اصرار دارد که آمریکایی‌ها و غربی‌ها باید گام اول در رسیدن به توافق دوجانبه را بردارند. در واقع، تهران خواستار ارائه تضمین‌هایی مبنی بر خارج نشدن مجدد ایالات متحده آمریکا از هرگونه توافق احتمالی آتی است.

عطوان افزود: ایران معتقد است تضمینی که ارائه می‌شود باید به گونه‌ای باشد که حتی از خروج مجدد دولت بعدی ایالات متحده آمریکا از توافق احتمالی آینده، ممانعت به عمل آورد. مطرح کردن این شرط و شروط از سوی ایران نشان می‌دهد که تهران از موضع قدرت وارد وین شده است. شرط و شروطی که بدان اشاره شد، نمی‌تواند معنایی جز آنچه که بدان اشاره کردم، داشته باشد یعنی اینکه مسأله، شکست یا موفقیت مذاکرات وین نیست. مسأله این است که ایران در مذاکرات تسلیم فشار‌ها نخواهد شد و بر مواضع پیشین خود پافشاری خواهد کرد.

جمهوری اسلامی ایران هرگونه مذاکرات مستقیم با هیأت آمریکایی در جریان مذاکرات وین را رد کرده است. آمریکایی‌ها نیز خود به این مسأله اذعان کرده‌اند که هیأت مذاکره کننده ایرانی حاضر به مذاکره مستقیم با آن‌ها نیست. به عقیده عطوان آنچه که باید بدان توجه کرد، این است که رویکرد دولت کنونی جمهوری اسلامی ایران به ریاست ابراهیم رئیسی در مذاکرات هسته‌ای با رویکرد دولت سابق به ریاست حسن روحانی کاملاً متفاوت است.

تحلیلگر مشهور جهان عرب در ادامه یادآور شد: باید این واقعیت را پذیرفت که ایران امروز از لحاظ سیاسی و نظامی یک قدرت محسوب می‌شود. در آینده نزدیک نیز این کشور از لحاظ اقتصادی به یک قدرت تبدیل خواهد شد. جمهوری اسلامی ایران در طول سالیان متمادی گذشته توانسته است تأثیر بسیاری از تحریم‌های اعمال شده علیه آن توسط ایالات متحده آمریکا و کشور‌های غربی را خنثی سازد.

عصر دیروز (دوشنبه) دور هفتم مذکرات کمیسیون مشترک برجام در وین، پایتخت اتریش برگزار شد. وزارت خارجه آمریکا، پس از پایان  مذاکرات  مدعی شد که ادامه پیشرفت‌های ایران در برنامه هسته‌ای در تعارض با هدف بازگشت به توافق هسته‌ای است، اما انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا عنوان کرد که به مذاکرات خوشبین است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۱ ۰۹ آذر ۱۴۰۰
اگه قرار بود تسلیم فشار بشیم که تسلیم صدام شده بودیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۱ ۱۰ آذر ۱۴۰۰
صدام با بایدن زمین تا آسمون فرق داره
آخرین اخبار