
باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - دور سوم گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا پس از حدود ۶ ساعت مذاکره در مسقط به پایان رسید. دو هیات ایرانی و آمریکایی که این مذاکرات را با وساطت و میزبانی وزیر خارجه عمان انجام دادند، برای انجام مشورتهای لازم به پایتختها باز می گردند.
مذاکرهکنندگان ارشد ایران و آمریکا روز شنبه دور جدیدی از مذاکرات غیرمستقیم را درباره برنامه هستهای تهران آغاز کردند.
کارشناسان ابتدا روز شنبه با یکدیگر ملاقات کردند و سپس مذاکرات غیرمستقیم بین عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، و استیو ویتکاف، فرستاده ترامپ به خاورمیانه از طریق میانجیگران عمانی، یک هفته پس از دور دوم مذاکرات در رم که هر دو طرف آن را سازنده توصیف کردند، در مسقط آغاز شد.
جلسات غیرمستقیم در سطح کارشناسان در مسقط که در طول روز شنبه ادامه داشت، با هدف تدوین چارچوبی برای یک توافق هستهای بالقوه انجام شد.
یک مقام ایرانی که در جریان مذاکرات قرار گرفته بود، بدون ارائه جزئیات بیشتر به رویترز گفت که مذاکرات در سطح کارشناسان "دشوار، پیچیده و جدی" است.
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در عمان به خبرنگاران گفت: "ایران همچنان در موضع اصولی خود در مورد لزوم پایان دادن به تحریمهای ناعادلانه ثابت قدم است و آماده است تا در مورد ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای خود اعتمادسازی کند. "
ترامپ در مصاحبهای با مجله تایم که روز جمعه منتشر شد، گفت: "فکر میکنم ما با ایران به توافق خواهیم رسید"، اما در صورت شکست دیپلماسی، تهدید به اقدام نظامی علیه ایران را تکرار کرد.
در حالی که تهران و واشنگتن اعلام کردهاند که مصمم به دنبال کردن دیپلماسی هستند، اما همچنان بر سر اختلافی که بیش از دو دهه ادامه داشته، اختلاف نظر زیادی دارند.
ترامپ که از فوریه کمپین «فشار حداکثری» را علیه تهران از سر گرفته است، در سال ۲۰۱۸ در دوره اول ریاست جمهوری خود از توافق هستهای ۲۰۱۵ بین ایران و شش قدرت جهانی خارج شد و تحریمهای زیادی را علیه ایران دوباره اعمال کرد.
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده، این هفته گفت که ایران باید طبق توافق، غنیسازی اورانیوم را به طور کامل متوقف کند و هر اورانیوم غنیشدهای را که برای سوخترسانی به تنها نیروگاه هستهای فعال خود، بوشهر، نیاز دارد، وارد کند. به گفته مقامات ایرانی، تهران مایل است در ازای لغو تحریمها، برخی محدودیتها در فعالیتهای هستهای خود را مذاکره کند، اما پایان دادن به برنامه غنیسازی یا واگذاری ذخایر اورانیوم غنیشده از جمله «خطوط قرمز ایران است که نمیتوان در مذاکرات از آنها گذشت».
منبع: رویترز
درست مثل زمان حسن روحانی و ظریف
امضای کری را همین سالخورده ترامپ پاره کرد
هر دقیقه یک تصیمیم میگیرد و منتظر واکنش ها میشه
اگر بسودش تبود .زیرش میزند
ما با دولت ازال و اوباش طرفیم
لطفا هیچ اقدام داوطلبان پیشنهادنکنید". حقی. ندارید به جایی فرزندان اینده ایران تصمیماتی بگریند
هر توافقی باید در مسیر منافع ملی ایران و ملت ایران باشد.
توافقات باید قبل از امضا به همه پرسی گذاشته شود.
و یا از طریق تماس با تمامی اساتید و دانشجویان دانشگاه های ایرانی، دانشمندان
و کارشناسان کشوری محتوای توافقات تحلیل شود و به رفراندوم گذاشته شود.
خیلی متن اموزنده و کارشناسی است .ممنون
و مورد قبول همه نوع قشر جامعه