رییس کل دادگستری استان کرمان تاکید کرد:

ماموریت ویژه قضات برای برخورد قاطع و بازدارنده با سرقت تجهیزات برق

حجت الاسلام حمیدی با تاکید بر نگاه ویژه قضات به پرونده‌های سرقت تجهیزات برق گفت: احکام قانونی باید به موقع صادر و جنبه بازدارندگی آن‌ها حفظ شود.

حجت الاسلام ابراهیم حمیدی در گردهمایی تخصصی پیشگیری از وقوع جرم با موضوع پیشگیری و مقابله با سرقت تجهیزات برق گفت: قضات باید نگاه ویژه‌ای به پرونده‌های با موضوع سرقت به ویژه سرقت تجهیزات برق داشته باشند؛ به نحوی که احکام قانونی به موقع صادر شده و جنبه بازدارندگی احکام نیز حفظ شود و این احکام به موقع نیز اجرایی شوند.

او افزود: این نشست در سلسله نشست‌های پیشگیرانه معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری برگزار شده تا هماهنگی‌های لازم به عمل آید تا به نتایج بهتری در این حوزه دست یابیم.

رییس کل دادگستری استان کرمان موضوع مقابله و پیشگیری از سرقت به ویژه سرقت برق و تجهیزات انتقال نیرو را مورد تاکید قرار داد و بیان داشت: سرقت جرم اول در کشور از نظر فراوانی است و باید هماهنگی شود تا متولیان مربوط در این مساله دست به دست هم دهند و مقابله جدی با این جرم محقق شود.

او ریشه یابی و آسیب شناسی دلایل افزایش جرم سرقت در جامعه را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: به یقین یکی از دلایل افزایش سرقت‌ها این است که همه یا کوتاهی کرده ایم و یا حساسیت لازم را در این زمینه نداشته ایم و به این جرم با نگاه ویژه‌ای که در حوزه جرم و جرم شناسی به برخی جرایم که جنبه اجتماعی دارند و موجب خدشه دار شدن امنیت جامعه می‌شود، توجه نکرده ایم.

حجت الاسلام حمیدی گفت: متاسفانه در مقابله و پیشگیری وظیفه خود را به خوبی انجام نداده ایم و مسائل معیشتی و اعتیاد نیز مزید بر علت شده و نتیجه آن افزایش جرم سرقت در کشور و استان بوده است.

او با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳ درصد جرایم استان مربوط به سرقت است و ۲۰ درصد زندانیان استان کرمان مرتبط با جرایم سرقت هستند، ادامه داد: ۴۰ درصد از سارقان آزاد شده، مرتکب همین جرم شده و مجددا وارد زندان شده اند که این آمار بیانگر موضوعاتی است که باید درباره آن‌ها آسیب شناسی شود.

رییس کل دادگستری استان کرمان گفت: امروز سرقت سیم‌های برق به یکی از مشکلات جدی برای کشور تبدیل شده است که نارضایتی مردم را به دنبال دارد و علاوه بر خسارت به وسایل برق منازل، مشکلات امنیتی و اجتماعی به وجود می‌آورد؛ بنابراین همه ما باید نسبت به موضوع سرقت به ویژه سرقت از تجهیزات برق حساسیت ویژه‌ای داشته باشیم.

او توسعه همکاری‌های بین دستگاهی را ضامن اثرگذاری اقدامات مقابله با سرقت به ویژه سرقت تجهیزات برق دانست و افزود: از ابتدای امسال به هیچ زندانی با جرم سرقت مرخصی نداده ایم و با اختصاص پابند با آن‌ها مخالفت کرده ایم؛ اما با این وجود شاهد افزایش آمار سرقت‌ها بوده ایم.

حجت الاسلام حمیدی با تاکید بر اینکه پیشگیری کردن همیشه مقدم بر مقابله است، بیان کرد: قرارگاه‌های مبارزه با سرقت در نهاد‌های مختلف فعال شده است؛ اما به نظر می‌رسد که جزیره‌ای عمل کردن در این حوزه موجب شده که نتیجه مورد نظر حاصل نشود و لازم است هماهنگی‌های لازم انجام شود تا اقدامات حوزه پیشگیری به خوبی اجرایی شود.

گردهمایی تخصصی پیشگیری از وقوع جرم با موضوع پیشگیری و مقابله با سرقت تجهیزات برق گ

او با بیان اینکه خلاء قانونی برای مقابله با سارقان تجهیزات برق نداریم، بیان کرد: باید اقدامات مورد نظر به شکلی هماهنگ‌تر اجرایی شود.

رییس کل دادگستری استان کرمان توجه به خود مراقبتی را در پیشگیری از وقوع سرقت از جمله سرقت تجهیزات برق بسیار موثر دانست و گفت: تعویض سیم‌های مسی، ایجاد شبکه‌های انتقال برق زیر زمینی، ایجاد بستر‌های خطرساز در حوزه سرقت تجهیزات برق همراه با نصب علائم هشداردهنده، کنترل و ساماندهی کارگاه‌های ضایعاتی و برخورد قاطع با مالخر‌ها از دیگر راه‌های موثر در کاهش سرقت به ویژه سرقت تجهیزات برق است.

او بر صدور احکام قاطعانه با مالخر‌ها نیز تاکید کرد و افزود: مجازات مالخر‌ها و کارگاه‌های ضایعاتی که اقدام به خرید اقلام مسروقه می‌کنند، باید متناسب باشد.

حجت الاسلام حمیدی، ساماندهی کارگاه‌های ضایعاتی را مورد تاکید قرار داد و بیان داشت: در این کارگاه‌ها باید در موضوع‌های نبود خرید و فروش اموال مسروقه، به کارگیری اتباع بیگانه، دارا بودن مجوز‌های قانونی و نبود فک پلمب‌های غیرقانونی نظارت ویژه‌ای صورت گیرد.

سهم ۲۳ درصدی سرقت سیم برق از کل سرقت‌ها در استان کرمان

سرهنگ یدالله حسن پور، رییس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان کرمان با اشاره به اینکه ارتباط معناداری بین تعداد کارگاه‌های ضایعاتی و فراوانی سرقت‌های سیم برق وجود دارد، گفت: بالای ۷۰۰ کارگاه ضایعاتی در شهر کرمان شناسایی شده است و این امر بر میزان وقوع سرقت‌ها تاثیر بسیار زیادی دارد.

او با اشاره به اینکه سرقت سیم برق ۲۳ درصد کل سرقت‌ها را به خود اختصاص داده است، افزود: سرقت سیم برق در مرکز استان، طی امسال ۳ هزار و ۹۹۹ مورد بوده که ۸۶ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته است.

سرهنگ حسن پوربا اشاره به اینکه طی ۷ ماهه امسال دستگیری  ۱ هزار و ۵۰۰ مورد سارق و انهدام ۳۷ باند سرقت سیم‌های برق انجام شده است، بیان کرد: ۸۴ درصد سرقت‌های سیم برق به ترتیب در شهرستان‌های کرمان، رفسنجان، جیرفت، سیرجان، زرند و بم بوده است.

او تصریح کرد: افزایش قیمت‌ها به ویژه قیمت مس، نبود ساماندهی کارگاه‌های ضایعاتی، وسعت شبکه برق رسانی در استان، جایگزین نکردن سیم‌های مسی قدیمی با کابل‌های خود نگهدار، سهولت سرقت سیم برق و فروش آسان آن و نبود بازدارندگی قوانین جزایی برای جلوگیری از تکرار جرم و سرقت سیم برق از دلایل افزایش سرقت سیم‌های برق در استان بوده است.

رییس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان کرمان بر ایجاد شعب ویژه رسیدگی به جرم سرقت سیم‌های برق در مرکز استان و شهرستان‌ها تاکید کرد و ادامه داد: بررسی سوء سابقه افراد در ارتکاب جرم سرقت نیز در محاکم قضایی باید مورد توجه ویژه‌ای قرار گیرد.

ورود جدی پلیس برای اجرای طرح مقابله با سرقت کابل و تجهیزات انتقال نیرو در کرمان

سرهنگ مهدی پورامینایی، فرمانده انتظامی شهرستان کرمان گفت: براساس همفکری بین پلیس پیشگیری، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری و فرماندهی انتظامی شهرستان کرمان طرح مقابله با سرقت کابل و تجهیزات انتقال نیرو تدوین شده و با همکاری نیروی انتظامی و سایر نیرو‌های امنیتی و نیرو‌های مسلح اجرایی خواهد شد.

او بر برخورد با هرگونه ترک فعل منجر به افزایش سرقت سیم‌های برق تاکید کرد و افزود: در قالب طرح مقابله با سرقت کابل و تجهیزات انتقال نیرو وظایف هر یک از دستگاه‌ها مشخص شده است.

گردهمایی تخصصی پیشگیری از وقوع جرم با موضوع پیشگیری و مقابله با سرقت تجهیزات برق گ

سرهنگ پورامینایی با اشاره به اینکه کارگاه‌های ضایعاتی از مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار بر وقوع سرقت‌های سیم و تجهیزات برق است که باید نسبت به ساماندهی آن‌ها اقدام شود، بیان داشت: طی ۳ سال گذشته، پیگیری‌های بسیار زیادی برای ساماندهی کارگاه‌های ضایعاتی در استان انجام شده؛ اما نتیجه مورد نظر تاکنون حاصل نشده است.

او تصریح کرد: حضور اتباع بیگانه از دیگر عوامل تاثیرگذار بر افزایش سرقت سیم‌های برق است و در مواردی شاهد فعالیت باندی این افراد در حوزه سرقت سیم‌های برق هستیم.

فرمانده انتظامی شهرستان کرمان با اشاره به اینکه ۴۶ درصد سرقت‌های استان مربوط به سرقت‌های خرد است، تاکید کرد: ۵۵ درصد این سرقت‌ها مربوط به سرقت سیم برق است.

او با اشاره به وجود بالغ بر ۹۰۰ کارگاه ضایعاتی در کرمان و بازدید انتظامی از ۷۲۳ کارگاه، بیان کرد: حدود ۲۰۰ کارگاه دارای مجوز هستند و بقیه آن‌ها به صورت غیرقانونی در حال فعالیت می‌باشند.

سهم ۲۰.۲ درصدی سرقت از مجموع جرایم زندانیان استان کرمان

سید مجتبی حسینی، مدیرکل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان کرمان با بیان اینکه ۶.۴ درصد از گروه جرم سرقت مربوط به سرقت سیم و کابل برق هستند، گفت: مواد مخدر با ۶۰ درصد فراوانی، سرقت با ۲۰.۲ درصد و جرایم علیه اشخاص با ۸.۲ درصد به ترتیب بیشترین فراوانی جرایم را در بین مددجویان زندان‌ها به خود اختصاص داده اند.

او با اشاره به اینکه از مجموع ورودی‌های امسال به زندان‌های استان کرمان ۳۰.۵ درصد مربوط به سرقت (علاوه بر سایر جرایم) هستند که نسبت به مدت مشابه پارسال، ۱۴.۴ درصد رشد داشته است، بیان کرد: از مجموع موجودی زندان‌های استان کرمان ۲۶.۴ درصد به دلیل جرایم سرقت در زندان‌ها هستند که ۷.۲ درصد آن‌ها اتباع بیگانه می‌باشند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار