مطالبه‌گری بر مبنای انقلاب و آرمان‌های انقلاب باشد نه آرمان‌های اشخاص

نشست مجمع شهرستانی مطالبه‌گران لارستان با حضور دبیر مجمع مطالبه گران استان فارس و دبیر کارگروه‌های تخصصی مطالبه‌گری استان فارس و مسئولان این شهرستان تشکیل شد.

دبیر مجمع مطالبه گران استان فارس در این نشست گفت: پارسال مجمع استانی در کشور برگزار شد و حال یکی از وظایف مهم ما مبحث شبکه سازی شهرستان‌های استان می‌باشد که مجمع شهرستان لار هفتمین شهرستان است که تاکنون برگزارشده است و شهر‌های دیگر هم تا زمان برگزاری رابط‌های شهر‌ها مشخص شده است.

حسین کشتکار گفت: دومین مبحث مهم راه اندازی کارگروه‌های تخصصی در سطح استان است که کارگروه‌های تخصصی ملی در سال گذشته برگزار شده است. مبحث مهم دیگر در امر آموزش هست که برنامه ریزی‌های جهت آموزش‌های آنلاین و حضوری صورت گرفته است.

محمدصالح مقدسی دبیر کارگروه‌های تخصصی مطالبه‌گری فارس به ظرفیت این شهرستان در عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، علمی، دینی و به خصوص فرهنگی اشاره و گفت: یکی از معانی لغوی مطالبه‌گری «درخواست» هست و باید در ادامه‌ی طرح «درخواست»، پیگیری‌هایی وجود داشته باشد که نتیجه مطلوب حاصل شود.

او گفت: وقتی به بحث مطالبه‌گری در مفهوم عام آن دقت کنیم می‌بینیم که تمامی جریانات همسو و غیر همسو می‌توانند مطالبه‌گر باشند، همچنان‌که سلطنت‌طلبان نیز به نوبه‌ی خود مطالبه‌گر هستند و سقوط نظام مقدس جمهوری اسلامی را مطالبه می‌کنند و در واقع مطالبه‌گری عام به اندازه ۸۵ میلیون نفر جمعیت ایران و حتی فراتر از آن و به اندازه تمام جمعیت جهان وجود دارد، اما تفاوتی که بین مطالبه‌گری انقلابی و دیگران وجود دارد این است که اصطلاح لغوی «مطالبه‌گری» وقتی از زبان مقام معظم رهبری ویژه‌ی نیرو‌های جوان انقلابی بیان شد، عملاً مطالبه‌گری در اذهان عمومی صرفاً به انقلابیون سوق پیدا کرده است.

صالح مقدسی گفت: اگر چه همه افراد و گروه‌ها می‌توانند مطالبه‌گر خواسته‌های خود باشند، ولی لباس مطالبه‌گری از ابتدا بر تن انقلابیون پوشانیده شده و همه باید از آن مراقبت کنند.

دبیر مجمع مشورتی نظام مسائل فارس، اولین گام را در بحث مطالبه‌گری؛ شناسایی مشکلات و معضلات موجود توسط نخبگان و صاحبنظران و فعالان اجتماعی دانست و گفت: پس از جمع آوری مشکلات می‌بایست یکی یکی آن‌ها را مورد ارزیابی و واکاوی قرارداده و قوانین مرتبط با آن موضوعات استخراج شده و دلایل به وجود آمدن آن مشکلات را استخراج کرد.

مقدسی گفت: در گام بعد می‌بایست ضریب پوشش جمعیتی مشکلات را به دست آورده و مشکلات را بر این اساس طبقه‌بندی و اولویت‌بندی کرد.

او گفت: فریاد هیجانی و بی‌سند باطل است، برای مطالبه‌گری باید اسناد معتبر عام‌پسند و محکمه‌پسند به دست آورد و در محافل مختلف از جمله شبکه‌های اجتماعی، محکم و مستدل حرف زد، چرا که در صورت عدم رعایت این موضوع، به خواسته خود نمیرسیم، پرونده‌های قضایی و محکومیت‌های مختلف را برای خود به وجود می‌آوریم و گاهی حتی برای انقلاب و کشور نیز هزینه مضاعف می‌تراشیم.

