
باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا بالاور - آیین اختتامیه هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت شنبه سوم خرداد، همزمان با سالروز آزاد سازی خرمشهر در تالار وحدت برگزار شد.
این مراسم با پخش سرود ملی کشورمان و قرائت آیاتی از کلام الله مجید آغاز شد.
در ابتدای این مراسم جلال غفاری قدیر دبیر هجدهمین جشنواره بینالمللی فیلم مقاومت بیان کرد: به لطف خدا جشنواره هجدهم مراسم اختتامیه خود را برگزار میکند. افتتاحیه جشنواره هجدهم در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد و بخشهایی از جشنواره برگزیدگان خود را شناخت. کار جشنواره سخت بود اما با حضور بازیگران چهره و به نام آسان شد. برایم سوال بود که چرا جایزه جشنواره فیلم مقاومت برایمان ارزشمند است. جایزه فیلم مقاومت ارزش مادی ندارد؛ بلکه جایزه آن هدف و آرمانی است که برای خود قرار داده است. در دنیا مشابه جشنواره مقاومت که از غزه، فلسطین و دنیای بدون اسرائیل بگوید، وجود ندارد.
وی ادامه داد: کشورهایی مانند تونس، آرژانتین، ایتالیا، روسیه و لبنان چراغ روشنی در جشنواره هجدهم بودند که امشب در محفل ما حضور دارند. این جشنواره در بخش فیلم بالغ بر ۳۵۰۰ اثر در بخشهای مختلف دریافت کرد که رکورد دورههای قبل را شکست. بر اساس یک نظام مشخص، تمام مراحل ثبت نام تا داوری را به خوبی طی کرد. انشاءالله از مقاومت بگوییم و بتوانیم برای مقاومت فیلم بسازیم.
وی افزود: مقاومت یک پدیده جهانی شده که از مرزهای ایران و اسلام فراتر رفته است. در بخش فیلمنامه بالغ بر ۸۰۰ اثر داشتیم که اتفاق ویژهای در جشنواره بود.
دبیر جشنواره هجدهم فیلم مقاومت بیان کرد: در بخش ویژه نسل روایت، تاکید داشتیم جشنواره نسلی از فیلمسازان را همراه با گام مقاومت داشته باشد. در سینمای مقاومت امکان تحقق بدیل سینمای غرب زده وجود دارد که دلیل آن یک ژانر وطنی مانند مقاومت است. مقاومت در تکنیک و محتوا و در دنیا مخاطب دارد.
سپس از مریم کارگر عزیزی میهمان ویژه مراسم که مادر، همسر، خواهر و فرزند شهید و همسر شهید یکهتاز با حضور سردار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، سردار سلیمانی رئیس سازمان بسیج، پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما تجلیل و تقدیر شد.
سپس از احمدرضا درویش نویسنده و کارگردان سینمای ایران تقدیر شد.
احمدرضا درویش در سخنانی بیان کرد: از برگزار کنندگان معزز خیلی متشکرم. یکی از تکیهگاه های مهم آثار دفاع مقدس سپاه و سپس آقای سلامی عزیز است که ایشان همیشه پشت فیلمسازان بودند. همینجا یاد استاد خود رسول ملاقلیپور را گرامی بدارم. همچنین وظیفه میدانم یادی از ابراهیم حاتمی کیا و همه عزیزانی که در سینمای ایران از آنها آموختم داشته باشم.
جایزه بخش مستند:
جایزه بهترین فیلم مستند بلند در بخش دفاع مقدس و اهدای نشان شهید سید مرتضی آوینی به فیلم "بانو" تعلق گرفت.
جایزه بهترین کارگردانی مستند بلند در بخش دفاع مقدس به فیلم "هفت سال اینجا" اهدا شد.
جایزه بهترین کارگردانی مستند کوتاه این بخش به فیلم "آخرین خداحافظی" کاری از احسان صبوری رسید.
جایزه بهترین تقدیر و پژوهش این بخش به فرشاد اکتسابی اهدا شد.
جایزه ویژه هیات داوران بخش دفاع مقدس به فیلم "یک وجب خاک" اهدا شد.
جایزه بهتری کارگردانی مستند در بخش جهان بدون اسرائیل به فیلم "مرد پیروزی" کاری از مجتبی میناوند رسید.
جایزه بهترین کارگردانی مستند کوتاه در بخش جهان بدون اسرائیل به فیلم "رویای يحيي" تقدیم شد.
جایزه بهترین کارگردان مستند بخش نسل روایت به فیلم "داستان بارانی" اهدا شد.
تندیس بهترین کارگردانی فیلم مستند بلند به فیلم "بانو" به کارگردانی محمد حقیقی منصور رسید.
تندیس بهترین کارگردانی مستند کوتاه به فیلم "فرشتهها" تقدیم شد.
تندیس بهترین پژوهش به حسن نقاشی برای مستند "مکتوب" اهدا شد.
تندیس بهترین دستاورد هنری مشترکا به مستندهای "داستان بارانی" به سعید هوشمند و علی محمد خانیکی و "رویای یحیی" کاری از امیر شاه بهاری اهدا شد.
تندیس ویژه هیات داوران این بخش به فیلم "من محمد حسین را دوست دارم" رسید.
بخش موسیقی فیلم:
در ادامه این مراسم جایزه تندیس مقاومت برای فیلم "مجنون" با حضور سردار سلامی و دبیر جشنواره به مجید انتظامی اهدا شد.