
باشگاه خبرنگاران جوان؛ جواد فراهانی - دکتر کلسی مور، متخصص تغذیه آمریکایی، گنجاندن غذاهای خاصی را توصیه میکند که به بازیابی سلامت کبد و کاهش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب کمک میکنند.
به گفته این متخصص، سبزیجاتی مانند گل کلم، کلم بروکلی و کلم چینی حاوی آنتیاکسیدانهایی - ایزوتیوسیاناتها و ایندولها - هستند که در فرآیند سمزدایی کبد نقش دارند. این ترکیبات به بدن کمک میکنند تا مواد مضر، از جمله الکل و مواد مخدر را تجزیه و از بین ببرد. بررسی شواهد علمی که در سال ۲۰۲۰ در دانشگاه بارسلونا انجام شد، اثرات مثبت این مواد بر کبد را تأیید کرد.
فهرست غذاهای مفید برای کبد شامل آجیل و دانهها نیز میشود. طبق نتایج مطالعهای که توسط محققان دانشگاه دیکین استرالیا انجام شده است، مصرف منظم ۱۵ تا ۳۰ گرم از این غذاها در روز با کاهش شیوع بیماری کبد چرب غیرالکلی مرتبط است. اما به گفته او، برای تأیید این نتایج، مطالعات بالینی بیشتری مورد نیاز است.
به گفته او، بیماری کبد چرب غیرالکلی یک بیماری مزمن است که در آن مواد چربی مانند در سلولهای کبد تجمع مییابند و باعث میشوند بافت کبد در نواحی نفوذ چربی متراکم شده و قادر به انجام وظایف خود نباشد.
او میگوید: من به همه توصیه میکنم آجیل را در رژیم غذایی خود بگنجانند، مگر اینکه به آن حساسیت داشته باشند. آنها سرشار از چربیهای سالم هستند که نه تنها برای کبد، بلکه برای سلامت کلی بدن نیز مهم هستند.
این متخصص اضافه میکند که غذاهای سرشار از فیبر، به ویژه غلات کامل، تأثیر مثبتی بر عملکرد کبد دارند. یک کارآزمایی بالینی تصادفی که توسط دانشمندان ایرانی انجام شده است نشان داده است که جایگزینی حداقل نیمی از رژیم غذایی روزانه با محصولات غلات کامل به کاهش سطح آنزیمهای کبدی و بهبود سلامت کلی کبد در بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی کمک میکند.
منبع: gazeta.ru