مدیر امور بین الملل وزارت نفت:

درخواست "ترکیه" برای افزایش صادرات "گاز ایران"/ مذاکرات با "روسیه" تاکنون به نتیجه نرسیده است

ماجدی گفت: در صورت افزایش میزان واردات گاز ترکیه، درباره قیمت گاز با آنها مذاکره خواهیم کرد تا با قیمت‌های بین‌المللی و قیمت‌گذاری دیگر کشورها، قابل رقابت باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، علی ماجدی در حاشیه مراسم افتتاحیه نوزدهمین نمایشگاه بین المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در مورد نتیجه مذاکره ایران با روسیه برای تهاتر نفت با کالا، اظهار داشت: تاکنون مذاکرات با این کشور به جایی نرسیده است و همچنان ادامه دارد.
 
وی در مورد ساخت خط لوله صادرات گاز ایران به پاکستان در خاک این کشور گفت: متأسفانه پاکستان تاکنون به تعهدات خود عمل نکرده است این کشور باید 780 کیلومتر خط لوله را تا پایان سال 214 می‌ساخت که تاکنون شروع به ساخت این خط لوله نکرده است.
 
مدیر امور بین الملل وزارت نفت با اشاره به اینکه براساس قرارداد بین ایران و پاکستان باید صادرات گاز به پاکستان از دسامبر 2014 آغاز شود، گفت: با توجه به اینکه طرف پاکستانی در این زمینه اقدامی صورت نداده است تکمیل خط لوله صادرات گاز ایران به پاکستان در خاک این کشور حداقل به دو تا سه سال زمان نیاز دارد.
 
ماجدی با تأکید براینکه این خط لوله در زمان مقرر ساخته نخواهد شد، اظهار کرد: هم اکنون صدای واحدی از طرف پاکستانی در مورد ساخت این خط لوله شنیده نمی‌شود از یک سو مقامات سیاسی این کشور برای تکمیل این خط لوله ابراز علاقه می‌کنند ولی از سوی دیگر به اجرای آن پایبند نیستند.
 
وی با یادآوری اینکه مسائل حقوقی این قرارداد بدون توجه به مسائل سیاسی پابرجاست، ابراز امیدواری کرد: در دیدار نوازشریف رئیس جمهوری پاکستان از ایران این کشور بتواند یک سیاست واحد را در ساخت خط لوله صادرات گاز ایران به پاکستان اتخاذ کند.
 
مدیر امور بین الملل وزارت نفت خاطرنشان کرد: اگر پاکستان درساخت خط لوله مورد نظر جدی باشد ایران با توجه به تلاش آنها شرایط را می‌سنجد.
 
ماجدی درمورد اخذ غرامت از پاکستان به دلیل تأخیر در ساخت این خط لوله، توضیح داد: تا پس از اتمام سال 2014 نمی توان مسئله غرامت را مطرح کرد.
 
وی ادامه داد: پس از پایان این سال در صورتی که یکی از طرفین خواهان غرامت باشند می‌توانند ردخواست خود را به داوری برده و تقاضای غرامت کنند.
 
مدیر امور بین الملل وزارت نفت وجود مشکلات فنی در صادرات گاز به اروپا را رد و تأکید کرد: چنین مسئله‌ای درست نیست.

وی با بیان این مطلب درباره آخرین وضعیت شکایت طرف ترکی از ایران در مورد قیمت گاز در دادگاه لاهه گفت: یکبار طرفین مدارک خود را توسط حقوقدانهای خود ارائه دادند، اما داوری درباره آن تصمیمی نگرفت.

ماجدی افزود: در مرحله دوم  با تکمیل اطلاعات طرفین قرار است در دادگاهی که در نیمه دوم تیر امسال برای بررسی  قیمت واردات گاز از ایران برگزار می شود، شرکت کنند.

وی با بیان اینکه داورها به ایران و ترکیه توصیه کردند که اگر می توانند با یکدیگر به توافق برسند، افزود: این احتمال وجود دارد که در سفر حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران به ترکیه  دو کشور با هم توافق کنند.

ماجدی با بیان اینکه دو کشور ایران و ترکیه برای رسیدن به توافق نهایی درباره قیمت گاز خواستار مذاکره هستند، افزود: ترکیه نه تنها در باره مسائل داوری، بلکه درباره افزایش صادرات گاز نیز خواستار مذاکره با ایران است.

معاون وزیر نفت در امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت  با بیان اینکه ترکیه معتقد است گاز روسیه را با قیمت کمتری نسبت به گاز وارداتی از ایران دریافت می کند، درباره قیمت گاز صادراتی ایران به ترکیه، گفت: میانگین قیمت گاز ایران بالاتر، ولی قراردادها محرمانه است؛ طرفهای ترکی مدعی هستند گاز ایران گرانتر است.

ماجدی افزود: در صورت افزایش میزان واردات گاز ترکیه، درباره قیمت گاز با آنها مذاکره کند تا با قیمت های بین المللی و قیمت گذاری دیگر کشورها، قابل رقابت باشد.

انتهای پیام/
برچسب ها: نفت ، گاز ، پالایش ، پتروشیمی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار