در این نشست که تا روز جمعه ادامه دارد مسائل مختلف درباره ایمنی هستهای، اجرای توافقنامه پادمان و تقویت فعالیتهای علمی و پژوهشی آژانس در دستور کار قرار دارد. این نشست همچون ادوار قبل به فعالیتهای هستهای در کره شمالی، سوریه و همچنین پیمان امنیتی اکوس میپردازد.
موضوع ایران هم یکی از سرفصلهایی است که طبق جلسات پیشین در دستور کار شورا عنوان شده و قرار است راستی آزمایی و بازرسی فعالیتهای اتمی ایران در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و اجرای توافقنامه پادمان بررسی شود.
نشست شورا همچون گذشته پست درهای بسته برگزار خواهد شد و رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی اتمی سخنانی را درباره آخرین فعالیتهای این سازمان ارائه خواهد کرد. او سپس طبق رویه هر دوره، در جمع خبرنگاران حاضر خواهد شد تا به سووالات پاسخ دهد.
گروسی هفته پیش در گزارشی ادعا کرد که ذخایر اورانیوم غنیشده در ایران طی سه ماه گذشته کاهش یافته است. براساس این گزارش، ذخایر اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد ایران در مقایسه با سه ماه پیش ۶.۸ کیلوگرم کاهش یافته و به ۱۲۱.۵ کیلوگرم رسیده است. ایران، بنا بر این گزارش، ۳۱.۸ کیلوگرم اورانیوم غنیشده تا ۶۰ درصد را برای تولید ۹۷.۹ کیلوگرم اورانیوم ۲۰ درصدی رقیق کرده است.
در گزارش محرمانه همچنین آمده است، ذخایر اورانیوم غنیسازی شده ایران با ۱۰۳۸.۷ کیلوگرم افزایش از زمان گزارش قبلی به ۵۵۲۵.۵ کیلوگرم رسیده است.
در بخش دیگری به تدابیر جبرانی ایران در برجام اشاره شده و آمده است که ذخایر اورانیوم غنیشده ایران به ۲۷ برابر سقف تعیینشده در توافق سال ۹۴ رسیده است.
این درحالیست که ایران ۲ سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تعلل طرفهای اروپایی در عمل به تعهداتشان در این توافق، گامهایی را تحت نظارت آژانس برای کاهش تعهداتش برداشت تا توازن در اجرای این توافق را برقرار کند.
جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده است که تدابیر صورت گرفته برگشت پذیر بوده و هرزمان که سایر طرفها به طور کامل به تعهدات خود عمل کنند ایران نیز متقابلا رفتار خواهد کرد.
محسن نذیری اصل سفیر کشورمان نزد سازمانهای بینالمللی مستقر در وین چندی پیش به ایرنا، گفت: «به رغم فضاسازیهای صورت گرفته، جمهوری اسلامی ایران همکاری مثال زدنی با آژانس دارد.» وی تصریح کرد: «این آمار بسیار بالایی است و در بین کشورهایی که موافقتنامه پادمان جامع را اجرا میکنند، بیسابقه است.»
منبع: ایرنا