
باشگاه خبرنگاران جوان - اکبر صادقی روز چهارشنبه در سفر به بروجرد در جریان بازدید از کارخانه سامان کاشی بروجرد بیان کرد: امروز این فرصت فراهم شد تا از یکی از تولیدیهای مهم شهرستان یعنی کارخانه سامان کاشی بازدید بهعمل آید.
وی با اشاره به رکود چندساله این واحد صنعتی، مهمترین اقدام دولت و سازمان متبوع را رفع موانع و احیای واحدهای راکد دانست و تأکید کرد: این کارخانه پس از چندین سال توقف، بار دیگر به چرخه تولید و اشتغال بازگشته است.
رییس سازمان حمایت از صنایع کشور افزود: ارتقا و تداوم فعالیت این واحد به ظرفیت بالاتر نیازمند حمایت و همکاری همه دستگاههاست و وزارت صنعت، معدن و تجارت، بازگرداندن سایر واحدهای راکد به مدار تولید را با استفاده از ظرفیتهای قانونی و همکاری بخش خصوصی دنبال میکند.
صادقی ضمن تشکر از همکاری دولت، قوه قضاییه و نمایندگان مردم در تحقق این امر، بیان کرد: حمایتهای عملی و سرمایهگذاری بخش خصوصی نقش تعیینکنندهای در بهبود وضعیت صنایع و ایجاد اشتغال پایدار داشته است.
وی با اشاره به اینکه احیای ۱۲ هزار واحد تولیدی در دستور کار این سازمان قرار دارد، اضافه کرد: با توجه به وجود مواد اولیه کافی در استان، تکمیل زنجیره تولید و بهرهوری هرچه بیشتر از اولویتهای سازمان است و تجربه موفق کارخانه سامان کاشی میتواند الگوی مناسبی برای سایر واحدهای تعطیلشده کشور باشد.
رییس سازمان صنایع شرکتهای تعطیل شده کشور در سفر یک روزه به شهرستان بروجرد به منظور بررسی مشکلات سامان کاشی و کاشی جم بروجرد از بخشهای مختلف این کارخانهها بازدید کرد.
پس از این بازدید جلسهای با موضوع پیگیری و رسیدگی مشکلات و چالشهای کارخانههای سامان کاشی و کاشی جم، در سالن جلسات فرمانداری بروجرد برگزار میشود.
پیشگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی فعال را اولویت قرار دارد
معاون استاندار و فرماندار بروجرد گفت: پیشگیری از تعطیلی واحدهای تولیدی و صنعتی فعالی بسیار مهم و در اولویت قرار دارد و در این راستا از هیچ تلاشی دریغ نخواهیم کرد و از ظرفیت نمایندگان بهره خواهیم برد.
قدرت اله ولدی افزود: ۴۰ درصد صنایع استان لرستان در بروجرد واقع شده و نباید واحدهای تولیدی به سرنوشت سامان کاشی مبتلا شوند که احیا آنان بسیار سخت است.
وی با تاکید براینکه حمایت از تولید در دستور کار دولت است، بیان کرد: باید به سمتی برویم که مشکلات واحدهای تولیدی برطرف شود و با حمایت همه جانبه شاهد افزایش تولید باشیم.
کارخانه سامان کاشی در سال ۱۳۷۴ احداث و در زمینه تولید کاشی کف، دیوار و نما فعالیت میکرد و ۴۰ درصد تولیدات آن به کشورهای اروپایی مانند انگلیس، هلند و کشورهای آسیای میانه، حوزه قفقاز، عراق، افغانستان، آفریقای جنوبی و عربستان صادر میشد، این واحد صنعتی به دلایل مختلف از جمله مشکلات مدیریتی، ساختار نیروی انسانی شاغل و نبود سرمایه در گردش مورد نیاز از حدود ۱۰ سال گذشته به یکی از صنایع راکد استان و شهرستان تبدیل شده است.
سامان کاشی بروجرد در گذشته یکی از بهترین واحدهای تولید کاشی در خاورمیانه بود که حدود ۳۰۰ کارگر در آن مشغول به کار بودند، اما این کارخانه بعد از ۲۴ سال فعالیت مستمر در سال ۹۳ با مشکل روبهرو شد و سرانجام پس از پیگیریهای مستمر در بهمن ماه سال قبل مجدد راه اندازی شد.
کاشی جم یکی از واحدهای تولیدی مهم شهرستان بروجرد است که در چندساله اخیر دچار رکود و مشکلاتی شده است.
کاشیجم بروجرد، اما با وجود تلاش کارگران برای ادامه فعالیت، هم حقوق معوقه کارگران و هم بدهیهای کلان به ادارات خدماترسان را پرداخت نکرده است و این شرکت مشکلات جدی در مسئله مدیریت و تامین مالی دارد و تعدادی از کارگران به بهانه اتمام قرارداد اخراج شدهاند، به همین دلیل نیاز است که کارفرما ورود قویتری داشته باشد تا از ادامه وضعیت بحرانی جلوگیری شود.
منبع: ایرنا