کارشناس عراقی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران:

بحران امنیتی عراق با یک موضع گیری درست سیاسی خنثی شد

کارشناس مسائل امنیتی عراق گفت: موضع گیری روز گذشته مقتدی صدر یک تصمیم درست سیاس بود که بحران بزرگ امنیتی را خنثی کرد.

صحنه سیاسی عراق طی دو روز اخیر شاهد بروز ناآرامی‌هایی بود که نتایج ناگواری را به همراه داشت و موجب قربانی شدن عده‌ای از شهروندان عراقی شد. این ناآرامی‌ها عوامل و ریشه‌هایی داشت که طبیعتا به ماه‌ها و سال‌های اخیر و تصمیمات اتخاد شده سیاستمداران و بازیگران صحنه سیاسی عراق باز می‌گردد، اما اصلی‌ترین دلیل آن نبود انسجام میان گروه‌های سیاسی برای تشکیل دولت مرکزی است.

اعتراض‌های مردم عراق پس از بیانیه کناره گیری رهبر جریان صدر عراق از عرصه سیاست که بغداد و سایر استان‌های این کشور را درگیر کرد، با ضرب الاجل یک ساعته مقتدی صدر برای عقب نشینی معترضان از مقابل پارلمان و منطقه سبز بغداد آرام شد و اوضاع امنیتی رنگ آرامش به خود گرفت.

در این راستا «صفا الاعسم»، کارشناس مسائل امنیتی عراق در گقتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان تصریح کرد: طبیعتا اگر دعوت مقتدی صدر برای عقب نشینی از منطقه سبز نبود تظاهرات همچنان ادامه پیدا می‌کرد و چادر‌های تحصن کنندگان همچنان پا برجا بود و وضعیت حتی تا پایان اربعین به همین منوال بود. بنا بر این مداخله مقتدی صدر و اظهارات اخیر او باعث آرام شدن اوضاع گردید و به نیرو‌های امنیتی که برای تامین امنیت شهروندان تلاش می‌کنند کمک کرد.

اعتراضات مردم نتیجه ماه‌ها اختلاف میان گروه‌های سیاسی بود

صفا الاعسم گفت: در ارتباط با ارزیابی از تحولات اخیر باید بگویم که یک تحرک از جانب قشری از جامعه علیه حکومت صورت گرفت که نه فقط نخست وزیر بلکه تمام ارکان دولت را هدف قرار داد و ناشی از شرایط و تحولات روز‌ها و ماه‌های گذشته بود.

 او توضیح داد: حدود یک سال از انتخابات می‌گذرد، ولی هنوز به دلیل اختلافات گروه‌های سیاسی و سهم خواهی‌ها، دولت جدید تشکیل نشده است. این گونه تحولات و رخداد‌ها نتیجه اهمال و کوتاهی سیاستمداران از وظایف خود بوده است.

عراق

استفاده از سلاح در اعتراضات، نقض امنیتی است

این کارشناس عراقی در نقد اتفاقات دو روز گذشته در منطقه سبز بغداد و درگیری‌های مسلحانه گفت: بروز درگیری‌های مسلحانه یک نقص بزرگ امنیتی بود؛ من شخصا احساس کردم که نهاد امنیتی کشور یک نهاد با کفایتی است که وظیفه ملی و میهنی خود را به درستی انجام می‌دهد و به تامین امنیت شهروندان عراقی اصرار دارد، اما خوب مشاهده کردیم که برخی تجاوز‌ها از قانون از جانب کسانی که قصد آشوب و فتنه داشتند صورت گرفت و قربانیان زیادی بر جای گذاشت. همه این اقدامات نتایج منفی به همراه داشت، ولی خوشبختانه کنترل شد و ماجرای امنیتی به شکل مناسبی پایان یافت.

صفا الاعسم ادامه داد: دربا ه نحوه برخورد نیرو‌های امنیتی با تظاهرات کنندگان باید بگویم که اگر مداخله سیاسی و موضع گیری مقتدی صدر در روز گذشته نبود شرایط بسیار پیچیده و بغرنج می‌شد. در حقیقت باید همیشه بین نیرو‌های سیاسی و نیرو‌های نظامی ارتباط هماهنگ شده‌ای وجود داشته باشد چرا که نیرو‌های امنیتی و مسلح کشور تحت دستور نخست وزیر هستند و این مسئله به رهبران سیاسی مرتبط است.

او گفت: به صراحت باید بگویم که اگر آرامش از طرف گروه‌های سیاسی برقرار نمی‌شد و همکاری سیاسی انجام نمی‌شد و موضع گیری سید مقتدی صدر نبود، به اعتقاد من بحران همچنان ادامه پیدا می‌کرد. چنانچه پیش بینی شده بود که شرایط امنیتی کشور طی امروز و دیروز بسیار وخیم خواهد شد. هر چند که تا همین نقطه نیز خسارت‌های سنگین مادی و جانی سنگینی به کشور وارد شد.


بیشتر بخوانید:


دخالت سرویس‌های امنیتی خارجی در اعتراضات اخیر عراق

این کارشناس عراقی در ارتباط با نقش طرف‌های خارجی در بحران اخیر نیز گفت: درست است که مردم این اعتراض‌ها را انجام دادند، اما قطعا دخالت سرویس‌های امنیتی خارجی نیز در آن وجود داشته و برخی طرف‌های خارجی به تشدید بحران تمایل داشتند. گواه این ادعا این است که توزیع سلاح بین افراد مسلح به سرعت انجام شد که منجر به تعدی به نیرو‌های امنیتی و کشته و زخمی شدن آن‌ها شد.

صفا الاعسم افزود: واکنش نیرو‌های امنیتی هم در پاسخ به تیراندازی‌های گسترده بود. این معقول نیست که در یک تظاهرات از انواع سلاح سبک و سنگین و متوسط استفاده شود. بله طرف‌هایی بودند که به دنبال دخالت در امور عراق بودند. بسیاری از کشور‌ها در عراق منافع دارند که طبیعتا منافع آن‌ها با منافع برخی دیگر در تناقض است.

تحولات عراق

در این تحرک اعتراضی مردم عراق تاثیر مولفه‌های سیاسی بر تثبیت و یا عدم تثبیت اوضاع امنیتی این کشور به وضوح قابل مشاهده بود. یک نافرمانی سیاسی کشور را به گرداب امنیتی سوق داد و یک فرمان سیاسی آرامش امنیتی را برقرار کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۴:۴۷ ۱۰ شهريور ۱۴۰۱
خدا نکند یکی زمین بخورد... خدایاااااچقدرمشکوک است این انسان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۱ ۰۹ شهريور ۱۴۰۱
مال عراق از بی سوادی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۶ ۰۹ شهريور ۱۴۰۱
فتنه گران سال88 در ایران، حتی به جبران اشتباهشان اقدام نکردند.
عراقی ها در این مورد مفتخرند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۷ ۰۹ شهريور ۱۴۰۱
عراقی ها ثابت کردند که اهل دموکراسی نیستند وعلارقم گذشت بیش از 20 سال از سقوط صدام هنوز نتوانستند یک دولت ویک ارتش واحد تشکیل دهند اینها لایق همان دیکتاتوری صدام هستند که به زور اسلحه هر مخالفی را اعدام کند تا ارام شوند واین برای آنها طبیعی است چون اینها به اون سیستم حکومتی عادت کردند ووقتی آزاد شوند همدیگر را می کشند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۶ ۰۹ شهريور ۱۴۰۱
صدر و حکیم عوامل بن سلمان هستند متاسفانه فقط بخاطر پول
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۰ ۰۹ شهريور ۱۴۰۱
صدر خود اول یک اشتباه بزرگ مرتکب شد و شاید هم فریب آل سقوط را خورد...
البته سیاست نه دین دارد و نه ایمان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۲ ۰۹ شهريور ۱۴۰۱
بوی تاکتیک های کثیف و الوده اسراییل در ایجاد تفرقه تشنج هرج و مرج و بی ثبات کردن کشور های عراق و منطقه خلیج فارس به مشام میرسد. واین اقلیمی ها هم به اغوش اسراییل پناه برده و از ان تغزیه مینمایند. چندی دیگر داعش با کمک های نظامی اطلاعاتی اسراییل دوباره عراق را به هرج و مرج میکشانند.
آخرین اخبار