
باشگاه خبرنگاران جوان-حسین جانی- صادق حسین زاده گفت: جنوب کرمان با هشت شهرستان جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، منوجان، رودبار جنوب، قلعه گنج، فاریاب و جازموریان پیش بینی تولید بیش ۲۲۰ هزار تن خرما را دارد.
وی افزود: عملیات خوشه بندی برای محصول دهی بهتر و برداشت آسانتر محصولات خرما و جلوگیری از ریزش میوهها در مقابله با طوفانها یکی از مراحل داشت محصول خرما است.
حسین زاده با اشاره به اینکه بعد از گرده افشانی نخیلات مرحله خوشه بندی خرما است اظهار کرد: در این مرحله خوشههای سبز و نارس خرما توسط کارگران ماهر به شکلی زیبا و منظم بر روی شاخههای درخت نخل قرار میگیرد تا هنگام برداشت، هم از هدر رفت محصول جلوگیری شود و هم محصولی باکیفیت تولید شود.
وی عنوان کرد: به دلیل اینکه نخلهای مثمر مرتفع هستند برای عملیات خوشه بندی میبایست نخلداران یا کارگران ماهر با استفاده از طناب مخصوص بنام پرند از درختان نخل بالا روند و خوشههای خرما را به وسیله طنابی که معمولاً از لیف خرما بافته شده به شاخههای نخل متصل کنند.
حسین زاده گفت: انواع محصول خرما شامل ارقام تجاری مضافتی، کلوته و مرداسنگ و سایر ارقام دیگر در منطقه تولید میشود.
وی افزود: در برخی از ارقام خرما که شاخههای نازکتری دارند خوشههای خرما به جای شاخه به تنه درختان نخل محکم میبندند و خوشههای درختان تا زمان برداشت محصول به تنه درختان بسته میماند تا از شکستگی آنها جلوگیری شود.
حسین زاده بیان کرد: برداشت خرما در منطقه جنوب کرمان از نیمه اول تیر ماه امسال با برداشت خرمای زودرس المهتری در جنوب کرمان آغاز و این برداشت تا پایان مهر ماه با ارقام دیر رس هلیلهای به پایان میرسد.