قیمت مرغ در سراشیبی قرار گرفت

فعالان صنعت طیور اذعان می کنند که حذف قیمت گذاری دستوری و تشدید نظارت ها از سوی دولت تنها راهکار تنظیم بازار مرغ است.

با توجه به واردات تخم مرغ نطفه دار و افزایش تولید مرغ ناشی از ازدیاد جوجه ریزی ها، قیمت مرغ روند کاهشی به خود گرفته است به طوریکه متوسط قیمت هرکیلو مرغ در تهران به ۷۸ هزار تومان می رسد. این درحالی است که طی ماه های قبل از ۱۰۰ هزار تومان هم فراتر رفته بود.

براساس آمار اعلامی اتحادیه و تشکل های تولیدی در تیرماه ۱۳۲ میلیون قطعه، مرداد ۱۳۵ میلیون قطعه جوجه ریزی شد که در مقایسه با جوجه ریزی ۸۵ میلیون قطعه ای فروردین، روند جوجه ریزی رشد چشمگیری داشته است که با تامین به موقع نهاده دامی و مکمل ها کمبودی در تامین مرغ مورد نیاز نداریم.

آقای جبرئیل برادری رئیس جهاد کشاورزی استان تهران می گوید: روزانه ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ قطعه مرغ وارد استان تهران می شود که با این وجود نیاز بازار به طور کامل تامین می شود‌.

برادری گفت: تلاش های متعددی در راستای بازگشت واحدهای مرغداری غیرفعال به چرخه تولید صورت گرفته که براین اساس برای نخستین بار ظرفیت جوجه ریزی در استان تهران به یک میلیون و ۳۰۰ هزار قطعه رسیده است.

رئیس جهاد کشاورزی استان تهران متوسط قیمت مرغ در مغازه های سطح شهر تهران را ۸۰ هزارتومان اعلام کرد و گفت: تلاش های متعددی در راستای رساندن گوشت مرغ به نرخ مصوب ۷۳ هزار تومان در حال انجام است.

بسیاری از مسئولان اتحادیه و تشکل های تولیدی اذعان می کنند که پتانسیل فعلی تولید سالانه صنعت مرغ گوشتی ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن است که با احتساب مصرف داخل و افزایش تقاضا برای خرید مرغ ناشی از گرانی گوشت قرمز ۲ میلیون تا ۲ میلیون و ۱۰۰ هزارتن است که با این وجود نیازی به واردات گوشت مرغ نداریم و تنها نیاز است که نهادهای تولید و سرمایه در گردش مورد نیاز فراهم شود.

ظرفیت تولید بیش از ۳ میلیون تن مرغ در کشور وجود دارد

آقای علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی از بهبود روند جوجه ریزی خبر داد و گفت: بنابر آمار در تیرماه ۱۳۲ میلیون و مرداد حدود ۱۳۵ میلیون قطعه جوجه ریزی شد که با کاهش روند قیمت جوجه پیش بینی می شود که جوجه ریزی شهریور در همین محدوده باشد.

او با بیان اینکه آمار رسمی در خصوص سرانه مصرف نداریم،افزود: با توجه به میزان جوجه ریزی و تولید برآورد می شود که ماهانه ۲۰۰ تا ۲۱۰ هزارتن گوشت مرغ در کشور مصرف شود.

ابراهیمی ادامه داد: در شرایطی که میزان جوجه ریزی کمتر از ۲۰۰ هزارتن باشد، بازار مرغ دچار نوسان می شود چراکه با افزایش گوشت قرمز، مرغ جزء پروتئین های پرمصرف محسوب می شود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه ظرفیت تولید طیور گوشتی بالای ۳ میلیون تن است، گفت: بنابر آمار پتانسیل سالانه تولید صنعت مرغ ۳ تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن است که با این وجود اعتقادی به واردات مرغ ندارم چراکه پتانسیل صادرات در کشور وجود دارد.

نیازی به واردات گوشت مرغ نداریم

آقای ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون راهکار تنظیم بازار مرغ را حذف قیمت گذاری دستوری و عدم دخالت در بازار اعلام کرد و گفت: دولت با حذف قیمت گذاری دستوری، واگذاری امور به بخش خصوصی و تشدید نظارت ها می تواند بازار را به تعادل برساند.

به گفته او، دولت با حمایت از دهک های کم درآمد همچون کالابرگ می تواند قدرت خرید آنها را افزایش دهد و به رغم آنکه راهکارهای حمایتی در قانون آمده، اما بدرستی اجرا نمی شود.

