ادعای فارن پالیسی: آشکار شدن تناقض‌های توافق‌نامه هسته‌ای ایران/زبانِ مبهم برجام مشکل‌ساز شده است

یک مجله آمریکایی مدعی شد: اقدامات تحریک‌آمیز ایران باعث شده است ابهامات موجود در متن برجام بیش از پیش آشکار شود.

ادعای فارن پالیسی: آشکار شدن تناقض‌های توافق‌نامه هسته‌ای ایران/زبانِ مبهم برجام مشکل‌ساز شده استبه گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ مجله آمریکایی «فارن پالیسی» با انتشار گزارشی در پایگاه اینترنتی خود مدعی شد: «اقدامات تحریک‌آمیز تهران باعث شده است تناقضات و ابهامات موجود در متن برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) بیش از پیش آشکار شود. ما برای توقف برنامه غنی‌سازی اورانیوم به ایران امتیازات بی‌شماری واگذار کردیم. این امر باعث شده است برای کنترل اقدامات تحریک‌آمیز این کشور در دیگر زمینه‌ها، با مشکل مواجه شویم.»

نگارنده گزارش سپس می‌افزاید: کنگره در نشست‌های آتی برای مقابله با معضل بوجودآمده تمام تلاش خود را بکار خواهد گرفت. از زمان امضای توافق هسته‌ای تضادهای موجود در آن همواره مورد توجه بوده است. با این وجود، زبان مبهم بکار رفته در متن توافق هسته‌ای، شناسایی شیوه‌های سوء‌استفاده از آن را تاکنون با مشکل مواجه کرده بود. 

در ادامه گزارش با طرح ادعاهای نخ‌نما و فرافکنی همیشگی رسانه‌های آمریکایی آمده است: «دولت «باراک اوباما،» رئیس‌جمهور آمریکا، موافقت کرد در ازای دست‌یابی به توافقی برای کنترل و محدودسازی فعالیت‌های هسته‌ای ایران، بخش بزرگی از تحریم‌های هسته‌ای این کشور را لغو کند. در آن مقطع، کاخ‌سفید با این اطمینان که اهرم‌های لازم را برای کنترل دیگر اقدامات ایران -از جمله حمایت این کشور از تروریسم، نقض حقوق‌بشر، و برنامه‌های توسعه موشک‌های بالستیک- در اختیار دارد، حاضر به امضای چنین توافقی شد. این در حالی است که در هفته‌های اخیر پیام‌هایی از دولت اوباما دریافت می‌شود مبنی بر اینکه واشینگتن قصد دارد امتیازات بیشتری به تهران واگذار کند. تحقق چنین امری باعث تضعیف قابل‌توجه معدود اهرم‌های فشاری خواهد شد که پس از حصول برجام برای آمریکا باقی مانده است.» 

از آنجا که ایران و آمریکا ارتباط مستقیم بانکی ندارند، تا پیش از اعمال تحریم‌های هسته‌ای، نقل و انتقالات دلاری ایران با سایر کشورها از طریق بانک‌های کشور ثالث صورت می‌گرفت.‎ با تشدید تحریم بانکی ایران از سوی آمریکا، واشینگتن این شیوه معاملات را ممنوع کرد و بانک‌های کشور ثالث در صورت اقدام به اینگونه انتقالات، در معرض اقدامات تلافی‌جویانه دولت آمریکا قرار می‌گرفتند. 

پس از حصول توافق هسته‌ای، بیشتر تحریم‌های بین‌المللی که اقتصاد ایران را هدف گرفته بود در ژانویه سال جاری میلادی (2 ماه پیش) لغو شد؛ اما، واشینگتن برخی از تحریم‌های خود را به دلیل آنچه آزمایش‌های موشکی غیر‌قانونی ایران و حمایت تهران از تروریسم می‌خواند همچنان حفظ کرده است. همین امر، بسیاری از بانک‌های بین‌المللی را از تعامل با ایران بازداشته است. آن‌ها نگرانند در دام تحریم‌های باقی‌مانده آمریکا اسیر شوند. 



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار