صدراعظم آلمان خواستار تضمین منافع امنیتی اروپا، ارائه ضمانت‌های قوی برای اوکراین و عدم اشغال خاک این کشور شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا نجفی - فردریش مرتس، صدراعظم آلمان پس از تماس ویدئویی با سایر مقامات اروپایی، گفت که منافع امنیتی اروپا و اوکراین باید در نشست روز جمعه ترامپ و پوتین رعایت شود. 

صدراعظم آلمان در کنفرانس مطبوعاتی خود در برلین گفت که اگر واشنگتن «صلحی که منافع اروپا و اوکراین را تضمین می‌کند» دنبال کند، از حمایت کامل اروپا برخوردار خواهد بود.
او همچنین گفت که آتش‌بس را اولین گام برای حل درگیری‌های کنونی دانست. 

در مورد مسائل ارضی و واگذاری احتمالی بخشی از اوکراین، مرتس گفت: «اوکراین مایل به مذاکره است، اما اینکه اشغال روسیه به صورت قانونی به رسمیت شناخته شود، قابل بحث نیست. این اصل که مرز‌ها را نمی‌توان با زور تغییر داد، باید همچنان اعمال شود».

صدر اعظم آلمان خواستار ضمانت‌های امنیتی برای اوکراین شد و گفت: ««مذاکرات باید شامل ضمانت‌های امنیتی قوی برای کی‌یف باشد. نیرو‌های مسلح اوکراین باید قادر به دفاع مؤثر از حاکمیت کشور خود باشند. آنها همچنین باید بتوانند در درازمدت روی کمک‌های غرب حساب کنند.»

او در انتها گفتگوی مجازی با ترامپ را «سازنده» توصیف کرد و گفت: «رئیس جمهور ترامپ این موضع را می‌داند، تا حد زیادی با آن موافق است و بنابراین می‌توانم بگویم: ما گفتگوی واقعاً سازنده و خوبی با یکدیگر داشته‌ایم.»

دقایقی پیش سران اروپایی به صورت مجازی با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا گفت‌و‌گو کردند. در این دیدار مجازی رئیس جمهور فرانسه، رئیس شورای اروپا و وزیر خارجه فرانسه از پاریس و صدراعظم آلمان و رئیس جمهور اوکراین از برلین شرکت کردند. سران اروپایی در روز‌های اخیر با تاکید بر «صلح عادلانه» خواستار حفظ مواضع اوکراین بوده‌اند. گفته می‌شود نگرانی‌های زیادی پیرامون دیدار روز جمعه پوتین و ترامپ وجود دارد و به ویژه مقامات در کی‌یف نگران از دست دادن بخشی از خاک اوکراین هستند. 

پیش از این، رئیس جمهور فرانسه تاکید کرد که ترامپ قصد دارد در نشست روز جمعه با پوتین، در اوکراین آتش‌بس برقرار کند. او همچنین اصرار دارد که ترامپ برای برگزاری یک نشست «سه جانبه» با حضور زلنسکی تلاش خواهد کرد.

منبع: الجزیره

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار