در این مطلب نگاهی اجمالی به عناوین سیاسی روزنامه‌های امروز کشور خواهیم داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان - روزنامه کیهان در شماره امروز خود و در یادداشتی به پیام‌های جنگ دوازده روزه تحمیلی پرداخته است در بخشی از این مطلب آمده است که جنگ ۱۲ روزه اخیر که در یک سوی آن جمهوری اسلامی ایران و در سوی مقابل آمریکا، رژیم صهیونیستی(در نقش سگ زنجیری آمریکا) و برخی دولت‌های اروپایی قرار داشتند، نتایج بسیار مهمی در پی داشت. این جنگ یک‌بار دیگر قدرت بازدارندگی ایران را به رخ جهان کشید. اتحاد ملی و همبستگی اجتماعی مردم ایران، اهمیت اعتماد به توان داخلی و لزوم توسعه روزافزون توان دفاعی و نظامی، از دیگر نتایج جنگ تحمیلی ۱۲ روزه بود.

«نیویورک تایمز» اخیرا با اشاره به قدرت نظامی ایران در جنگ اخیر نوشت: «ایران به ‌عنوان یک قدرت نظامی در خاورمیانه(غرب آسیا)، توانسته است از فناوری‌های پیشرفته برای تقویت قدرت دفاعی خود بهره‌برداری کند.»

نکته دیگر اینکه برخلاف تبلیغات غرب، سامانه‌های گنبد آهنین و فلاخن داوود، تاد و... نتوانستند موج حملات پهپادی و موشکی ایران را دفع کنند. به ‌گزارش منابع غربی، رژیم صهیونیستی برای اولین‌بار به تخلیه برخی مناطق مرکزی در تل‌آویو و حیفا مجبور شد؛ چیزی که قبلاً بی‌سابقه بود.

همچنین یکی از دستاوردهای مهم جنگ اخیر، تقویت اتحاد و انسجام ملی در ایران بود. این جنگ با تقویت حس همبستگی میان مردم، به یک نقطه عطف در تاریخ کشور تبدیل شد. شبکه «بی‌بی‌سی جهانی» در همین زمینه در گزارشی تاکید کرد: «مردم ایران با همبستگی و حمایت از نیروهای نظامی، نشان دادند که در برابر تهدیدات خارجی متحد هستند.

روزنامه وطن امروز نیز در صفحه سیاسی امروز گزارشی با تیتر نسل‌کشی با گرسنگی را مورد بررسی قرار داده است. درغزه، جنگ پایان نیافته اما چهره‌اش عوض شده است. حالا در کنار صدای بمباران بی‌وقفه ساختمان‌هایی که بی‌هدف و از سر سرگرمی توسط جنگنده‌های ارتش صهیونیست هدف گرفته می‌شوند، گرسنگی مجال نمی‌دهد بسیاری از وقایع در قاب دوربین‌ها ثبت شود. عکاسی روایت می‌کند که دوربینش را با چند کیلو آرد معاوضه کرده است.

آنچه امروز جان می‌گیرد، صامت است: «گرسنگی»! در سایه آتش‌بس‌های ناتمام و مذاکرات بی‌ثمر، اسرائیل ابزار جدیدی برای تحمیل اراده خود یافته است؛ محاصره کامل غذا، دارو و سوخت با هدف شکستن اراده یک ملت. 

آنچه امروز در غزه در جریان است، یک نسل‌کشی تدریجی است که در هیات «فشار انسانی» بازتعریف شده است؛ کودکانی که در صف نان جان می‌دهند، خانواده‌هایی که میان مرگ تدریجی یا کوچ اجباری، مجبور به انتخاب هستند و این انتخاب نه ناشی از اختیار، بلکه حاصل ویرانی و فشار مداوم است. با این حال، حماس هنوز ابتکار میدان رزم را در دست دارد و گزارش‌های روزانه از تلفات ارتش اسرائیل در رسانه‌ها منتشر می‌شود.

در میانه این خشونت بی‌صدا، جامعه جهانی حتی از مرزهای انفعال عبور کرده و به بی‌تفاوتی عامدانه و ساختاریافته رسیده است؛ سکوتی که نتیجه‌اش تثبیت راهبرد اسرائیل است؛ حذف حماس نه از میدان نبرد، بلکه از حافظه مردم از طریق گرسنگی سیستماتیک. در حالی که ارتش اسرائیل در باتلاق جنگ فرسایشی زمین‌گیر شده، گرسنگی به آخرین سلاح قابل اتکای آن تبدیل شده؛ سلاحی که بی‌صدا اما کشنده است؛ آرام اما ویرانگر است.

روزنامه همشهری نیز در مطلبی در صفحه خود با عنوان رویای نان وضعیت این روزهای مردم غزه را به تصویر کشیده است در بخشی از این مطلب آمده است که گرسنگی دیگر فقط یک تهدید صرف برای مردم غزه نیست، بلکه با لحظه لحظه زندگی مردم آنجا عجین شده است. اگر در خارج از چادرها و سرپناه‌ها، دیو اسرائیل زن و کودک و مردمان بی‌گناه را با گلوله، خمپاره و موشک به خون می‌کشاند، درون خانه‌های نیمه‌ویران و چادرهای آوارگان این دیو گرسنگی است که استخوان‌ها را می‌جود؛ خواب را می‌دزدد و دمی آرامش شب زیر سقف آسمان را به جنگ با گرسنگی تبدیل می‌کند؛ جنگی که مرحله آخرش به شهادت می‌رسد. روایت‌های دردناکی از شهادت فلسطینی‌های در محاصره غزه به‌دلیل گرسنگی و قحطی ساختگی توسط رژیم صهیونیستی در دست است.

خلود العرقان در گفت‌وگو با آناتولی از وضعیت زنی می‌گوید که در رفح به‌دلیل گرسنگی به شهادت رسیده است. او گفت: زنی را دیدم که به آرامی راه می‌رفت و به سختی می‌توانست خودش را سرپا نگه دارد. سپس از حال رفت. وقتی مردم برای کمک به او شتافتند و به‌صورتش آب پاشیدند، به آرامی گفت که چند روزی است که چیزی نخورده و فقط یک تکه نان برای فرزندانش می‌خواسته است. نبض این زن ساعاتی بعد متوقف شد و به آرامی جان داد.

ناهد حجاج، خبرنگار و عکاس اهل غزه در صفحه شخصی‌اش نوشته: «به‌خدا قسم امروز از شدت گرسنگی نتوانستم از جا بلند شوم. غذایی وجود ندارد؛ حتی اگر کسی پول داشته باشد، باز هم چیزی در بازار نیست که بشود خرید.»

در مطلب دیگری از این روزنامه مکانیسم ماشه مورد بررسی قرار گرفته است در شرایطی که برجام سال‌هاست در تعلیق عملی قرار دارد، کشورهای اروپایی بار دیگر تهدید به فعال‌سازی «مکانیسم ماشه» کرده‌اند؛ سازوکاری که می‌تواند بازگشت تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران را رقم بزند. این تهدید با واکنش تند نمایندگان مجلس روبه‌رو شده است.

مکانیسم ماشه ابزاری در متن برجام است که به کشورهای غربی اجازه می‌دهد در صورت «نقض جدی» تعهدات، تحریم‌ها را بدون رأی‌گیری شورای امنیت بازگردانند.امادر مجموع به نظر می‌رسد تهدید به مکانیسم ماشه بیش از آنکه نشان عزم اروپا برای بازگشت تحریم‌ها باشد، تلاشی برای افزایش فشار سیاسی است؛ فشاری که قرار نیست ایران در برابر آن سکوت یا مماشات کند.

