۱۰ ریسک خرید بیت کوین و ارز دیجیتال که نباید از آن‌ها غافل شد

خرید ارز‌های دیجیتال حتی بیت کوین همیشه پرسود نیست. برخی مواقع سرمایه گذاری در ارز دیجیتال با ضرر‌های گهگاه سنگین همراه است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، ارز مجازی پدیده‌ای است که عده‌ای آن را ابزار تبادلات پولی در آینده قلمداد می‌کنند. تجارت آنلاین کالا با یک ارز جهان‌روا می‌تواند دادوستد را در سطح جهانی تسهیل کند؛ بی‌آنکه نیازی به تحمل دشواری‌های ارز‌های ملی مختلف باشد.

بیت کوین نشان داده که موفق‌ترین ارز جهان‌روا بوده؛ اما این پدیده نوپا با موانعی جدی روبه‌رو است. به رغم آنکه این ارز دیجیتال توانسته طی مدت اخیر، هواداران زیادی برای خود دست و پا کند، اما وقتی پای سرمایه‌گذاری روی رمز ارز‌ها به میان می‌آید، ریسک‌های بسیاری سرمایه‌گذاران را تهدید می‌کند.

با توجه به تب و تاب بالای مردم برای سرمایه گذاری در این حوزه نوپا آگاهی از نگرانی‌ها پیرامون این بازار جدید، بسیار مهم است. در ادامه می‌خواهیم به ۱۰ فقره از ریسک‌های خرید بیت کوین اشاره کنیم و بگوییم که چگونه باید از آن‌ها دوری کنیم.

۱۰- بازار بی‌ثبات و به شدت پرنوسان

قیمت بیت کوبن به شدت پرنوسان است. برای مثال، بهای این رمز ارز در تاریخ ۶ نوامبر ۲۰۱۸ برابر با ۶۴۶۱ دلار بود. اگر کمی زودتر در ۱۷ دسامبر ۲۰۱۷ دست به خرید بیت کوین می‌زدید، باید آن را در حوالی ۲۰ هزار دلار می‌خریدید. در روز ۲۴ام همان ماه، سرمایه‌گذاران بیت کوین نتوانستند بیت کوین‌های خود را با بهایی بیش از ۱۴۶۲۶ دلار بفروشند. بازار بیت کوین دائما در حال نوسان و بالا و پایین شدن است. در این بازار، هیچ‌گاه نمی‌توان ادعا کرد که سرمایه‌گذار در نهایت به بازده مطلوب خود می‌رسد. برای جلوگیری از زیان‌های هنگفت، همیشه بازار را رصد کنید. سعی کنید سرمایه اندکی را وارد این بازار کنید و به دنبال سود درازمدت باشید.

۹- سرقت‌های سایبری

دیگر ریسک خرید بیت کوین، سرقت سایبری است. ارز‌های دیجیتال بر پایه فناوری توسعه داده شده‌اند و این باعث می‌شود تا سرمایه‌گذاری‌ها در این حوزه در معرض هک و حملات سایبری قرار داشته باشد. هک کردن هم ریسکی نیست که بتوان به سادگی از کنار آن عبور کرد؛ چرا که هیچ راهی برای بازیابی بیت کوین‌های گم‌شده یا به سرقت رفته شما وجود ندارد. گزارش‌ها نشان می‌دهد که خریداران عمدتاً در صرافی‌ها و بخش استخراج، سرمایه‌های خود را از دست می‌دهند. احتمال وقوع سرقت سایبری در صرافی‌ها زیاد است؛ حتی اگر از یک کیف پول هوشمند استفاده کنید. افزون بر این، کافیست که کلید کیف پول خود را فراموش یا گم کنید تا برای همیشه دارایی‌هایتان را از دست بدهید. همیشه به دقت، کیف پول‌های مختلف را بررسی کنید تا امن‌ترین گزینه ممکن را بیابید.

۸- تقلب و کلاهبرداری

علاوه بر هک، دیگر ریسک خرید بیت کوین، کلاهبرداری است. خریداران و فروشندگان به دنبال دادوستد بیت کوین‌های خود هستند؛ اما در این میان ممکن است به دام صرافی‌های جعلی بیفتند. دفتر حمایت از امور مالی مصرف‌کنندگان و کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا همواره نسبت به تراکنش‌های رمز ارزی ناامن در صرافی‌های جعلی هشدار داده‌اند. این فقدان امنیت، ریسک بزرگی را برای سرمایه‌گذاران ایجاد می‌کند. اگرچه سامانه‌های بسیاری برای حل و فصل این معضل توسعه پیدا کرده‌اند، اما همچنان امنیت یک پاشنه آشیل بزرگ برای معامله‌گران بیت کوین است.

۷- فقدان چارچوب‌های مقرراتی

دیگر ریسک خرید بیت کوین این است که بازار آن زیر چتر حمایت قانون‌گذاران و نهاد‌های نظارتی قرار ندارد. دولت‌ها نیز مواضع روشنی در قبال این بازار ندارند. افزون بر این، بازار بیت کوین بسیار نوپا است و به‌طور معمول، فعالیت در آن مشمول مالیات نمی‌شود و همین می‌تواند آن را به فرصتی اغواکننده برای سرمایه‌گذاری بدل کند. با این حال، فقدان چارچوب‌های مقرراتی شفاف می‌تواند بیت کوین را رویاروی ارز‌های دولتی قرار دهد و مشکلاتی برای آن به وجود بیاورد. در حال حاضر، گستره پذیرش رمز ارز‌ها بسیار محدود است؛ اما در آینده همه چیز تغییر خواهد کرد؛ بنابراین نمی‌توان با قطعیت گفت که در چند سال آتی، چه سرنوشتی در انتظار بیت کوین است.

