یاسوج؛

کشت موفق آزمایشی زعفران در استان

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای کهگیلویه و بویراحمد با توجه به کشت موفق آزمایشی زعفران در استان گفت: این امر نشان دهنده انطباق این محصول با آب و هوای استان است.

به  گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ فرج اله راد گفت: رویش کمی و کیفی مزرعه آزمایشی کشت زعفران مرکز فنی و حرفه‌ای شماره یک یاسوج بیانگر اقتصادی بودن کشت این محصول ارزشمند در این منطقه است.

وی با اشاره به مستعد بودن زمین‌های کشاورزی این استان برای کشت زعفران گفت: کشت این گیاه می‌تواند سود سرشاری عاید کشاورزان این استان کند.

راد با اشاره به اینکه زعفران یکی از گیاهان گران قیمت است گفت: به علت کم بودن هزینه‌های کاشت در صورتی که همه ساله به خوبی از آن مواظبت شود، سود سرشاری نصیب بهره برداران خواهد کرد.

سطح زیر کشت زعفران در ایران 97 هزار هکتار است و تولید سالانه این محصول حدود 350 تن است.

وی اظهار داشت: کاشت زعفران می‌تواند قشر عظیمی از زنان و دختران در شهرها و روستا را به کار گیرد و کمک مؤثری به اقتصاد خانواده‌ها بکند.

در کهگیلویه و بویراحمد با داشتن 160 هزار هکتار زمین‌ کشاورزی هنوز کشت زعفران ترویج نشده است.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای کهگیلویه و بویراحمد افزود: زعفران گیاهی گرمسیری است و در مناطقی که آب و هوای معتدل داشته و دارای تابستان‌های گرم و خشک و آفتابی و پاییز و زمستان ملایم باشد، به خوبی رشد می‌کند.

وی تصریح کرد: پیاز زعفران پس از کاشت در زمین به مدت چهار تا هفت سال و در بعضی مناطق تا 10 سال محصول می‌دهد و از این نظر احتیاجی به کاشت دوباره در سال‌های بعد ندارد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان گفت: مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای یاسوج در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی و با هدف توانمندسازی نیروی انسانی، رفع معضل بیکاری و ایجاد اشتغال با استفاده از آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در حوزه کشاورزی با راه اندازی و ایجاد رشته‌های پرورش قارچ خوراکی، پرورش بلدرچین، کشت زعفران و آلوئه ورا و کشت و کار گلخانه‌ای در تحقق اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل برنامه‌های خوبی را اجرا کرده است.

کهگیلویه و بویراحمد دارای 160 هزار هکتار زمین کشاورزی است که 120 هزار هکتار از این سطح زیر کشت دیم است و ترویج کشت زعفران جایگزین مناسبی برای کشت کم بازده گندم و جو دیم محسوب می‌شود.

بر اساس آمار، تولید طلای سرخ سال 94 در ایران بیش از ۳۵۰ تن بوده که این میزان نسبت به سال پیش از آن از افزایش چشمگیری برخوردار بوده است.

سطح زیر کشت زعفران در سال ۹۴ با بیش از هفت هزار هکتار افزایش به حدود ۹۴ تا ۹۵ هزار هکتار رسیده است.

بر اساس آمار معاون دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ وزارت جهاد کشاورزی، ایران حدود ۹۳ درصد سطح زیر کشت و تولید زعفران دنیا را در اختیار دارد.

زعفران علاوه بر بخش صنایع غذایی، در تولید دارو و صنایع آرایشی و بهداشتی نیز می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.


انتهای پیام/ش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.