به زعم نمایندگان مجلس، اروپا با تکرار ابزارهایی چون مکانیسم ماشه، به‌جای بازگشت به مسیر تعهد، صرفاً در حال آزمودن راه‌های فشار است؛ راه‌هایی که نه‌تنها کارآمدی‌شان زیر سؤال است، بلکه ممکن است به بازتعریف جدی‌تر سیاست هسته‌ای ایران منجر شوند.

روزنامه ایران نیز در صفحه سیاسی امروز خود و در مطلبی به پیام‌ تداوم پیشرفت در پساجنگ پرداخته است در بخشی از این مطلب قید شده است که صبح دیروز و در حالی که نزدیک به سه هفته از جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران می‌گذرد، یک آزمون زیرمداری از سوی ماهواره‌بر«قاصد» با هدف ارزیابی برخی فناوری‌های جدید در حال توسعه صنعت فضایی ایران، با موفقیت انجام شد.

سازمان فضایی ایران تأکید کرد که نتایج حاصل از این آزمون در جهت ارتقای عملکرد ماهواره‌ها و سامانه‌های فضایی کشور به کار گرفته خواهد شد. آزمایش زیرمداری ماهواره‌بر «قاصد» گامی رو به جلو در مسیر پر پیچ و خم پیشرفت فضایی ایران محسوب می‌شود. این آزمایش فراتر از یک دستاورد فنی، نشانه‌ای از اراده ایران برای تثبیت جایگاهش در صنعت فضایی است. آزمایش اخیر، در کنار تاریخچه پرتاب‌های فضایی ایران، تصویری از یک برنامه فضایی پویا و هدفمند ترسیم می‌کند که از دهه ۸۰ آغاز شده و حالا به نقطه‌ای رسیده است که می‌تواند هم در حوزه علمی و هم در حوزه دفاعی حرف‌های جدی برای گفتن داشته باشد.

موفقیت اخیر ایران در پرتاب ماهواره‌بر «قاصد» که حالا موقعیت کشورمان را به عنوان یک پرتابگر ماهواره‌ها به فضا تثبیت کرده است، از منظر اقتصادی هم می‌تواند مفیدتر باشد. کاهش هزینه‌ها با استفاده از مواد سبک و امکان ورود به بازار پرتاب ماهواره‌های سبک، می‌تواند فرصت‌هایی برای کسب درآمد ارزی ایجاد کند. تصور کنید ایران با تکیه بر تجربه‌های چند ساله خود، بتواند در آینده ماهواره‌های کشورهای همسایه را با هزینه کمتر به مدار بفرستد، آن هم در شرایطی که اکثر قریب به اتفاق کشورهای همسایه سال‌ها از فناوری‌های دست یافته ایران در حوزه فضایی عقب‌تر هستند.

آزمون اخیر ماهواره بر «قاصد»، حاشیه‌ای مهم‌تر از متن هم داشت. به احتمال زیاد، پرتاب دیروز نیز مثل پرتاب‌های گذشته، از پایگاه فضایی ایران در استان سمنان انجام شده است. در جریان حملات و تجاوزات تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ایران در سال گذشته، پایگاه فضایی ایران در سمنان نیز از جمله پایگاه‌هایی بود که جریان‌های رسانه‌ای وابسته به رژیم اسرائیل مدعی هدف‌گیری و انهدام ساختمان اصلی، به عنوان ساختمان کنترل و نظارت پرتاب و تأسیسات پرتاب آن شده بودند. پرتاب زیرمداری روز گذشته ماهواره بر «قاصد» نشان می‌دهد که ادعاهای یک سال گذشته رسانه‌های وابسته به دشمن اسرائیلی، صرفاً بخشی از جنگ روانی بوده است و زیرساخت‌های فضایی ایران همچنان فعال و قدرتمند درحال خدمت هستند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۳ ۳۱ تير ۱۴۰۴
لزوم توسعه روز افزون توان دفاعی و نظامی ایران از نان شب واجب تر است
آخرین اخبار