
باشگاه خبرنگاران جوان ؛ سارا بابایی- لاهیجان زاده معاون محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست کشور در استان، گفت: با توجه به اینکه دریاچه گهر ظرفیت با ارزش و بینظیری است که در منطقه حفاظت شده اشترانکوه واقع شده است لذا تلاشهای زیادی در خصوص معرفی دریاچه گهر به عنوان تالاب بین المللی در کنوانسیون رامسر صورت گرفته است اما تا کنون به دلایل مختلف این تلاشها به نتیجه نرسیده است لذا این پیگیری میبایست تا حصول نتيجه مطلوب ادامه یابد.
فرمان پور حضور دکتر لاهیجان زاده معاون محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیطزیست کشور را در این بازدید چند ساعته و میدانی از تالاب کوهستانی دریاچه گهر، برای حصول این مهم بسیار ارزشمند و مثبت ارزیابی نمود.
وی گفت: با توجه به وضعیت اکولوژیکی شکننده و حساس دریاچه گهر از جمله عوامل طبیعی چون، ورود رسوبات به بستر و حوضه ی آبریز دریاچه و همچنین عوامل انسانی چون حضور خارج از ظرفیت تحمل در اطراف دریاچه ، روند پیری این دریاچه سرعت گرفته است.
لاهیجان زاده با اشاره به اینکه سازمان محیط زیست توان خود را برای حفاظت بهتر از این منطقه به کار خواهد گرفت افزود: در صورت کنترل موارد ناشی از ورود رسوبات به بستر و حوضه ی آبریز دریاچه، و با اقدامات کارشناسی شده می توان این دریاچه زیبا را به عنوان نگین زاگرس سالها زنده نگه داشت.
معاونت محیط زیست دریایی و تالاب های سازمان حفاظت محیط زیست کشور ادامه داد: این معاونت درتامین امکانات و تجهیزات لازمه در جهت احیا و حفاظت بهتر از تالابهای بیشه دالان بروجرد، تنوردر دورود و تالابهای پلدختر تلاش خود را به عمل خواهد آورد.
لاهیجان زاده در خصوص ثبت دریاچه گهر در کنوانسون بین المللی رامسر اظهار داشت : مراحل ثبت این دریاچه درحال پیگیری و در دستور کار سازمان می باشد و برای رفع موانع و مشکلات ثبت این دریاچه ارزشمند به عنوان تالاب بینالمللی پیگیری های لازم را انجام خواهیم داد.