مقاوم سازی بتنی در مناطق سردسیر با فناوری نانو

محققان دانشگاه صنعتی اصفهان در طرحی تحقیقاتی به بررسی تأثیر حضور نانوذرات بر افزایش دوام و طول عمر روسازی‌های بتنی در مناطق سردسیر پرداختند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران، محققان دانشگاه صنعتی اصفهان در طرحی تحقیقاتی به بررسی تأثیر حضور نانوذرات بر افزایش دوام و طول عمر روسازی‌های بتنی در مناطق سردسیر پرداختند.
 
در سال‌های اخیر استفاده از روسازی بتنی در برابر روسازی آسفالتی، توجیه اقتصادی بالاتری دارد. همچنین در برخی موارد، استفاده از روسازی بتنی، مثل باندهای فرودگاهی که باید مقاومت بالایی در برابر فشار، ضربه و سایش داشته باشند، تنها گزینهٔ قابل استفاده است.
 
یکی از مشکلات عمدهٔ استفاده از روسازی بتنی در مناطق سردسیر، دوام پایین آن در برابر چرخه‌های یخ و ذوب است. از این رو افزایش دوام این نوع روسازی برای سهولت کاربرد آن به ویژه در مناطق سردسیر الزامی به نظر می‌رسد. هدف از انجام این کار ارائهٔ راهکاری برای دستیابی به این مهم بتن بوده است.
 
به گفتهٔ نیلوفر سالمی عموماً برای افزایش دوام بتن در برابر چرخه‌های یخ و ذوب، از مواد حباب‌زا استفاده می‌کنند. این مواد تا حدی باعث کاهش مقاومت فشاری بتن می‌شود.

در روند این مطالعات برای ساخت بتن، سیمان با نانومواد مذکور با درصدهای وزنی مختلف، ترکیب شده ‌است. پس از آن، نمونه‌ها در دوره‌های زمانی مختلف تحت آزمایش مقاومت فشاری قرار گرفتند. تعدادی از نمونه‌ها نیز تحت اثر دوره‌های متناوب یخ و ذوب قرار داده شد و با آزمایش‌های مقاومت فشاری و درصد جذب آب، تغییرات در مقاومت فشاری، وزن نمونه‌ها و درصد جذب آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت.



انتهای پیام/
برچسب ها: نانو ، فناوری ، بتن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار