در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد؛

قیمت مسکن نسبت به 3 سال گذشته 30 درصد کاهش یافته است/ اقتصاد کشور در گرو خروج مسکن از رکود است

به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان, "رضایی" رئیس کمیسیون عمران مجلس ، "مظاهریان" معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی و "عقبایی" رئیس اتحادیه مشاوران املاک امشب 13 تیر در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی بازار رهن و اجاره پس از کاهش سود نرخ بانکی پرداختند.

مظاهریان معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه مبنی بر این که آیا کاهش سود بانکی باعث تغییرات در قیمت مسکن و اجاره می شود گفت: کسانی که پول های خود را در بانک برای پس انداز گذاشته بودند اکنون با کاهش نرخ سود بانکی به فکر سرمایه گذاری در حوزه های دیگر شده اند.

قیمت مسکن افزایش 5 درصدی داشته است

وی با اشاره به این که از آثار کاهش نرخ سود بانکی می توان به افزایش معاملات مسکن اشاره کرد و افزود: قیمت مسکن افزایش 5 درصدی داشته است.

قیمت مسکن نسبت به 3 سال گذشته 30 درصد کاهش یافته است

مظاهریان با اشاره به این که قیمت مسکن نسبت به 3 سال گذشته 30 درصد کاهش یافته است بیان کرد: افزایش 5 درصدی قیمت مسکن پایین تر از نرخ تورم است.

رضایی رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در ادامه برنامه با اشاره به این که یک سوم اقتصاد کشور در گرو خروج مسکن از رکود است گفت: 160 بنگاه اقتصادی با مسکن فعالیت می کنند این در حالی است که دو میلیون واحد مسکونی در کشور کم داریم.

34 درصد تسهیلات خرید مسکن افزایش یافته است

وی با بیان این که کاهش سود تسهیلات به رونق مسکن می تواند کمک کند اظهار داشت: 34 درصد تسهیلات خرید مسکن افزایش یافته است

عقبایی خاطر نشان کرد: کاهش سود بانکی حرکت بسیار مناسبی است که می تواند از موجبات رونق بازار مسکن و ورود سرمایه ها به حوزه ساخت و ساز مسکن شود 

 کاهش نرخ سود بانکی اثری در افزایش اجاره بها نخواهد داشت

رئیس اتحادیه مشاوران املاک درباره اثرات کاهش نرخ سود بانکی بر افزایش اجاره بها نیز بیان داشت: گرایش موجران به سمت اجاره بها موضوع جدیدی نیست و این موضوع از قبل وجود داشته و با توجه به این که کاهش نرخ سود بانکی مصادف با زمان اصلی نقل و انتقال مستاجرین شده شاید حساسیت ها را در این حوزه بیشتر کرده و شاید اگر کاهش نرخ سود در نیمه دوم سال اتفاق می افتاد به این میزان در بازار مسکن حساسیت ایجاد نمی کرد و برای مستاجرین و مالکین دغدغه به وجود نمی آورد.

وی با بیان این که بنده معتقدم کاهش نرخ سود بانکی اثری در افزایش اجاره بها نخواهد داشت گفت: مستاجرین باید از این لحاظ دغدغه نداشته باشند ضمن این که لازم است مشاوران املاک نیز مشاوره درست و منطقی را به مردم بدهند.

مظاهریان معاون وزیر راه و شهرسازی نیز در همین باره اظهار داشت: در شرایطی که سود سپرده در بانک ها کم شده کسانی که در بانک ها سپرده گذاری می کردند با کاهش نرخ سود بانکی در سررسید حساب های خود به این فکر می افتند که سپرده خود را در بازارهای دیگر به کار گیرند بنابراین ما دچار تکانه های شدید نخواهیم شد بلکه ممکن است یک گرایشی در فکر صاحب خانه ها ایجاد شود که آیا پول را همچنان در سپرده بانک ها بگذارند و یا آن را در بازارهای دیگری به کار بیندازند .

کاهش نرخ سود بانکی زمانی در حوزه بازار مسکن ارزشمند است که هیجانات در این بازار را کمرنگ و بازار مسکن را تثبیت کنیم

در ادامه این بحث رضایی رئیس کمیسیون عمران مجلس نیز با تاکید بر این که باید سیاست ها را در حوزه مسکن مشخص کنیم خاطر نشان کرد: بر این اساس تکلیف تولید کننده و خریدار نیز مشخص می شود ضمن این که کاهش نرخ سود بانکی زمانی برای تولید کننده و متقاضیان مسکن ارزشمند است که بازار مسکن را تثبیت و هیجانات در این بازار را کمرنگ کنیم.


مظاهریان در پاره دیگر از اظهارات خود درباره این که آیا احتساب 1 میلیون معادل 30 هزار تومان در حوزه اجاره بها را قابل دفاع می داند یا خیر  نیز عنوان داشت: با توجه به این که نرخ سود بانکی و تسهیلات کاهش پیدا کرده نرخ احتساب یک میلیون تومان معادل 30 هزار تومان در بازار اجاره بها نیز باید تعدیل شود و این ظرفیت وجود دارد که این میزان به 1 میلیون معادل 20 هزار تومان کاهش پیدا کند.

وی در ادامه به سیاست های وزارت راه و شهرسازی اشاره کرد و گفت: سیاست اصلی ما در وزارت مسکن گسترش بازار رهن است و مبنا این است که کسی که می خواهد خانه دار شود و شغلی دارد باید بتوانیم به او جواب دهیم که چگونه می تواند صاحبخانه شود.

مظاهریان ادامه داد: در 3 سال گذشته حداکثر میزانی که بانک ها برای خرید خانه وام می دادند 30 میلیون تومان بود که این رقم هم اکنون به 160 میلیون تومان در تهران، 120 میلیون برای مراکز استان ها و 80 میلیون نیز برای سایر شهرها افزایش پیدا کرده است.

وی اضافه کرد: برای طرف عرضه نیز بانک برای ساخت و ساز هر واحد مسکونی حدود 130 میلیون تومان تسهیلات پرداخت می کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی خاطر نشان ساخت: سیاست وزارت خانه در بازار گسترش رهن این بود که اولاً ابزارهای مالی گسترش پیدا کنند و دوم این که میزان وام بتواند حداقل 50 درصد قیمت خرید مسکن را بپوشاند.

در سه ماهه اول سال جاری شاهد افزایش حجم معاملات مسکن در کشور بودیم

وی با بیان این که هم اکنون مطابق با آمار بانک مسکن ظرف 1 هفته گذشته مردم در صندوق پس انداز یکم 40 درصد بیشتر سپرده گذاری کرده اند یادآور شد: در فروردین ماه سال جاری 18 و نیم درصد و در اردیبهشت ماه 8.2 دهم درصد و در خرداد ماه 4 و نیم درصد شاهد افزایش مبادلات در بازار مسکن بودیم و طبق آمار خرید و فروش در 3 ماه متوالی افزایش پیدا کرده است.

عقبایی رئیس اتحادیه مشاوران املاک نیز ضمن تایید آمارهای معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در سه ماهه اول سال 95 شاهد افزایش حجم مبادلات مسکن در کشور بودیم و این آمارها آمارهای دقیقی است که بر اساس سامانه اطلاعات املاک و مستغلات کشور مطرح می شود و اصلی ترین منبعی است که می تواند به عنوان مرجع ثبت معاملات مسکن مورد استفاده قرار گیرد.

در مرز خروج از رکود و آماده به ورود به رونق در بخش مسکن هستیم

مظاهریان معاون وزیر راه و شهرسازی نیز در بخش دیگری از این برنامه خاطر نشان ساخت: بعد از سه ماه رشد در معاملات مسکن می توانیم با اطمینان بگوییم که در مرز خروج از رکود و آماده ورود به رونق در بخش مسکن هستیم .

وی اضافه کرد: همه نشانه ها و شاخص ها نشان می دهد که با کاهش نرخ سود و کاهش نرخ تورم این بازارها به حرکت واداشته خواهد شد و بخش مسکن نیز خیلی به تدریج و بدون این که شوک ناگهانی به بازار وارد شود رونق  پیدا خواهد کرد و در سال 95 شاهد رشد خروج از رکود بازار مسکن خواهیم بود.

نمی توان بازار مسکن را تعزیراتی کرد

مظاهریان همچنین در خصوص احتساب یک میلیون معادل 30 هزار تومان در موضوع اجاره بها نیز گفت: اعتقادی نداریم که می توان بازار مسکن را تعزیراتی کرد و بتوانیم تک تک قراردادها را مشاهده کنیم و کاهش احتساب نرخ اجاره بها بر اساس یک میلیون معادل 30 هزار تومان زمانی می تواند اتفاق بیفتد که مستاجرین این نرخ را به رسمیت نشناسند.

عقبایی رئیس اتحادیه مشاوران املاک کشور نیز در همین باره بیان داشت: رخ احتساب یک میلیون معادل 30 هزار تومان در بازار اجاره بها باید کاهش پیدا کند ولی بازار مسکن، بازار مقاومی است و ممکن است اثرگذاری کاهش نرخ سود بانکی بر بازار مسکن حداقل یک سال تا یک سال و نیم زمان ببرد.

برخی دستگاه ها دست به دست هم می دهند تا رکود در بازار مسکن ادامه پیدا کند

در پایان برنامه امشب مجتبی بیگدلی رئیس انجمن انبوه سازان کشور نیز با بیان این که در سال گذشته شاهد یکی از عمیق ترین رکود در بازار مسکن بودیم گفت: هم اکنون نیز نه تنها اثری از خارج شدن از رکود در این بازار نمی بینم بلکه دستگاه ها و یک سری بخش ها نیز دست به دست هم می دهند تا این رکود ادامه پیدا کند.

وی ادامه داد: دولت تورم را از 40 درصد به ده درصد رسانده و با توجه به این که نرخ سود بانکی در آخرین روزهای دولت قبل 12 درصد بوده و سپس به 30 درصد رسیده و هم اکنون نیز به 15 درصد کاهش پیدا کرده باید پرسید که این اقدام با چه مجوزی صورت گرفته و چرا سیستم بانکی هر طور که می خواهد  اقدام می کند.

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار