
باشگاه خبرنگاران جوان _ روابط عمومی شرکت آب منطقهای اصفهان روز دوشنبه به نقل از حسن ساسانی گفت: ذخیره این سد مخزنی، سال گذشته در چنین مقطعی ۴۳۹ میلیون مترمکعب بود.
وی اضافه کرد: میزان پُرشدگی سد در حال حاضر به ۲۹ درصد رسیده است که در مدت مشابه سال قبل ۳۵ درصد بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان تصریح کرد: میانگین ذخیره آب در سد زایندهرود در مقایسه با میانگین بلندمدت ۶۲ درصد کاهش پیدا کرده است.
به گفته ساسانی، میزان آب امسال سد زایندهرود، رتبه ۵۱ در ۵۵ سال گذشته است که نشان از میزان بسیار ناچیز ذخیزه آن دارد.
وی افزود: میانگین بارش در سرشاخههای زایندهرود از آغاز سال آبی جاری(اول مهر سال قبل) تاکنون کاهش ۱۷ درصدی نسبت به یک سال قبل از آن و کاهش ۳۰ درصدی نسبت به میانگین بلندمدت دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای اصفهان خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت ذخیره آب، استفاده صحیح از منابع آبی و صرفهجویی در تمام بخشها ضروریست.
به گزارش ایرنا، سد زایندهرود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب بهعنوان یکی از اصلیترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است.
این سد قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهرهبرداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.
اصفهان وضعیت آبی نابسامان و کمسابقه ای را در دهههای اخیر سپری میکند، افزایش جمعیت و تغییر الگوی مصرف، طرحهای انتقال آب، افزایش صنایع و برداشتهای بالادست، شرایطی ایجاد کرده که آب رودخانه زاینده رود در ۲ دهه اخیر از سد «چَم آسمان» در شهرستان لنجان واقع در غرب استان تا تالاب گاوخونی به دفعات خشکانده شده و همین امر توقف متناوب کشت و کار در مناطق مختلف استان را در پی داشته است.
منبع ایرنا