قاسمی با بیان اینکه نیازی به واردات گوشت مرغ نداریم، گفت: با تامین به موقع نهاده های دامی، پتانسیل تامین ۱۰۰ درصد نیاز کشور در داخل وجود دارد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: بنابر آمار ظرفیت تولید صنعت مرغداری بیش از ۳ میلیون تن است که با احتساب مصرف ۲ تا ۲ میلیون و ۱۰۰ هزارتن مرغ در داخل، امکان صادرات یک میلیون تن مرغ وجود دارد که متاسفانه به سبب نبود تدابیر و برنامه بدنبال واردات هستیم.

جوجه ریزی ماهانه ۱۳۰ میلیون مرغ جوابگوی نیاز کشور است

آقای پرویز فروغی دبیر کانون مرغداران گوشتی گفت:  قیمت کنونی هرکیلو مرغ زنده درب مرغداری ۵۵ تا ۵۶ هزارتومان است که براین اساس هرکیلو مرغ گرم با نرخ ۷۲ تا ۷۳ هزارتومان باید عرضه شود.

به گفته او، علی رغم کاهش قیمت مرغ زنده، مرغ گرم با نرخ ۹۰ تا ۱۰۰ هزارتومان در بازار عرضه می شود که این گرانفروشی ارتباطی به مرغدار ندارد.

فروغی ادامه داد: با توجه به افزایش تقاضا برای خرید مرغ ناشی از گرانی سایر محصولات پروتئینی، جوجه ریزی ماهانه ۱۳۰ میلیون قطعه جوابگوی نیاز کشور است.

دبیرکانون پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت: اگر دولت دست از قیمت گذاری دستوری بردارد و نهاده دامی مورد نیاز مرغدار را تامین کند، دیگر شاهد نوسان قیمت در بازار نخواهیم بود.

او با بیان اینکه نیازی به واردات مرغ نداریم، گفت: بنابر آمار تاچندسال پیش هفتمین تولیدکننده مرغ در دنیا بودیم که متاسفانه اتخاذ سیاست های نادرست موجب شد که واردکننده شویم.

با توجه به رتبه ایران در تولید مرغ و پتانسیل صنعت مرغداری انتظار می رود که مسئولان با اتخاذ سیاست های حمایتی به پایداری تولید کمک کنند چراکه واردات مرغ نسخه موقتی برای تنظیم بازار است و استمرار آن می‌تواند ضربه مهلکی به تولید و صنعت مرغداری کشور وارد کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مردم
۲۰:۰۱ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
قیمت مرغ باید ۴۵ تومان باشه مگر حقوق چند برابرشده
؟ دولت محترم باید جایگاه های تنظیم بازار درست کند تا مردم متوسطه توان خرید داشته با شند....چرا در دولت ها باب شده طرح های خوب دولت های قبل اجرا نمی شوند مثل خانه مهر که رها شدن به امید خدا وهمطرازی ارکانها ومتناسب سازی حقوق ها اجرا نمی شود ؟؟؟؟؟ و واردات بخصوص موادغذایی وگوشت به موقع اجرا نمی‌شود ومی گذا رند دردقیقه ۹۰ که مردم به مرگ راضی شدن تازه اقدام می شود .؟؟؟
Germany
جواد
۱۵:۱۰ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
کسی دیگه قدرت خرید مرغ را ندارد نه اینکه مرغ قمت آن آمد پاین وقتی که دولت هیچ گونه سود و سیدی به مرغ دار نمی دهد چطوری اومرغ ارزان بدهد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۷ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
مرغ باید قیمتش یک پنجم قیمت گوشت گوسفند باشه چون واقعا بی خاصیته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۳ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
تنها‌را‌حل‌برای‌ما‌ملت‌مرگ‌است‌که‌شرف‌دارد‌به‌این‌نوع‌عذاب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۹ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
اگر در کنار تولید داخلی گوشت مرغ ،واردات آنهم باشد هیچ وقت مرغداران با افزایش قیمت مرغ با بهانه های مختلف جولان نخواهند داد و به سود منطقی حاصل از تولیدشان راضی خواهند بود .
Iran (Islamic Republic of)
فرزاد مرادی
۱۲:۴۰ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
چرت و پرت نگو وقتی اطلاعی از تولید نداری .بازاری ک دلار تعیین کننده قیمتش هس مرغدار هیچکاره بوده و هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۳ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
اتفاقا اطلاع دقیق دارم که می گم . حقیقت چون تلخ است می شود چرت و پرت .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۵ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
مردم نباید دوباره به حرف این اراذل گوش کنند که میگفتند مردم باید به مرغداران کمک کنید و مرغ بخرید. نه به خرید مرغ
Iran (Islamic Republic of)
یه هم وطن
۱۲:۲۶ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
اخه مرغدار هم این وسط سودی نمیبره،مالیاتی که ازشون میگیرن جیب اونام خالی کرده.کمک به مالیاته بیشتر تا مرغدار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۵ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
مرغداران اصلا مالیات نمی دهند . کم سیاه بازی کنید .
Iran (Islamic Republic of)
یه هم وطن
۱۱:۲۱ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
هیچ سراشیبی قیمتی هیچ جا دیده نمیشه،۱۰۰میلیون گران میشه بعد از یه مدت طولانی ۵میلیون میارن پایین بعد میگن ارزان شد،سر کی رو شیره میمالید مسولین؟مرغ کیلویی ده تومن رو ۱۰۰تومن کردن الان شده۸۰تومن میگن سراشیبی.خنده داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۶ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
نرخ مصوب مرغ هم گران است ارزش پولو ببرید بالا مرغ ارزان می شود (یعنی نرخ برابری ریال با دلار)اگر دلار بیاد زیر 10 هزار تومن همه مشکلات دولت ومردم تمام می شود اگر می توانید ادامه دهید واگر قادر نیستید شمارش معکوس خیلی وقته شروع شده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۸ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
اینقدر در رابطه با مرغ تیتر نزنید .بجای اینکار بروید سراغ وزیر جهاد و کشاورزی و از این آدم بپرسید چرا حتی قادر به برنامه ریزی برای کنترل جوجه کشی و تولید بر حسب نیاز کشوری که تناژ آن مشخص نیست و چرا عرضه شکست انحصار و مقابله با مافیای واردات نهاده های دام و طیور را ندارد و حتی حاضر نیست دست به تولید داخلی بزند مگر اینکه این مافیا در داخل خود وزارت باشد چرا بطور مستمر پیگیر این موضوع نمی شود تا ابن آدمهای ناتوان و بخواه مجبور به تغییر رفتار کاری بشوند و اینقدر مردم از نظر روحی نابود نکنید و هر روز به دنبال این نباشیم که امروز مرزغ کیلویی چنده ‌. رسالت شبکه ها و جراید فقط تیتر زدن نیست .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۴ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
تنها راهکار تنظیم بازار گوشت مرغ واردات است تا مرغداران به سودهای منطقی خود راضی شوند و سیاه بازی نکنند .
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۱۳:۲۷ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
تنها‌ راهکا ر‌مرگ‌ است‌ برای‌ ما‌ تا‌ این‌ زندگی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۹ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
اکثر مردم در مناطق محرم چندین ماه هست که توان خرید مرغ و گوشت را از دست دادند، که این خود عامل مهمی در کاهش قیمت بوده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۴ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
سراشیبی چه کوفتی مرغ ۷ هزار تومان شده ۱۲۰ هزار بعد شده ۷۰ هزار می گویید سراشیبی.
من از مردم می خواهم که چند ماه مرغ وگوشت نخرند تا قیمت ها به حالت قبل برگرددو واسطه ها حذف شوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۳۰ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
هنوز گرانه زمان روحانی ۲۰ تومان بود . چون مردم دیگر قدرت خرید قبل را ندارند پس بنابر این تولید داخل کفایت می کند و احتیاجی به واردات نیست من با ۵نفر خانواده تا ۳سال قبل ماهی ۵ مرع استفاده می کردیم ولی حالا هراز ۴۰ الی ۵۰ روز یکی می توانم بخرم ببینید فقر در کشور چه می کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۰۸ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
تنها را ه تنظیم بازار مرغ واردات است چرا که اگر واردات گوشت مرغ در کنار تولید آن باشد مرغداران دیگر هیچ بهانه ای برای گران کردن تولیدات خود نخواهند داشت و به سود منطقی و معقول راضی خواهند شد .
Iran (Islamic Republic of)
ماه
۰۴:۳۳ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
فقط فکر نمیکنم شیبس انقدر تند باشه که نیاز باشه کلاچ ترمز کنیم !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۹ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
ما که همش سر بالایی می بینیم
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۰۰:۴۹ ۱۰ شهريور ۱۴۰۲
دیشب خریدم ۸۵ هزار تومان. در پردیس
آخرین اخبار