این فعال اجتماعی و مدرس دانشگاه گفت: مطالبه‌گری در غرایض دینی از دو بعد تشکیل شده؛ بعد اول شناسایی مشکلات و نقاط ضعف و کوتاهی در انجام فعل و از این قبیل و موارد است که تذکر و جلوگیری از ادامه‌ی آن در زمره «نهی از منکر» می‌گنجد و از زاویه‌ی ارائه‌ی راهکار و مشاوره و پیشنهاد برای رفع موانع و مشکلات موجود، در زمره‌ی امر به معروف قرار میگیرد.

او گفت: حال اینکه ادای فریضه امر به معروف و نهی از منکر شرایط اختصاصی خود را دارد و به طور خلاصه اینکه اگر بیان موضوعی موجبات خطر برای جان و مال و ناموس و حتی آرامش شهر و کشور را فراهم آورد، بیان آن از زبان فرد ساقط می‌شود و آن فرد برای بیان موضوعات خود باید از طریق افراد صاحب نفوذ و مؤثر و یا دستگاه‌های نظارتی و بالادستی پیگیر آن شود.

دبیر مجمع مشورتی نظام مسائل فارس گفت: اگر راه مطالبه‌گری را نمی‌دانیم، یا احساس می‌کنیم طرح موضوعی برای جان، مال، آبرو و ناموس و جامعه هزینه ایجاد می‌کند، باید از سرعت بیان مسئله در این مسیر کم کرد و طرح موضوع را به افرادی که در این زمینه دانش کافی دارند ارجاع دهیم تا به نتیجه مطلوب برسیم.

مقدسی، مطالبه‌گری را کاری طاقت‌فرسا و با دقت نظر بالا عنوان کرد و گفت: متأسفانه مشاهده می‌شود که برخی دوستان انقلابی و شجاع، مطالبه‌گری را با روش عربده‌کشی و هوچی‌گری در فضا‌های عمومی و مجازی ادا می‌کنند که البته مطالبه‌گری واقعی، معنای کاملاً متفاوتی با این روش دارد.

به عقیده او، مطالبه‌گری با نقد و انتقاد هم متفاوت است؛ چرا که نقاد فقط ایرادات را می‌گوید، اما یک مطالبه‌گر، هم مشکلات را می‌بیند و رصد می‌کند و هم در نهایت راهکار ارائه می‌دهد.

دبیر کارگروه‌های تخصصی مطالبه گری فارس گفت: ایجاد کارگروه‌های تخصصی و فنی در امر مطالبه‌گری، امری ضروری برای رسیدن به نتیجه است و امروز ابعاد مطالبه‌گری جامعه یا شخصی‌نگر است و یا جناحی و سیاسی؛ اما مطالبه‌گری جناح یا شخص را نمی‌شناسد.

به گفته  او، مطالبه‌گری باید بر مبنای انقلاب و آرمان‌های انقلاب باشد نه آرمان‌های اشخاص و نیز مطالبه‌گری باید مبتنی بر واقعیات جامعه و در مسیر آرمان‌های جامعه باشد.

اولویت‌بندی‌ها و هم‌افزایی‌ها، از کار‌های اولیه مطالبه‌گری در جامعه است که دبیر مجمع مشورتی نظام مسائل فارس از آن یاد کرد و گفت: با بندی‌ها تمام ظرفیت‌های مطالبه‌گری جامعه به سمت حل یک مشکل متمرکز شده و پس از حل آن می‌توان به سراغ مشکل دیگر برویم، که البته معیشت مردم اولویت اصلی مردم و مقام معظم رهبری است که باید در اولویت مطالبه‌گران قرار گرفته و در هر شهر و استان با توجه به شرایط آن منطقه به آن پرداخته شود.

مقدسی گفت: هم‌افزا نشدن نیرو‌های مخلص و انقلابی، آسیب بزرگ و جدی را در پی خواهد داشت.

او گفت: عده‌ای که دارای ثروت و قدرت هستند، از این عدم هم‌افزایی سوء استفاده کرده و با روش‌هایی، نیرو‌های انقلابی مطالبه‌گر را به جان هم می‌اندازند و مطالبه‌گری را به انحراف می‌کشانند که باعث می‌شود به هدف خود نرسیم، لذا مراقب باشیم اگر نقد و کینه‌ای نسبت به یکدیگر داریم در خلوت باشد و در منظر عمومی، پشت و پناه هم باشیم تا کسی نتواند ما را به جان هم بیندازد و متفرقمان کند.

مقدسی، ارزیابی، واکاوی، اولویت‌بندی و طبقه‌بندی مشکلات با استناد، همراه با ارائه راهکار را از ضروریات مطالبه‌گری عنوان کرد و گفت: مطالبه‌گری باید زیرکانه، هوشیارانه، به همراه دقت عمل و مستند و با درنظر گرفتن قوانین و مقررات حقوقی باشد و به صورت دائمی ادامه یابد؛ و بر اساس هیجان در این عرضه نباید ورود کرد.

همچنین رضا تکبیری منتخب مجمع مطالبه گران لارستان هم گفت: نگاه ما برای دعوت به جلسه مطالبه گران فراجناحی و با دید پدرانه بوده تا کسی از نیرو‌های انقلابی دلگیر نباشد.

او گفت: یکی از صحبت‌های رهبری که روی زمین مانده بازسازی بدنه دولت از نیرو‌های انقلابی است و در لارستان مسئولانی هستند که بیش از دوازده سال تغییری نکرده اند و نیاز است یک بازنگری در این خصوص صورت گیرد چرا که دیگر انگیزه و عملکرد مثبتی از آن‌ها قابل مشاهده نیست.

تکبیری گفت: قبول داریم یکی از شاخص‌های مدیر موثر ارتباطات است، ولی زیاد مشاهده میشود که یک مسئول در بیشتر نشست ها، همایش‌ها و جلسات شرکت میکند درصورتی که مردم با مراجعه به اداره مربوطه از نبود رئیس آن مجموعه شاکی اند؛ و رهبری خطاب به مطالبه گران فرمودند مسئولین را از کار‌های نمایشی بر حذر بدارید و توقع ما این است که یک مدیر بیشتر به شبکه سازی و آموزش و ارتقاء کارمندان و رواج کار مردم بپردازد.

احمد دلاور معاون فرماندار لارستان هم گفت: مطالبات کم نیست و در حوزه‌های مختلف فرهنگی، سیاسی و ... وجود دارد، ولی آن چیزی مهم است اولویت بندی کردن آن‌ها و داشتن چشم اندازی برای رسیدن به آن است.

او گفت: اولین چیزی که ما اولویت بندی کردیم در چشم انداز توسعه شهرستان اینکه راه‌های مواصلاتی ما قوی و در دسترس باشد؛ که فرودگاه بین المللی لارستان جزو پنجمین فرودگاه کشور از لحاظ ترافیکی است.

 دلاور گفت: از لحاظ راه آهن تلاش ما این است که خط‌های آنتنی را در لطیفی و سایر شعر‌ها فعال کنیم و بحث راه‌های مواصلاتی مهمترین زیر ساخت‌های توسعه شهرستان است؛ و بعد از زیر ساخت ها، توسعه اقتصادی است که منطقه ویژه اقتصادی تصویب شده که ان شاالله هرچه زودتر شاهد عملیات راه اندازی و بهره برداری شرکت‌های تولیدی بزرگی باشیم که پشتوانه بندرعباس باشیم.

به گفته او، آنچه اتفاق خوبی است که رخ داده بحث همدلی و پیگیری مطالبات شهرستان توسط لاری‌های مقیم بندر عباس است و در همین راستا جلسات مشترکی بین مسئولین لارستان و بندرعباس برگزار شده است.

معاون فرماندار لارستان گفت: یکی از موضوعاتی که موجب خروج درز و سایبان از محرومیت میشود ارتقاء آن به بخش است.

او همچنین در خصوص پیگیری‌های مشکلات لارستان گفت: هشت کارگروه در مجموعه شهرستان راه اندازی شده که شامل کارگروه‌های راه و شهرسازی، آموزش و پرورش، انرژی و ارتباطات، آب، کشاورزی و محیط زیست، صنعت و معدن، ورزش و فرهنگ و میراث فرهنگی، که در این کارگروه‌ها حدود ۱۰۰ پروژه از مطالبات بزرگ تا ریز لارستان تعریف شده و در حال پیگیری است.

دلاور گفت: درخصوص حضور اتباع غیر مجاز در لارستان و انجام کار‌های ساختمانی گفتند نهاد‌های دولتی اصلا مجاز به استفاده از کارگران اتباع غیر مجاز نیستند مخصوصا شهرداران و درصورت مشاهده می‌توانید فرمانداری را مطلع تا پیگیری شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار