معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان بروجرد گفت: اجرای طرح‌های پیشران توسعه در اولویت قرار دارد.  

باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضوان پاک منش - قدرت‌الله ولدی معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان بروجرد، در نشستی خبری که به‌صورت مجازی در جمع خبرنگارن برگزار شد از توجه ویژه مدیران ملی و استانی به این شهرستان خبر داد و گفت:با روی کار آمدن دولت دکتر پزشکیان و رویکرد توسعه‌محور آن در سطح ملی، طرح‌های پیشران و محرک‌توسعه توسط مدیریت ارشد استان تدوین و به فرمانداری‌ها ابلاغ شده که به‌عنوان نقشه راه توسعه شهرستان‌ها عمل می‌کند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بروجرد در حوزه‌های صنعتی، گردشگری، فرهنگی و نیروی انسانی توانمند افزود: شهرستان بروجرد نیز از این قاعده مستثنی نبوده و با حمایت استاندار لرستان، اجرای طرح‌های توسعه‌ای و پیشران در دستور کار فرمانداری قرار گرفته است.

فرماندار بروجرد تصریح کرد: در ماه‌های گذشته، عملیاتی شدن این طرح‌ها با همکاری همه دستگاه‌های اجرایی شهرستان آغاز شده و همین موضوع سبب شده بروجرد به کانون توجه مدیران ملی و استانی تبدیل شود.

ولدی با مرور بخشی از اقدامات فرمانداری در پنج ماه اخیر گفت: بخش قابل توجهی از مشکلات شهرستان با حضور میدانی و بررسی مستقیم مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان پیگیری شده و در این راستا، جلسات و نشست‌های متعددی با همکاری مدیران استانی، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و مدیریت فرمانداری برگزار شده است..  

وی همچنین با اشاره به مطالعات طرح آبرسانی به شهر بروجرد در کنار ساخت سد آبسرده، افزود: این طرح با گذشت بیش از ۲۰ سال با کندی و کمبود اعتبار مواجه بوده و در خصوص سد شهید بروجردی نیز تاکنون اقدام مؤثری صورت نگرفته است.

ولدی افزود:در نشست‌های تخصصی با مدیران دستگاه‌های اجرایی استان و شهرستان، زمینه تسریع در اجرای طرح‌ها و تأمین اعتبار آنها بررسی و تصمیم‌گیری شده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۳۸ روستای شهرستان بروجرد با تنش آبی مواجه هستند و اجرای طرح‌های سدسازی در این شهرستان می‌تواند از گسترش این بحران در آینده جلوگیری کند.

ولدی با اشاره به بازدید معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری و مدیرعامل آب منطقه‌ای لرستان از طرح سد آبسرده خاطر نشان کرد: این سد که یکی از بزرگ‌ترین طرح‌های شهرستان و استان است، می‌تواند زمینه تأمین آب شرب پایدار در حوزه کشاورزی و شرب را فراهم کرده و موجب اشتغال‌زایی در منطقه شود. وی افزود این طرح با پیگیری مستمر نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی از روند رو به رشدی برخوردار شده و برای جذب اعتبارات ملی، ردیف بودجه مشخصی دریافت کرده است.

وی در ادامه به مشکلات تامین برق صنایع شهرستان اشاره کرد و گفت: با توجه به ناترازی انرژی در کشور، در دیدار با مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق لرستان این موضوع بررسی و برای تأمین برق پایدار و راه‌اندازی ایستگاه ۶۳ کیلوولت شهرستان در آینده نزدیک تصمیم‌گیری شده است.

ولدی همچنین به تأمین انرژی پایدار در شبکه برق شهرستان اشاره و افزود: با پیگیری نماینده مردم بروجرد، احداث پست ۲۳۰ کیلوولت جدید در شهرستان عملیاتی شده و بزودی شاهد بهره‌برداری این پروژه و رفع بخشی از مشکلات برق شهرستان خواهیم بود.

وی استفاده از انرژی خورشیدی را از راه‌های مؤثر در تأمین برق دانست و گفت: برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای در سطح شهرستان انجام شده تا با استفاده از پنل‌های خورشیدی بخشی از برق مصرفی بروجرد و بخصوص ادارات تأمین شود.

معاونین وزرا و توجه به طرح‌های عمرانی بروجرد

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان بروجرد در ادامه با اشاره به حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و معاون امور عمرانی وزیر کشور در این شهرستان گفت: طرح‌های عمرانی این شهرستان اعم از ملی و استانی مورد توجه معاونین وزرا قرار گرفته و در اردیبهشت ماه امسال معاونین وزرای کشور و راه و شهرسازی از طرح‌های عمرانی شهرستان بازدید کردند.

وی طرح مسکن ملی را از جمله طرح‌های مهم شهرستان عنوان کرد و افزود: در بازدید معاون مسکن وزارت راه و شهرسازی از طرح‌های مسکن ملی، بر تعیین تکلیف و تسریع در بهره‌برداری از این پروژه‌ها تأکید شد.

ولدی اضافه کرد: این سفر که با هماهنگی نمایندگان محترم مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی برگزار شده بود، پرداخت تسهیلات انشعابات آب و برق و در راستای صدور پروانه ساخت با استفاده از سهم اعتبارات ملی، تعیین تکلیف تعاونی‌های زاگرس سکنی، تاکسیرانی و فضای سبز شهرستان توسط معاونین وزرا بررسی و تایید گردید. همچنین با پیگیری نمایندگان محترم مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی، موضوع تسهیلات بانکی برای هزار واحد مسکن ملی و تخفیف در خرید انشعاب برق واحد‌های مسکونی تعیین تکلیف شد.

وی یاد آور شد: در سفر معاون عمرانی وزیر کشور به شهرستان بروجرد، علاوه بر بازدید از پروژه‌های روستایی، گردشگری و شهری، پارک بانوان شهربانو به مساحت ۳۶ هزار متر مربع و با اعتبار ۱۲۰ میلیارد ریال به بهره‌برداری رسید.

ولدی گفت: با برنامه‌ریزی انجام شده و هماهنگی مدیریت ارشد استان، بروجرد در خرداد ماه جاری میزبان برخی معاونین وزرا در راستای اجرای طرح‌های پیشران توسعه خواهد بود.

ولدی با اشاره به دیدار با معاون وزیر راه و شهرسازی، مدیرعامل شرکت توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل کشور و مدیرعامل هلدینگ قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا (ص)، اظهار داشت: در این نشست که با حضور نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، بر تسریع اجرای طرح راه‌آهن بروجرد-ملایر، ایجاد کمربندی جدید بروجرد، احداث پل غیرهم‌سطح میدان شهید سلیمانی، بهره‌برداری از چهار خطه اشترینان-نهاوند و تکمیل زیرگذر‌های روستایی در جعفرآباد و قلعه ثمروخان تاکید شد.

وی ابراز امیدواری کرد که با حضور مدیران ملی در استان، زمینه توسعه بیش از پیش شهرستان و تسریع در اجرای طرح‌های عمرانی و خدماتی فراهم گردد.

تلاش برای در حوزه بهداشت و درمان

ولدی با اشاره به مشکلات حوزه بهداشت و درمان شهرستان بروجرد گفت: این شهرستان به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت استان و به دلیل قرار گرفتن در مسیر سراسری تهران به جنوب، از امکانات بهداشتی، درمانی و اورژانسی مناسبی برخوردار نیست..

وی تصریح کرد: در پنج ماه گذشته نشست‌های تخصصی و بازدید‌های میدانی در حوزه بهداشت و درمان با حضور روسای قبلی و جدید دانشگاه علوم پزشکی استان در بروجرد برگزار شد که در نهایت برای تسریع در اجرای طرح‌ها، برنامه‌ریزی جهت تکمیل پروژه‌های زیرساختی بهداشتی و درمانی، تامین تجهیزات و رفع کمبود پزشکان متخصص صورت گرفت.

وی با اشاره به احداث اورژانس بیمارستان امام خمینی (ره) گفت:  احداث اورژانس جدید بیمارستان شهید چمران و تکمیل دستگاه‌های مورد نیاز بیمارستان آیت‌الله بروجردی (ره) از اولویت‌های کاری حوزه بهداشت و درمان شهرستان اعلام شده است.

ولدی افزود: برای اجرای طرح‌های حوزه بهداشت و درمان، علاوه بر اعتبارات دولتی، بخش مهمی از این پروژه‌ها توسط خیرین سلامت در دست ساخت است و امیدواریم با همکاری بین‌بخشی و حمایت خیرین، به‌زودی شاهد تحول چشمگیر در بهداشت و درمان شهرستان باشیم.

وی خاطرنشان کرد که توسعه خدمات بهداشت و درمان در تمامی بخش‌های شهرستان، تأمین تجهیزات، رفع کمبود پزشکان متخصص، توجه ویژه به بهداشت و درمان اشترینان، بهره‌گیری از توانمندی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی برای جذب اعتبارات حوزه بهداشت و درمان، و توسعه همکاری با خیرین سلامت از مهم‌ترین برنامه‌های پیش‌روی فرمانداری ویژه شهرستان برای بهبود وضعیت کنونی این حوزه است.

در ادامه، وی با اشاره به پیگیری مستمر نمایندگان شهرستان در خصوص صدور مجوز دانشکده پزشکی و تأمین اعتبارات لازم گفت: نمایندگان محترم مردم در مجلس شورای اسلامی توجه ویژه‌ای به طرح‌های حوزه بهداشت و درمان شهرستان داشته و اقدامات مؤثری در راستای تکمیل دانشکده‌های مختلف علوم پزشکی در شهرستان انجام داده‌اند.

وی صدور این مجوز‌ها را زمینه‌ساز تأسیس دانشگاه علوم پزشکی در شهرستان دانست و اظهار داشت: امیدواریم با تلاش نمایندگان محترم بروجرد در مجلس شورای اسلامی، زمینه تاسیس و راه‌اندازی دانشگاه علوم پزشکی در این شهرستان فراهم شود تا شهر‌های همجوار استان نیز از این ظرفیت بهره‌مند گردند.

فرهنگ و هنر بروجرد در مسیر جهانی شدن

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان بروجرد در ادامه با اشاره به وجود زیرساخت‌های فرهنگی، هنری و گردشگری در این شهرستان گفت: بروجرد به عنوان شهر فرزانگان از پیشینه فرهنگی، اقتصادی، صنعتی و هنری بسیار غنی برخوردار است که با همکاری بین‌بخشی باید از این پتانسیل مهم و حیاتی بهره‌مند شویم.

ولدی افزود: وجود هنرمندان چیره‌دست همراه با هنر‌های منحصر‌به‌فرد شهرستان، خانه‌های تاریخی، زیرساخت‌های گردشگری و بوم‌گردی، و همچنین علاقه‌مندی مردم بروجرد به هنر‌های دستی، می‌تواند این شهرستان را به کانون توجه گردشگران و هنرمندان تبدیل کند.

وی تصریح کرد: با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و برگزاری نشست‌های تخصصی با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان، زمینه ثبت شهر ملی بروجرد به عنوان شهر جهانی ورشو فراهم شده تا بتوانیم این شهر هنرمندپرور و میراث ماندگار آن را به ثبت جهانی برسانیم.

این مسئول  افزود: همچنین دو مسجد امام خمینی (ره) و مسجد جامع بروجرد در فهرست ثبت جهانی مساجد ایرانی قرار گرفته‌اند که برای تحقق این مهم نیازمند همکاری بین‌بخشی همه دستگاه‌ها و ادارات شهرستان هستیم.

ولدی افزود: وجود روستا‌های هدف گردشگری، تالاب‌های منحصر‌به‌فرد، پرندگان مهاجر و تنوع زیستی در این شهرستان در کنار تنوع غذایی و صنایع دستی متنوع، می‌تواند این شهرستان را به مقصد گردشگران داخلی و خارجی تبدیل کند.

وی اظهار امیدواری کرد که با ثبت بروجرد به عنوان شهر جهانی ورشو و ثبت دو مسجد این شهرستان در فهرست جهانی مساجد ایرانی، زمینه توسعه گردشگری و بهبود اقتصاد گردشگری در منطقه فراهم شود.

اشتغالزایی گسترده با طرح‌های پیشران حوزه صنعت، معدن و تجارت

ولدی در ادامه با اشاره به طرح‌های پیشران توسعه در حوزه صنعت، معدن و تجارت شهرستان گفت: برخی طرح‌های پیشران مانند پروژه‌های سیلیکون متال در کشور منحصر‌به‌فرد است و بروجرد با داشتن این پروژه‌ها می‌تواند به قطب تولید سیلیکون در کشور تبدیل شود.

وی خاطرنشان کرد: در اردیبهشت ماه جاری و با حضور مدیران صنعت، معدن و تجارت و شرکت شهرک‌های صنعتی استان، طرح‌های صنعتی پیشران توسعه مورد بررسی قرار گرفت و بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، ایجاد پنج خوشه صنعتی در شهرستان در دستور کار قرار دارد.

ولدی افزود: ایجاد پنج خوشه صنعتی شامل صنایع فلزی و اتاق‌سازی کامیون، چوب و صنایع دستی، صنایع پلاستیک و پلیمر، صنایع غذایی و فرآورده‌های گیاهان دارویی در سال‌های ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ انجام می‌شود که زمینه اشتغال‌زایی را در شهرستان فراهم خواهد کرد..

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان بروجرد با اشاره به تلاش‌های شبانه‌روزی برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام و حمایت از آنها، اظهار داشت: با حمایت بخش خصوصی بومی و توانمند، زمینه ایجاد طرح‌های جدید در شهرستان آغاز شده تا بتوانیم ضمن اشتغالزایی، توسعه اقتصادی بروجرد را فراهم کنیم.

وی اضافه کرد: طرح توسعه و سرمایه‌گذاری تیکاتریلر به عنوان یکی از طرح‌های اشتغالزایی بخش خصوصی با سرمایه‌گذاری یک هزار میلیارد تومان، به تنهایی زمینه اشتغال بیش از دو هزار نفر را فراهم می‌کند.

وی تصریح کرد: مدیریت ارشد استان و شهرستان از حضور سرمایه‌گذاران بخش خصوصی استقبال کرده و زمینه حضور آنان و رفع مشکلات را فراهم می‌کنند.

اهمیت حمایت بانک‌ها از طرح‌های اشتغالزایی

وی در ادامه با اشاره به اهمیت حمایت بانک‌ها از طرح‌های اشتغالزایی شهرستان اظهار داشت: برخی طرح‌های صنعتی استان نیازمند دریافت تسهیلات هستند که حمایت بانک‌ها نقش مهمی در پیشبرد این پروژه‌ها خواهد داشت.

قدرت الله ولدی اضافه کرد: با همکاری بانک‌ها و هماهنگی‌های انجام شده، زمینه دریافت تسهیلات برای سرمایه‌گذاری فراهم گردیده است.

معاون استاندار و فرماندار ویژه بروجرد با اشاره به دیدار با مدیران بانک توسعه تعاون استان و برگزاری جلسه شورای بانک‌ها در شهرستان اظهار داشت: بانک‌های استان و شهرستان باید زمینه تسریع در پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی و ساخت مسکن را فراهم کنند تا مردم در روند امور جاری خود با مشکلات کمتری مواجه شوند.

کشاورزی بروجرد و حرکت به سمت صنعتی شدن

وی در ادامه با اشاره به برنامه‌ریزی برای احداث سایت‌های گلخانه‌ای و دامپروری «شب ماه» در شهرستان افزود: طرح سایت‌های گلخانه‌ای و دامپروری «شب ماه» به مساحت ۷۲ هکتار به عنوان مجتمع کشت و صنعت توسط شرکت اتکا تکمیل و راه‌اندازی خواهد شد.

ولدی گفت: برای توسعه و تکمیل این طرح دیدار‌هایی با برخی سرمایه‌گذاران انجام شده و علاوه بر دیدار با مدیرعامل سازمان اتکا در تهران، مدیران و کارشناسان این سازمان بازدید‌های متعددی از مجموعه داشتند.

وی اضافه کرد: بر اساس توافقات اولیه با سازمان اتکا، زمینه سرمایه‌گذاری ۱۰ هزار میلیارد ریالی در بخش گلخانه‌ای فراهم شده که این حجم از سرمایه‌گذاری می‌تواند تغییرات گسترده‌ای در حوزه دامداری، دامپروری و کشاورزی شهرستان ایجاد کند.

همچنین با برنامه‌ریزی انجام شده و استفاده از پتانسیل‌های موجود، و اعلام آمادگی سپاه حضرت ابوالفضل (ع) لرستان، هلدینگ سرمایه‌گذاری تعاون فراجا و بخش خصوصی، زمینه سرمایه‌گذاری برای ایجاد ۱۱۰ هکتار گلخانه در شهرستان در یک فرآیند چهار ساله فراهم می‌شود تا بتوانیم کشاورزی بروجرد را به سمت صنعتی شدن پیش ببریم.

توجه به توسعه عدالت آموزشی در بروجرد

ولدی در بخش دیگری به توسعه عدالت آموزشی در شهرستان اشاره و گفت: با حمایت مدیریت ارشد استان، توسعه عدالت آموزشی و توجه به زیرساخت‌های آموزشی آغاز شده است تا با استفاده از ظرفیت‌های دولتی و همکاری خیرین مدرسه‌ساز، زمینه ساخت، مرمت و تجهیز مدارس فراهم گردد.

وی ضمن جریان بررسی طرح‌های عدالت آموزشی شهرستان و نشست با مدیرکل نوسازی مدارس استان، بر تکمیل پروژه‌های استخر نیمه‌کاره اشترینان و بروجرد تا بهمن ماه و پایان سال ۱۴۰۵ تأکید شد و تصریح کرد: برای توسعه عدالت آموزشی، طرح تجهیز مدرسه ۱۸ کلاسه فیض و دو مدرسه روستایی تا پیش از مهر ماه سال جاری تکمیل و به بهره‌برداری خواهد رسید.

معاون استاندار در ادامه با اشاره به ایجاد زیرساخت‌های آموزشی در حوزه دانشگاهی گفت: شهرستان بروجرد با داشتن دانشگاه‌های مختلف و متنوع، به مرکز دانشجویی استان و منطقه تبدیل شده است و برای توسعه این جایگاه نیازمند تقویت و توسعه زیرساخت‌های آموزشی در دانشگاه‌ها هستیم.

وی ایجاد دانشکده‌های جدید، توسعه رشته‌های دانشگاهی، تلاش برای پیوند دانشگاه و صنعت و بهره‌برداری از یافته‌های نوین دانشگاهی برای توسعه صنایع شهرستان را از مهم‌ترین برنامه‌های این بخش دانست و افزود: در دیدار با رئیس و معاون دانشگاه پیام نور استان و برخی روسای دانشگاه‌های شهرستان، بر اجرای این مهم تأکید شده و در آینده نزدیک شاهد توسعه آموزشی و تحول نوین دح۸ر دانشگاه‌های شهرستان خواهیم بود.

برچسب ها: بروجرد ، فرمانداری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.