قالیباف گفت: هرچه می‌توانیم از اقتصاد دولتی پرهیز کنیم و اجازه دهیم مردم وارد عرصه شوند اما تا کنون کارنامه قابل دفاعی در این بخش نداشته‌ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان - محمدباقر قالیباف، در حاشیه بازدید از سد نرماب در سومین روز سفر خود به استان گلستان، با اشاره به روند اجرای پروژه‌ها در این استان، گفت: بازدید‌های میدانی از طرح‌ها نشان می‌دهد که همچون بسیاری از نقاط کشور، عمر برخی طرح‌ها و پروژه‌ها در گلستان نیز طولانی بوده و معمولاً کمتر از ۱۸ سال نیست.

قالیباف با قدردانی از مردم استان گلستان، تنوع قومی و مذهبی در این استان را کم‌نظیر دانست و تأکید کرد: وحدت اقوام و مذاهب در گلستان با نقش‌آفرینی عالمان دینی، نخبگان و به‌ویژه آیت‌الله نورمفیدی، نماینده ولی‌فقیه در استان و علمای اهل‌سنت، قابل تحسین است.

وی افزود: گلستان یکی از قطب‌های مهم تولید محصولات کشاورزی کشور است و با بیش از ۷۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی، نقش کلیدی در تأمین امنیت غذایی دارد. این استان به واسطه موقعیت جغرافیایی خود از ظرفیت‌های منحصر‌به‌فردی همچون مناطق آزاد مرزی، مسیر‌های حمل‌ونقل هوایی، ریلی، جاده‌ای و دریایی برای توسعه تجارت برخوردار است.

رئیس مجلس با تأکید بر ضرورت جذب سرمایه‌گذاری در گلستان، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات اساسی ما عادت به اجرای پروژه‌ها با منابع دولتی است، در حالی‌که باید از ظرفیت سرمایه‌های مردمی و نقدینگی‌های پراکنده بهره گرفت. برنامه هفتم توسعه و قانون دائمی نظام تأمین مالی، امکان استفاده از این منابع را فراهم کرده و امسال به‌صورت ویژه بر این موضوع متمرکز هستیم.

قالیباف سد نرماب را فرصتی بی‌نظیر برای توسعه گردشگری دانست و تصریح کرد: اگر بخشی از قوانین موجود عملیاتی شود، استان گلستان به‌سرعت از نظر اقتصادی توجیه‌پذیر و سرمایه‌پذیر خواهد شد.

او گفت: با وجود پتانسیل بالا، زیرساخت‌های گردشگری در حداقل وضعیت قرار دارند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های ورزشی استان نیز گفت: گلستان علاوه بر اینکه در زمینه‌هایی مانند پرورش اسب، بسکتبال و والیبال استعداد‌های بالایی دارد از نظر اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و صنایع تکمیلی هم دارای ظرفیت‌های زیادی است.

رئیس مجلس با انتقاد از بهره‌وری پایین برخی اراضی کشاورزی اظهار داشت: انتخاب نادرست گونه‌های زراعی موجب کاهش بازدهی شده و این روند نیاز به تحول جدی دارد. این تحول بدون مشارکت کشاورزان، نخبگان و مردم امکان‌پذیر نیست. باید اقتصاد را از مدیریت صرف دولتی خارج کرده و به مردم واگذار کنیم.

قالیباف در پایان با بیان اینکه استان گلستان از نظر منابع جزو مناطق برخوردار کشور است، اما از نظر شاخص‌های فقر، چهارمین استان فقیر محسوب می‌شود، گفت: با وجود دو برابر شدن بودجه استان، تغییری ایجاد نشده و این نشان‌دهنده ضرورت تحول در نحوه مدیریت است. امیدوارم با پیگیری نمایندگان، استاندار و همراهی مردم، روند اجرای طرح‌ها در مدت یک سال آینده شتاب گیرد.

قالیباف با بیان اینکه امروز بیش از 12 هزار و 500 قانون در کشور داریم که بیش از دو سوم آن منطبق بر شرایط روز کشور نیست و بروکراسی ناشی از آن باعث کندی ارائه خدمات و رشد کشور می‌شود، ابراز داشت: ما برای حل این موضوع تنقیح قوانین را آغاز کرده‌ایم که با کمک شما و نخبگان جوان جامعه تا یک سال دیگر بخش عمده‌ای از قوانین مزاحم، متضاد و متناقض را از مدار خارج و در قالب 49 قانون جامع برای تحولی که بتواند باعث استفاده درست از ظرفیت‌ها شود، گردآوری کنیم.

وی در این بخش از سخنان خود با بیا اینکه تورم قوانین و وجود قوانین متضاد باعث سوءاستفاده می‌شود، گفت: ما به صورت تمام وقت بر تنقیح قوانین متمرکز شدیم چرا که از تأکیدات رهبر معظم انقلاب بوده است. امروز سامانه قانون یار، 117سال قانون مصوب کشور را با استفاده از هوش مصنوعی جمع آوری کرده و در دسترس عموم قرار داده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با ابراز امیدواری از اتمام تنقیح قوانین ظرف یک سال آینده، خاطرنشان کرد: ما در جریان برنامه هفتم تلاش کردیم هرچه می‌توانیم از اقتصاد دولتی پرهیز کنیم و اجازه دهیم مردم وارد عرصه شوند اما تا کنون کارنامه قابل دفاعی در این بخش نداشته‌ایم که برنامه هفتم با این نگاه قطعاً می‌تواند منجر به توسعه و پیشرفت گلستان شود.

منبع:صدا و سیما

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.