وقتی نوزاد رقیب کودک می‌شود

هنگامی که کودکی در خانواده تازه متولد شده به همراهش حسادت‌های کودک بزرگتر را در پی دارد.

ناهید ازغندی روانشناس کودک در گفت‌و‌گو با خبرنگار حوزه جوانان و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: حسادت نه تنها در میان بزرگسالان بلکه در شرایطی در بین کودکان نیز اتفاق میفتد که یکی از این شرایط تولد فرزند دوم بوده که در بیشتر مواقع سبب حسادت فرزند اول و تبع بروز رفتارهایی را به همراه خواهد داشت.

وی افزود: هنگامی که فرزند دوم در خانواده متولد شده فرزند بزرگتر شاهد رسیدگی‌های بیشتر والدین به او می‌شودف اینجاست که حس کرده که دیگر توجه، محبت، رسیدگی و حکمرانی‌های قبل را نداشته و باید تمام این موارد را با فردی دیگر تقسیم کند که باعث بروز رفتارهایی مثل پرخاشگری، شب ادراری، بهانه‌گیری، قایم کردن وسایل فرزند کوچکتر و آزار اوف دیدن کابوس‌های شبانه، غذا نخوردن و عدم حرف شنوی از والدین می‌شود.

ازغندی گفت: با فرزند بزرگتر در مورد شرایط کودک تازه متولد شده صحبت کنید که همانند خودش در بدو تولد به دلیل عدم توانایی انجام کارهایش نیازمند توجه و رسیدگی بیشتر بوده و از او بخواهید تا در امور کوچک نگهداری کودک مثل تعویض پوشک تا درست کردن شیر به شما کمک کرده همچنین هنگام تعریف و توجه اطرافیان و حتی پدرومادر به کودک کوچکتر، به آنها یادآور شوید که حواسشان به فرزند بزرگتر نیز باشد و او را بخاطر انجام مسئولیت‌های کوچک در نگهداری کودک تازه متولد شده، تشویق کنید.

این روانشناس کودک در پایان تصریح کرد: هیچگاه و تحت هیچ شرایطی حتی به علت بیماری و... فرزند بزرگ به خانه آشنایان راهی نکرده و از خود جدا نکنید زیرا در این شرایط او گمان کرده که شما دوستش نداشته و وجودش عامل مزاحم و اضافی در خانه خواهد بود.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار