6 ماه نخست زندگی سن طلایی انجام مداخلات توانبخشی

با توجه به آمار رو به رشد ناشنوایی نوزادان کشور آگاه سازی والدین نسبت به زمان ارجاع به موقع گام مهمی در کاهش عوارض اختلال ناشنوایی در کودکان خواهد داشت.

6 ماه نخست زندگی سن طلایی انجام مداخلات توانبخشی
گیتا موللی عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ افزود: مداخله به هنگام  افراد ناشنوا از ضورت هایی است که می تواند آینده مثبتی را برای افرا کم شنوا ایجا کند که در این میان نقش والدین و آگاهی انها از این مهم حائز اهمیت است.

وی گفت: بهره مندی از زبان اشاره (هر دو نوع زبان اشاره رسمی و محاوره ای)، حضور کارشناسان (معتقد به روشهای کاملا شفاهی)، کاشت حلزون (میوه تلاشهای 2دهه قبل مراکز کاشت حلزون)، سمعک (حاصل توانبخشی کارشناسان شنوایی شناسی و گفتاردرمانی) و غیره
الگوهای امیدبخش خانواده های دارای کودک کم شنوا/ناشنوا  است .
    
وی گفت: خانواده محور بودن در برنامه مداخله ای که چندی پیش در اولین سمپوزیوم بین المللی تازه های علم در مداخله زودهنگام خانواده محور برای کودکان کم شنوا و ناشنوا (FCEI-IRAN) مطرح شد می تواند زمینه ساز بهبود کودکان، آینده آنان و جامعه خواهد بود.

اساس و پایه همه پیشرفتهای هر کودک به خانواده بستگی دارد و از آنجایی که خانواده ،بیشترین زمان را با کودک می گذراند ، سن طلایی کودک برای مداخلات پزشکی و توانبخشی، همان شش زماه نخست زندگی اوست که با کمک والدین، امکانپذیر است.

وی توضیح داد: تحقیقات وسیع بین المللی نشان داده است، مهمترین کلید موفقیت کودک کم شنوا/ناشنوا، مداخله زودهنگام (پیش از 6 ماهگی ) است.

موللی در پایان به عدم سوگیری علمی تاکید کرد و افزود: هیچ روشی بر روش دیگر برتری ندارد و چیزی که مهم است مداخله زودهنگام  و در معرض زبان بودن کودک است تا با این رویکرد شاهد جامعه ای پویا و سالم باشیم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار