استان لرستان با دارا بودن جاذبه‌های طبیعی و تاریخی فراوان، از جمله آبشارهای متعدد، دریاچه‌های زیبا، جنگل‌های بلوط و آثار باستانی ارزشمند، یکی از استان‌های با پتانسیل بالای گردشگری در ایران محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان ؛ سارا بابایی- لرستان با بیش از ۵۰ آبشار ثبت‌شده، دریاچه گهر، جنگل‌های بلوط و کوهستان‌های مرتفع، چشم‌اندازهایی چهار فصل دارد که آن را به مقصد بالقوه گردشگران داخلی و خارجی تبدیل می‌کند.

علاوه بر طبیعت، قلعه فلک‌الافلاک، پل تاریخی کشکان و ده‌ها اثر باستانی دیگر، این استان را به موزه‌ای زنده و بکر تبدیل کرده است.

با این حال، بسیاری از این جاذبه‌ها همچنان ناشناخته مانده و گردشگران محدود به چند مقصد شناخته‌شده می‌شوند.

 ضعف زیرساخت؛ سد راه توسعه

کمبود جاده‌های ایمن و دسترسی محدود به مناطق گردشگری، تعداد کم هتل‌ها و اقامتگاه‌های استاندارد و کمبود پروازهای مستقیم، باعث شده بسیاری از گردشگران از سفر به لرستان صرف‌نظر کنند.

 علاوه بر این، نبود حمل‌ونقل عمومی مناسب در مسیر جاذبه‌های طبیعی و تاریخی، تجربه گردشگری را برای مسافران دشوار کرده است.

یکی از اهالی روستای اطراف آبشار بیشه می‌گوید:مسافران زیادی می‌آیند، اما به دلیل نبود امکانات رفاهی و اقامتگاه مناسب، بیشترشان نهایت چند ساعت می‌مانند و می‌روند. اگر زیرساخت‌ها فراهم شود، می‌توانیم هم شغل داشته باشیم و هم فرهنگ بومی خود را معرفی کنیم.

اقتصاد گردشگری؛ فرصتی از دست رفته

با وجود جاذبه‌های طبیعی و تاریخی فراوان، لرستان سهم قابل توجهی از گردشگران داخلی و خارجی ندارد.

اگر تنها بخشی از ظرفیت‌های گردشگری استان بالفعل شود، هزاران فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد خواهد شد و صنایع محلی از جمله صنایع دستی، خدمات غذایی و کسب‌وکارهای کوچک رونق می‌گیرند.

یکی از فعالان حوزه گردشگری استان می‌گوید:لرستان ظرفیت تبدیل شدن به یک قطب گردشگری طبیعی و تاریخی را دارد، اما ضعف مدیریت و نبود حمایت‌های لازم باعث شده این ظرفیت‌ها بلااستفاده بماند.

 ضعف تبلیغات و معرفی جاذبه‌ها

یکی دیگر از دلایل خاموش ماندن گردشگری، تبلیغات ناکافی و معرفی محدود لرستان در سطح ملی و بین‌المللی است.

بسیاری از گردشگران حتی نام جاذبه‌های طبیعی و تاریخی استان را نمی‌دانند و همین مسئله باعث می‌شود بخش مهمی از فرصت‌های اقتصادی از دست برود.

کارشناسان حوزه گردشگری معتقدند لرستان برای بهره‌برداری کامل از ظرفیت‌های خود نیازمند اقداماتی جامع و همزمان است.

 نخست، سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها اهمیت بالایی دارد؛ توسعه جاده‌های ایمن و دسترسی راحت به جاذبه‌ها، افزایش تعداد هتل‌ها و اقامتگاه‌های بوم‌گردی و تجهیز اماکن گردشگری می‌تواند تجربه گردشگران را بهبود بخشد و مدت زمان ماندگاری آن‌ها را افزایش دهد.

همزمان، برندسازی و تبلیغات هدفمند ضروری است.

 معرفی لرستان به‌عنوان «بهشت بکر ایران» در رسانه‌های ملی و بین‌المللی، استفاده از شبکه‌های اجتماعی و حضور فعال در نمایشگاه‌های گردشگری می‌تواند نام استان را در فهرست مقاصد سفر قرار دهد و گردشگران بیشتری را جذب کند.

علاوه بر این، توانمندسازی جامعه محلی بخش مهم دیگری از توسعه گردشگری پایدار است.

 آموزش مردم محلی برای ارائه خدمات گردشگری، حمایت از صنایع دستی و ایجاد فرصت‌های اقتصادی کوچک، نه‌تنها شغل ایجاد می‌کند، بلکه باعث می‌شود گردشگری به نفع خود جامعه نیز عمل کند و توسعه اقتصادی منطقه را تقویت کند.

لرستان با دارا بودن منابع طبیعی و تاریخی فراوان، پتانسیل بالایی برای جذب گردشگران دارد. اما تا زمانی که نگاه جدی به زیرساخت‌ها، تبلیغات و توانمندسازی مردم محلی وجود نداشته باشد، این استان همچنان ظرفیت‌های خود را از دست خواهد داد و فرصت‌های اقتصادی و فرهنگی ارزشمندی از دست می‌رود.

 

برچسب ها: گردشگری ، جاذبه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۷:۴۴ ۲۷ شهريور ۱۴۰۴
چن سال پیش بخاطر شرایط کاریم هفته ای ۲روز میرفتم بروجرد و لرستان
بروجرد وقتی رفتم مغازه خرید قیمت ۲برابر گفت گفتم قیمت روش فرق میکنه گفت شعر نوشته رفتم بعدی و بعدی و بعدی همشون همین جمله رو گفتن
Australia
اصعر
۱۳:۴۲ ۲۷ شهريور ۱۴۰۴
مناسفانه سال گدشته رقتم بروجرد درمحوطه مجتمع پاسازگادآقایی به کهولت سن منم رحم نکردجلوی عایربانک بدجور هلم دادگفتم آقامهمان شهر شما هستم جواب اهانت آمیزی داد که خجالت میگشم عنوان کنم ولی دم نوجوانی گزم که جلوآمدوگقت از طرف او عدرخواهی میکنم شخص دیگری نیز وقتی فهمیدگفت مطمئن باش کارش راتلافی میکنم بسیار خوشحال شدم که درقبال آدمای بی معرقت که چهره شهری راخراب میکنندافرادفهیمی بدیهارابا دلداری خود جبران میکنندواین نشان ازآنست که درهرجاانسانهای خوب وبدوجودداردوهیج جاخوب یابدمطلق نیست امید که زمانی برسدهمه بااخلاق خوب باهمدیگر برخورد کنیم به خصوص یاگردشگرانی که به قصددیدن آثارباستانی به دیارمان می ایندبه خصوص شهری باقدمت بروجرد که با وجودچهره های ادبی وفرهنگی ومدهبی الحق شهر فرزانگان است.
Iran (Islamic Republic of)
مرتضی
۱۲:۲۴ ۲۵ شهريور ۱۴۰۴
آه واویلا شاید این جمعه بیاید و مملکت به اوج و شکوه برسد شاید
Germany
ناشناس
۱۶:۲۱ ۲۴ شهريور ۱۴۰۴
با سلام و احترام
امیدوارم با تلاشهای استاندار محترم آقای شاهرخی گامی بلند ومثمر ثمر در بحث تحول گردشگری استان بعمل آید ما منتظریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۵ ۲۳ شهريور ۱۴۰۴
استانی پر از زیباییهای منحصر به فرد و بکر
ولی متأسفانه ناشناخته

من از بودن در اونجا واقعا لذت بردم.
بدی هم از لرها ندیدم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۳ ۲۳ شهريور ۱۴۰۴
شهر خیلی قشنگیه اما متاسفانه خیلی مردمان بدی داره همشون باهات سر دعوا دارن ما تا وارد شهر شدیم ریختن سرمون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۲ ۲۳ شهريور ۱۴۰۴
جای قشنگیه ولی آدماش عقده منم دارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۲ ۲۳ شهريور ۱۴۰۴
دقیقا ما تا وارد شهر شدیم مردم اونجا باهامون دعوا کردن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۲ ۲۲ شهريور ۱۴۰۴
همه جاهای وطن قشنگ هستن
دریغ از توانایی مالی ، قیمت مسافرخانه ها بسیار بالاست