75 درصد از علل مرگ مردم در ایران مربوط به بیماری های غیرواگیر است

وزیر بهداشت با تاکید بر تقدم پیشگیری بر درمان، گفت: 75 درصد از علل مرگ مردم در ایران مربوط به بیماری های غیرواگیر است و آموزش و پیشگیری از سوی رسانه ها، صدا و سیما و تریبون های ائمه جمعه می تواند کمک بسیار زیادی به وزارت بهداشت کند.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان  و آموزش پزشکی صبح امروز در همایش ملی سلامت که در پردیس بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد برگزار شد، پیشگیری از بیماری ها و رعایت بهداشت و سلامت را از دستورات دین دانست و گفت: اگر دستورات دین در مورد تغذیه، رفتار و زندگی رعایت شود، گرفتار مشکلات مختلف در کشور از جمله در حوزه سلامت نمی شویم.

وی افزود: عقل سالم در بدن سالم است و ملتی که بدن سالم نداشته باشند، نمی توانند مولد باشند و در پیشرفت و توسعه کشور سهمی داشته باشند.

هاشمی با اشاره به پیش قدم بودن استان یزد در موضوعات مختلف، گفت: امیدواریم در یزد که میزان ابتلا به دیابت در آن بیشتر از متوسط کشور است و در رده سنی بیشتر از 20 سال شاید 2 برابر میزان کشور باشد، نیز پیش قدم باشد و با همت مردم و استفاده از فرصتی که دولت فراهم کرده، بتواند میزان ابتلا به دیابت را کاهش دهد.

وی مشکل اصلی دنیا و انسان را کم اطلاعی و جهل دانست و به ذکر چندین نمونه از جهل پرداخت و گفت: شهید مطهری را گروهکی به شهادت رساندند که به نظر خودشان اسلام را بهتر از بقیه می فهمیدند، حافظ قرآن بودند و حتی نماز شب و تفسیر صحیفه سجادیه می خواندند و فکر می کردند که برداشت آنها از دین صحیح است اما یکی از شخصیت های تاثیر گذار انقلاب را قربانی خود کردند.

دکتر هاشمی با بیان اینکه کم اطلاعی در حوزه سلامت نیز منجر به آسیب رساندن به خودمان می شود، تصریح کرد: اگر نتوانیم مردم را توانمند کنیم، جهل باعث بروز انواع بیماری ها می شود.

هاشمی در ادامه گفت:  60 درصد سرطان ها قابل پیشگیری هستند و باید فرهنگ یادگیری را برای ارتقای بهداشت عمومی از طریق رسانه ها، اینترنت و شبکه های اجتماعی توسعه داد اما اراده مردم برای یادگیری کاهش یافته و انتظار دارند که دولت همه امور را انجام دهد.

وزیر بهداشت به استقرار کامل شبکه بهداشت در استان یزد به منظور پیشگیری از بیماری ها به ویژه دیابت اشاره کرد و افزود: به ازای هر 3 تا 4 هزار نفر یک نفر به عنوان مراقب سلامت ماموریت دارند تا قد، وزن، بیماری ها و علائم آن را ثبت کنند اما مهم اراده مردم برای مراجعه به این مراکز است.
 
هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود سفیران سلامت دانش آموزی را در ارتقای سلامت خانواده بسیار اثرگذار دانست و از آنها خواست تا در رابطه با پیشگیری از بیماری ها با افراد خانواده خود با احترام و به صورت غیر مستقیم برخورد کنند و به آنها تذکر دهند.

وزیر بهداشت همچنین به اضافه وزن 60 درصدی زنان در شهر تهران اشاره کرد و آن را برای وزاری بهداشت بعدی و اداره کنندگان سلامت کشور یک مصیبت خواند.

هاشمی در ادامه افزود: در آینده جمعیت سالمندی 3 برابر و جمعیت مبتلایان به دیابت 2 تا 2.5 برابر می شوند که هزینه های سرسام آوری برای دولت به همراه دارد و قدرت دولت در این مورد اندک است، بنابراین بهترین راه حل، پیشگیری از ابتلا به بیماری ها به ویژه دیابت است.

وزیر بهداشت تصریح کرد: حالا که طرح پیشگیری و کنترل دیابت در استان یزد اجرایی شده، مردم سایر نقاط کشور منتظر اجرای آن نمانند و برای مبتلا نشدن به دیابت تلاش کنند. 70 تا 75 درصد از افرادی که تصور می کنند قند آنها در کنترل است، در واقع در کنترل نیست.
 
هاشمی تاکید کرد: اگر افراد وزن خود را 5 تا 7 درصد کاهش دهند، احتمال ابتلای آنها به دیابت تا 50 درصد کاهش می یابد، ضمن اینکه 150 دقیقه ورزش در هفته به صورت پیاده روی مداوم نیز می تواند احتمال ابتلا را 20 درصد کاهش دهد.

وزیر بهداشت همچنین به افراد مبتلا به دیابت توصیه کرد تا به طور منظم ورزش کنند؛ چرا که در این صورت قند آنها کنترل می شود و حتی منجر به قطع انسولین می شود.

 هاشمی با اشاره به متوسط عمر ایرانیان، افزود: 63 سال از زندگی ما مفید است و 11 سال یاقی مانده فقط زنده هستیم و با معلولیت دست و پنجه نرم می کنیم.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۰ ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۵
دیگه با این همه مشکلات گرفتاری میخواستی چی از آب در بیاد