در این گردهمایی، جمع از مدیران اوقاف و نیز عوامل موکب امامزادگان قم که همه ساله در شهر سامرا کشور عراق برپا میشود حضور داشتند.
در ابتدای مراسم، حجتالاسلام والمسلمین سید نورالدین صمدانی رئیس اوقاف شهرستان قم گفت: خادمی در موکب امامزادگان قم در شهر سامرا، در عین اینکه مسئولیتی سنگین است، بسیار شیرین هم هست.
همایش موکبداران قم عنوان کرد: سواد واقعی در همین قال الصادق و قال الباقرهاست که میگوییم، اگر اینها را یاد گرفتیم، با سوادیم وگرنه حرف از افراد مختلف زیاد است.
او افزود: در جمعی، سخنان بسیاری از جامعهشناسان و نویسندگان غربی بیان کردم تا در انتها، حدیثی از ائمه اطهار (ع) برایشان نقل کنم و این، ثمره آن سخنرانی بود.
رئیس اوقاف و امور خیریه شهرستان قم با بیان اینکه بر اساس روایتی از امام معصوم (ع) آمده که نفسهای مومنان و خود آنها را دوست میدارند گفت: اگر در جمعی احادیث اهل بیت (ع) گفته شود، آنگاه آن جمع شایسته چنین جایگاهی خواهد بود.
او ادامه داد: نبی مکرم اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) میفرمایند «إنّی مَسؤولٌ و إنّکُم مسؤولُونَ» یعنی هم من پیامبر مسئول هستم و همه شما مردم، نسبت به آنچه بر عهده ما گذاشته است.
صمدانی با بیان اینکه مسئولیت سنگینی بر دوش دست اندکاران اوقاف به خصوص خادمان موکب امامزادگان قم در شهر سامرا گذاشته شده است گفت: این مسئولیت در عین سختیهایی که دارد، بسیار شیرین است، چون نوکری در آستان حسینی و امامزادگان واجب التعظیم قم، افتخار بزرگی برای هر شخصی است.
گفتنی است موکب امامزادگان استان قم، چند سالی است که از سوی اداره کل اوقاف و امور خیریه و با حضور خدام بقاع متبرکه و تنی چند از مسئولان فرهنگی، قرآنی و اداری اوقاف، طی ایام اربعین و به مدت دو هفته در شهر سامرا برپا میشود.
طبخ و توزیع روزانه هزاران پرس غذای گرم بین زائران پیاده حسینی، اجرای برنامههای فرهنگی، اقامه نماز جماعت در سه وعده و خدمات اسکان، از جمله برنامههای این موکب است که امسال هم به نام امامزادگان استان قم برپا خواهد شد.
در بخش دیگری از این مراسم حجتالاسلام والمسلمین عباس اسکندری بیان کرد: این موکب که از قم در شهر سامرا برپا میشود، خوش درخشیده و هر جا میرویم، صحبت از موکب امامزادگان قم است.
او افزود: رئیس ستاد اربعین سامرا، فرماندهی امنیتی آن شهر و دیگر مسئولان عراقی، همه ذکر خیر موکب امامزادگان قم را میکنند و میگویند مردم سامرا، هر سال سراغ شما را از ما میگیرند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم با بیان اینکه این همه نام نیک، نتیجه زحمت و تلاش شبانهروزی و خالصانه خادمان و دست اندرکاران موکب امامزادگان قم در سامراست گفت: بهترین مجلس، آن مجلسی است که ذکر اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در آن بشود، ذکر نه به معنای نوحه و مصیبت، بلکه اگر به یاد آن بزرگواران باشیم هم ذکر ایشان شده است.
او ادامه داد: در روایت است که روزی حبیب بن مظاهر همراه با میثم تمار روبروی دارالعماره عبیدالله بن زیاد ایستاده بودند و راجع به سرنوشت خود و به دار آویخته شدن یکی از آنها بر روی نخلی که کنار دارالعماره بود سخن میگفتند، مردم تعجب کرده بودند، ولی حقیقت آن بود که آنها میگفتند؛ امروز دست اندرکاران دستگاه حسینی، جا پای این چنین افرادی گذاشتهاند که به حقایق عالم وجود پی برده بودند.
حجت الاسلام اسکندری با اشاره به غوغای یاران امام حسین (ع) در روز عاشورا و حماسهسازی هر یک از آنها عنوان کرد: از جمله آنها ظهیر بود که طی سه مرحله فداکاری کرد، نخست اذن گرفتن و به میدان رفت و از سپاه دشمن، تنی چند را به هلاکت رساند و خود نیز مجروح شد، دومین مرحله این بود که با تن مجروح مقابل دشمن ایستاد تا امام حسین (ع) نماز بخواند و تیرهای کوفیان را به جان خرید، مرحله سوم آنجا بود که با همان بدن خسته و مجروح، مجددا به میدان رفت، و آن قدر جنگید تا به شهادت رسید.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قم افزود: امروز ما با امکانات و وسایل بسیار، در امنیت و آرامش به عتبات عالیات و شهرهایی همچون سامرا میرویم، اما این را هم بدانیم که دنبالهرو افرادی همچون ظهیر، حبیب و میثم تمار هستیم.
او گفت: برپایی مواکب اربعین، در واقع بیعت مجدد با امام حسین (ع) است و این، کار کمی نیست و باید عظمت آن را قدر دانست، زیرا چنین توفیقی نصیب هر کسی نمیشود.
حجت الاسلام اسکندری با بیان اینکه با حضور در موکب امامزادگان قم در شهر سامرا، با همه مجاهدان جان بر کفی که مقابل آمریکا و اسرائیل و گروههای تکفیری ایستادهاند همراهی میکنید بیان کرد: شما اجر مجاهدان حزب الله و نیروهای مردمی در عراق، سوریه و یمن را میبرید.