مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: بر اساس بازدید‌های میدانی و بررسی‌های به عمل آمده توسط این مدیریت از نظر فنولوژی (مطالعه چرخه زیستی)، "پوره سن گندم" در تمامی نقاط استان وارد مرحله خسارت‌زایی شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان - کامران پیرزادی گفت: هم اکنون در مناطق گرمسیر شاهد ظهور پوره‌های با سنین بالا هستیم که با توجه به شرایط خشکسالی موجود و عدم رغبت برخی کشاورزان به سمپاشی مزارع، لازم است اطلاع رسانی در خصوص طغیان و عواقب عدم مبارزه با سن در سالجاری و سال بعد به کشاورزان گوشزد شود.

وی اظهار داشت: باید از تمام امکانات و ظرفیت‌های موجود از جمله طرح موضوع در جلسات ستاد بحران فرمانداری و بخشداری ها، استفاده از تریبون ائمه جمعه و جماعات و بکارگیری روش‌های متنوع ترویجی، نسبت به مبارزه با آفت سن اقدام شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی لرستان یادآور شد: با توجه به هشدار قبلی مبنی بر افزایش سرعت مراحل رشد زیستی آفت در اثر دما‌های بالای روزانه و همپوشانی مراحل خسارت زای آفت سن با مراحل حساس رشد گندم (شیری، شیری خمیری و خمیری)، اکنون بهترین زمان مبارزه با پوره سن در شهرستان‌های معتدل و سردسیر است.

پیرزادی تاکید کرد: بدون شک با توجه به شرایط خاص آب و هوایی در سال زراعی جاری هر روز تاخیر در مبارزه باعث خسارت جبران ناپذیری به مزارع از نظر کمی و کیفی خواهد شد.

وی اضافه کرد: با توجه به همزمانی ظهور آفت در تمامی نقاط استان مهمترین وظیفه مدیریت‌های جهاد کشاورزی و مراکز تابعه طی ۱۰ روز اخیر اطلاع رسانی و ترغیب کشاورزان به مبارزه شیمیایی و پیگیری تا حصول نتیجه است.

منبع:مدیریت حفظ نباتات جهاد کشاورزی لرستان

برچسب ها: کشاورزی ، لرستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.