۶- متکی بودن بر فناوری

بیت کوین یک ابزار مبادله آنلاین متکی بر فناوری است. کوین‌های آن به صورت دیجیتال استخراج و از طریق والت‌های هوشمند دادوستد می‌شوند و تحت رصد سامانه‌های مختلف قرار دارند. بدون فناوری، رمز ارز‌ها هیچ ارزشی ندارند. برخلاف دیگر اشکال ارز یا سرمایه‌گذاری، هیچ وثیقه واقعی، پشتوانه بیت کوین نیست. در بازار‌های طلا، املاک، اوراق قرضه یا صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک، شما مالک چیزی می‌شوید که قابل مبادله است و مابه‌ازایی در دنیای واقعی دارد. مالکان بیت کوین با ارزی طرف‌اند که صد در صد متکی بر فناوری است و در برابر تهدیدات سایبری، کلاهبرداری‌های آنلاین و ... آسیب‌پذیر است.

۵- انسداد بلاک

بیت کوین‌های جدید با حل معادلات ریاضی موسوم به بلاک ضرب می‌شوند. یک استخر استخراج می‌توان از توان رایانشی خود برای استخراج یک بلاک و پنهان کردن آن از دید دیگر ماینر‌ها استفاده کند. این روشی است که ممکن است به نفع عده‌ای تمام شود؛ اما در مجموع بقیه اعضای شبکه را متضرر می‌کند.

۴- کاربرد محدود

دیگر ریسک خرید بیت کوین، کاربرد محدود آن است. اگرچه این رمز ارز ممکن است گام‌های بزرگی را برای تبدیل شدن به یک ابزار مبادلاتی برداشته باشد؛ با این حال در حال حاضر، تنها چند شرکت محدود، پذیرنده آن هستند. برای نمونه، چند فروشگاه آنلاین از جمله اوراستاک (Overstock)، نیواگ (Newegg)، و مونوپریکس (Monoprix) بیت کوین را می‌پذیرند. افزون بر این، دارندگان بیت کوین می‌تواند از خدمات آژانس‌های مسافری از جمله ایربالتیک (AirBaltic)، ایر لیتوانیکا (Air Lituanica) و چیپ‌ایر دات‌کام (CheapAir.com) بهره‌مند شود. متاسفانه در حال حاضر، بسیاری از شرکت‌ها بیت کوین را به عنوان یک ابزار واسطه مالی نمی‌پذیرند.

۳- زیان مالی

عده‌ای بر این باورند که بیت کوین یک طرح پانزی است و افرادی که در رأس هرم آن قرار دارند از ناآگاهی دیگران سوء‌استفاده می‌کنند. با خریداری فزاینده بیت کوین از سوی مردم، حباب اقتصادی این رمز ارز نیز بزرگ‌تر می‌شود. اگر این حباب بترکد، بیت کوین دیگر بلااستفاده می‌شود. در آن صورت، افراد زیادی باقی می‌مانند که بیت کوین دارند، اما قادر به فروش آن نیستند. در نتیجه هیچ بازدهی نصیب خریداران بیت کوین نمی‌شود و این می‌تواند زیان هنگفتی را بر آن‌ها تحمیل کند.

۲- ارز یا فرصت سرمایه‌گذاری؟

رمز ارز‌ها می‌توانند یک ابزار واسطه مالی آنلاین باشند. با این حال، سرمایه‌گذاران بیت کوین به چشم یک کالای سرمایه‌ای به آن نگاه می‌کنند. برخی حتی گمان می‌کنند که بیت کوین یک فرصت سرمایه‌گذاری عالی برای دوران بازنشستگی است. با این حال، باید توجه داشت که با یک بازار دائما در حال تغییر، فاقد چارچوب‌های مقرراتی و پشتوانه واقعی، سرمایه‌گذاران ممکن است تمامی دارایی‌های خود را از دست بدهند. اگرچه بیت کوین ممکن است بازده خوبی را نصیب سرمایه‌گذارانش کند، اما باید با احتیاط به آن نزدیک شد. سرمایه‌گذاری‌های کوچک و برداشتن گام‌های کوچک‌تر می‌تواند از تحمیل زیان بر سرمایه‌گذاران جلوگیری کند.

۱- جوان بودن فناوری

رمز ارز‌ها در حال حاضر، یک فناوری بسیار نوپا هستند. بیت کوین تقریباً اندکی بیش از ۱۰ سال است که پا به عرصه گذاشته است. با تغییرات زیادی که طی سال‌های گذشته رخ داده، نمی‌توان آینده محتومی را برای بیت کوین پیش‌بینی کرد. حتی بعید نیست که در آینده‌ای نه چندان دور، بیت کوین بلااستفاده شود. بهترین رویکرد در قبال بیت کوین، رویکرد محتاطانه است. همیشه به فکر امنیت سرمایه خود باشید و آغوشتان را برای تغییرات احتمالی در آینده باز کنید.

منبع: همشهری
انتهای پیام/

برچسب ها: بیت کوین ، رمز ارز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار