برگزاری مسابقات بین‌المللی شطرنج در همدان

شمارش معکوس برای شروع مسابقات بین المللی شطرنج اوپن ابن سینا در حالی آغاز شده است که استادان بزرگ این رشته ورزشی در جهان برای حضور در این رویداد به میزبانی همدان نام نویسی کرده‌اند.

هفدهمین رویداد بین المللی جام ابن سینا با جایزه نقدی سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریالی معادل ۶ هزار دلار برای حضور بزرگان شطرنج وسوسه انگیز است و همین باعث شده تا چهره‌های سرشناس جهان در لیست نفرات ثبت نامی قرار بگیرند.

رویدادی که قرار است از دوم شهریورماه و در اوج هیجان گردشگری به سبب قرار گرفتن در هفته همدان، روز پزشک و زادروز ابوعلی سینا و همچنین حضور ارزیابان ثبت جهانی در همدان برگزار شود.

هفدهمین دوره جام بین المللی شطرنج اوپن ابن سینا از دوم تا نهم شهریورماه جاری در همدان برگزار می‌شود و قوانین فدراسیون جهانی فیده بر این مسابقات حاکم است و جدول A شامل اساتید و در ۹ دور، جدول B در ۱۱ دور و جدول C با توجه به تعداد شرکت کنندگان بین ۹ تا ۱۱ دور انجام خواهد شد.

این رقابت‌ها در سه جدول برگزار می‌شود، به این شکل که جدول A شامل بازیکنان دارای عنوان استادی یا درجه بین المللی ۱۸۰۰ و بالاتر، جدول B شامل بازیکنان دارای درجه بین المللی کمتر از. ۱۸۰۰ و جدول C شامل بازیکنان رده سنی کمتر از ۱۲ سال است.

همچنین جایزه نقدی این رقابت‌ها به برترین‌های این سه جدول تعلق می‌گیرد و قرار است بین نزدیک به ۴۰ شطرنجباز برگزیده توزیع شود.

مصاف جذاب برترین‌های جهان

نام نویسی بزرگان شطرنج جهان در رویداد اوپن بین المللی ابن سینا بر کیفیت و جذابیت این رقابت‌ها افزوده است.

ملی پوشان و شطرنج‌بازان مطرح کشور‌های ترکمنستان، اتریش، جمهوری چک، عراق، سوریه و ارمنستان در هفدهمین دوره از مسابقات شطرنج بین‌المللی اوپن ابن‌سینا ثبت نام کرده‌اند و اغلب آن‌ها با عنوان استاد بزرگ و استاد بین‌المللی در مسابقات حضور خواهند داشت.

ملی پوشان و شطرنج‌بازان مطرح کشور‌های ترکمنستان، اتریش، جمهوری چک، عراق، سوریه و ارمنستان در هفدهمین دوره از مسابقات شطرنج بین‌المللی اوپن ابن‌سینا ثبت نام کرده‌اند و اغلب آن‌ها با عنوان استاد بزرگ و استاد بین‌المللی در مسابقات حضور خواهند داشت.

تاکنون حضور استاد بزرگ آرین غلامی، استاد بزرگ مسعود مصدق پور، استاد بزرگ یوسپ آتابایف از کشور ترکمنستان، استاد بین‌المللی ساپارمیرات آتابایف از کشور ترکمنستان، استاد بین‌المللی پاول چک از کشور جمهوری چک، استاد بین‌المللی کرایزل رابرت از کشور اتریش، استاد فیده میترا اصغرزاده و استاد فیده آناهیتا زاهدی‌فر ۲ عضو تیم ملی شطرنج بانوان در هفدهمین دوره از اوپن بین‌المللی ابن سینا میعادگاه بزرگان شطرنج ایران و جهان قطعی شده است.

حدود ۱۰ روز تا شروع رسمی هفدهمین دوره مسابقات شطرنج اوپن ابن سینا باقی مانده و تاکنون بیش از ۳۵۰ شطرنجباز داخلی و خارجی ثبت نام کرده اند.

با این اوصاف پیش‌بینی می‌شود هفدهمین دوره از اوپن ابن سینا رکورددار حضور شرکت‌کنندگان در ادوار برگزاری این رویداد باشد.

مدعیان در اندیشه قهرمانی

شانزدهمین دوره شطرنج اوپن ابن سینا شهریورماه ۱۳۹۸ برگزار شد و پس از آن، این مسابقات به دلیل شیوع کرونا و برخی مشکلات تعطیل شد.

مسابقاتی که با ۹ دور و رقابت استادان بزرگ و بین المللی شطرنج برگزار شد و مسعود مصدق پور از خراسان رضوی پیروز میدان شد.

قرار گرفتن بازی‌های شطرنج در تقویم سایت فدراسیون جهانی یکی از دستاورد‌های مهم تاریخ شطرنج استان همدان بود که منجر به برگزاری ۱۶ دوره با حضور چهره‌های شاخص این رشته در جهان از جمله آلکسی شیروف سوپر استاد بزرگ شطرنج جهان، استاد بین المللی سرگی گریشچنکو از کشور روسیه، استانیسلاو بوگدانوویچ استاد بزرگ شطرنج اوکراین، سرگئی تیویاکوف استاد بزرگ و سرشناس شطرنج کشور هلند و استاد بزرگ ویتالی سیووک از اوکراین و اولگ کورنیف شطرنجباز سرشناس اسپانیا شد.

 دوره اخیر این مسابقات اگرچه با حضور شطرنج بازان برتر کشور بود، اما با ارتقای سطح کیفی و کمی بازی‌ها، این فرصت فراهم شد تا با دعوت از استادان بزرگ و نامی جهان، در سال ۹۵ در تقویم فدراسیون جهانی قرار گرفته و شطرنج همدان با نام ابن سینا جهانی شود.

رئیس هیات شطرنج همدان در این باره می‌گوید: این رقابت‌ها در سه جدول برگزار می‌شود، به این شکل که جدول A شامل بازیکنان دارای عنوان استادی یا درجه بین المللی ۱۸۰۰ و بالاتر، جدول B شامل بازیکنان دارای درجه بین المللی کمتر از. ۱۸۰۰ و جدول C شامل بازیکنان رده سنی کمتر از ۱۲ سال است.

امیرعرفان هاشمی افزود: جایزه نقدی این رقابت‌ها به برترین‌های این سه جدول تعلق می‌گیرد و قرار است بین نزدیک به ۴۰ شطرنجباز برگزیده توزیع شود.

بیان کرد: هفدهمین دوره جام بین المللی شطرنج اوپن ابن سینا از دوم تا نهم شهریورماه جاری در همدان برگزار می‌شود و قوانین فدراسیون جهانی فیده بر این مسابقات حاکم است و جدول A شامل اساتید و در ۹ دور، جدول B در ۱۱ دور و جدول C با توجه به تعداد شرکت کنندگان بین ۹ تا ۱۱ دور انجام خواهد شد.

 او با اشاره به اینکه دانشگاه بوعلی سینا میزبان این مسابقات خواهد بود، یادآور شد: مسابقات از ساعت ۱۷ روز پنجشنبه دوم شهریورماه شروع خواهد شد.

رئیس هیات شطرنج همدان خاطرنشان کرد: به مقام آوران برتر هر جدول، قهرمانان دارای درجه بین المللی، برترین بازیکن استان همدان، برترین پیشکسوت، بانوان، رده‌های سنی زیر ۱۴ تا زیر هشت سال و بهترین شطرنجباز دختر و پسر جدول C جایزه نقدی اعطا می‌شود.

منبع:ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.