
باشگاه خبرنگاران جوان؛ نفیسه خلیلی - رئیس سازمان صداوسیما در آیین اختتامیه چهارمین جشنواره بینالمللی رادیویی پژواک درباره نقش رادیو در جذب و شناسایی جوانان گفت: فضای گرم، صمیمی و بانشاط رادیو سرمایه برای رسانه ملی است. آنچه در رادیو از تعصب، علاقه، ایثار و عشق به کار مشاهده میشد، همچنان وجود دارد. دلیل این امر استقبال گسترده از جشنواره رادیویی پژواک است. خوشبختانه امسال برنامهسازی به حوزههایی به غیر از مستند تعمیم یافته است. میزان دریافت آثار نشاندهنده عزم جدی در تولید آثار رادیویی است. رادیو همیشه منشا خیر و برکت در تولید و تربیت نیروی انسانی در رسانه ملی بوده است.
جبلی حضور پیشکسوتان رادیو را مایه نعمت و برکت برای این سازمان دانست و خاطرنشان کرد: در دوره تحول توجه ویژهتر به استانها، شهرها و مناطق دور دست از حیث توانمندیها شد. قطعاً ظرفیتها و توانمندیهای گسترده در مراکز استانها یکی از مصادیق توانمندی ایران عزیز ماست. امروز عزیزان در رادیوهای استانها خوب درخشیدند. این عزیزان در رقابت سنگین با همکاران در سایر شبکههای ملی توانستند برای مرکزشان افتخار بیافرینند. قطعاً باید این حرکت مبارک استمرار پیدا کند.
وی با اعلام این خبر که ما در هفتههای آینده برنامه هفتههای ایرانی را خواهیم داشت، که با هدف معرفی و برجستهسازی ظرفیت استان خوزستان است، گفت: انشاءالله از اوایل خرداد تمام شبکههای سراسری سیما و صدا به این منطقه خواهند پرداخت. توجه به ظرفیت استانها به ویژه در سالی که سرمایهگذاری برای تولید است، به برجستهسازی توانمندیها و دیده شدن استانها کمک خواهد کرد. پیش از اینکه در سطح رسانه ملی و در حوزه معاونت استانها، سیما و سایر استانها شروع بکنیم، صدای جمهوری اسلامی ایران مثل همیشه پیشگام بوده است.
به گفته رئیس رسانه ملی، انصاف و حرفهای بودن هیئت داوران سبب شد تا ظرفیتهای استانی را خوب ببینند. امیدوارم روزی فرا برسد تا استانها ظرفیت بیشتری از تولیدات رسانه ملی در شبکههای سراسری سیما و صدا را به خود اختصاص بدهند.
جبلی تاکید کرد: ما در شرایط بسیار خاصی سال گذشته را پشت سر گذاشتیم. سال ۱۴۰۳ سال پرتنش و حادثهای بود و به شان شهدای مقاومت درود میفرستیم و در روزهای شهادت شهید رئیسی هستیم و خاطره شیرین ایشان در بازدید از رادیو در سال ۱۴۰۲ را همکاران به خاطر دارند و یکرنگی و صداقت ایشان را از نزدیک مشاهده کردیم. سال گذشته رئیس جمهور و رهبران مقاومت را از دست دادیم و انتخابات ریاست جمهوری را داشتیم و رسانه ملی کارنامه درخشانی را در این بخش از خود به جای گذاشت و تنشهای بین المللی را کشور در ساحل امنیت در سایه تدابیر رهبر انقلاب پشت سر گذاشت.
رئیس رسانه ملی اظهار کرد: برای ما در رسانهها و رسانه ملی، حوادث و بحرانها هرچقدر سختتر باشد درس آموزتر است و ما را آموختهتر میکند. تجربه مدیریت بحران را در صدا، در سیما و در فضای مجازی همکاران کسب کردند و این تجربه باید موتور محرک برنامههای تحولی ما باشد. امیدواریم کشور از توسعه و بالندگی و آرامش بیشتری برخوردار باشد، اما پشت سر گذاشتن این تجربههای سخت برای ما مدیران رسانهای و خبرنگاران گنج رسانهای است.
جبلی گفت: رادیو عنوان رسانه بحران را بیشتر میتواند داشته باشد و رادیو سریعترین رسانهای است که در بحران به آنتن دسترسی دارد و میخواهم تاریخ شفاهی در پشت سر گذاشتن بحرانهای سال ۱۴۰۳ تحریر شود.
وی با اشاره به حساسیتها در مسیر تحولی صدا و سیما گفت: همکاران و خواهران و برادران که افتخارم این بوده که از شما درس آموختم، به این نکته توجه کنید در مقطع سرنوشت سازی از کشور قرار داریم؛ در دورهای که چالشهای فرهنگی ناشی از تحولات فناوری، تغییرات نسلی، محصولات رسانه کار را برای ما حساستر و ویژهتر و مهمتر کرده است، ما به عنوان رسانه ملی، رسانه مرجع همیشه وظیفه هدایت فرهنگی و مرجعیت افکار عمومی و جلب و جذب افکار عمومی و همراهی با نسلهای جدید را با افتخار پشت سر گذاشتیم و در عرصه رقابت و چالشها و فرصتهای مهم پیش رو در تغییر و تحولات، باید پیشگام باشیم.
وی افزود: خلاقیت و نوآوری و میدان دادن به نسلهای جدید برنامه ساز باید در دستور کار قرار گیرد. امروز استفاده از هوش مصنوعی در حوزه برنامه سازی و پژوهش غیر قابل انکار است. باید بیشتر و سریعتر از رقبا در استفاده از عرصههای جدید، پیشرو باشیم و کارنامه رادیو نشان میدهد همیشه پیشرو و پیشگام در استفاده از ظرفیتهای جدید بوده است.